woytas Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 Ostatnia grupa polskiego kontyngentu wojskowego w Iraku wylądowała na lotnisku w Goleniowie. Do Polski specjalnie wypożyczonym w tym celu amerykańskim Boeingiem wrócił stu osobowy sztab 10 zmiany z generałem dywizji Andrzejem Malinowskim. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5856163,Polski_kontyngent_wojskowy_wrocil_z_Iraku.htmlZobaczcie - przylecieli z naszymi chlopakami zolnierze z indonezji... Zdjecie nr 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 wkleilem zeby nie usuneli...Wolno cos spozywac w trakcie lotu wojskowym transportem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 A to z innego linka: (...)Koszty utrzymania Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Iraku finansowane z budżetu państwa wyniosły - w perspektywie pięciu lat - ponad 800 mln zł."Pytanie czy nie można było tych pieniędzy lepiej wykorzystać aniżeli w ie swojej sprawie" ??? Tak nam dobrze że nie musimy inwestować w Polskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 I to w sytuacji, w ktorej w Polsce na wszystko brakuje pieniędzy. Można było je spożytkować z większą korzyścią ale my Polacy nie jesteśmy przecież pragmatyczni :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Padre- wzruszyłeś mnie podaną kwotą. Wzruszyłeś i poczułem się ubawiony jak norka. Według informacji, które podawał min. Klich koszt całkowity będzie w widełkach od 1,2 do 1,5 mld. Należy bowiem doliczyć np sprzęt stracony, sprzęt zużyty lub taki, którego transport do kraju się nie opłaca. Wliczyć należy tym samym koszt odtworzenia w/w sprzętu- ordynarnie piszą kupno nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Po prostu założyłem bardziej optymistyczną wersję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.