Skocz do zawartości

Polski kontyngent wojskowy wrócił z Iraku

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnia grupa polskiego kontyngentu wojskowego w Iraku wylądowała na lotnisku w Goleniowie. Do Polski specjalnie wypożyczonym w tym celu amerykańskim Boeingiem wrócił stu osobowy sztab 10 zmiany z generałem dywizji Andrzejem Malinowskim.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5856163,Polski_kontyngent_wojskowy_wrocil_z_Iraku.html

Zobaczcie - przylecieli z naszymi chlopakami zolnierze z indonezji... Zdjecie nr 2)

A to z innego linka:

(...)Koszty utrzymania Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Iraku finansowane z budżetu państwa wyniosły - w perspektywie pięciu lat - ponad 800 mln zł."

Pytanie czy nie można było tych pieniędzy lepiej wykorzystać aniżeli w ie swojej sprawie" ??? Tak nam dobrze że nie musimy inwestować w Polskę?

Padre- wzruszyłeś mnie podaną kwotą. Wzruszyłeś i poczułem się ubawiony jak norka. Według informacji, które podawał min. Klich koszt całkowity będzie w widełkach od 1,2 do 1,5 mld. Należy bowiem doliczyć np sprzęt stracony, sprzęt zużyty lub taki, którego transport do kraju się nie opłaca. Wliczyć należy tym samym koszt odtworzenia w/w sprzętu- ordynarnie piszą kupno nowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie