Skocz do zawartości

Sabaton w Polsce.

Steiner7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jako że na stronie jest zdjęcie w którym wytknieto mi błedy mundurowe to do Pana jaco491 i full_flawvor zapraszam do lektóry jaką jest :
ROZPORZADZENIE
nr 158
Ministra Spraw Wewnętrznych
w porozumieniu z
Ministrem Spraw Wojskowych w przedmiocie umundurowania i uzbrojenia formacji granicznych .
ukazane w dniu 15 czerwca 1936 roku na podstawie art 65 par. 3 Rozporządzenia Prezydenta RP z dnia 6 marca 1930 roku o formacjach granicznych .W brzmieniu obwieszczenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 31 grudnia 1930 roku
dokładniej par.2 art 2 p 1

zasady -kolor i umundurowanie jednostek granicznych (....)
par6,art7,p2
Warto poczytac naprawdę ..

Wypociny w stylu „bardziej polscy” pozostawię bez komentarza.
Podzielam zdanie kolegi Polonikusa harcerzom Ponurego nic nie grozi.
Przywołany do tablicy odpowiadam - daleki jestem od stwierdzenia iż to co zobaczyłem ma cokolwiek wspólnego z rekonstrukcja śmierci kpt. W. Raginisa.
Hmm to dlaczego zdjęcie było prezentowane grupie Sabaton? Stwierdzam fakt w oparciu o analizę przeprowadzoną przez kolegów którzy zęby zjedli w opisywanym temacie.

Nie widzę powodu którym kierowałby się moderator zamykając wątek. Czekamy na ostatnie uderzenie jakim będzie rekonstrukcja.

Wypociny w stylu „bardziej polscy” pozostawię bez komentarza.
Podzielam zdanie kolegi Polonikusa harcerzom Ponurego nic nie grozi.
Przywołany do tablicy odpowiadam - daleki jestem od stwierdzenia iż to co zobaczyłem ma cokolwiek wspólnego z rekonstrukcja śmierci kpt. W. Raginisa.
Hmm to dlaczego zdjęcie było prezentowane grupie Sabaton? Stwierdzam fakt w oparciu o analizę przeprowadzoną przez kolegów którzy zęby zjedli w opisywanym temacie.

Nie widzę powodu którym kierowałby się moderator zamykając wątek. Czekamy na ostatnie uderzenie jakim będzie rekonstrukcja.

Jako autor tematu.

Zadałem pytanie:
-co to za ekipa prezentowała sie przed nimi?"

Wyraziłem swoje wątpliwości:
-Pierwszy raz widziałem salwę honorowa wykonaną z RKM Browning wz 28, (z ramienia!!!)
Pierwszy raz widziałem, aby ktos podczas salwy honorowej żuł gumę!!!"

Dostałem odpowiedź:
-byszek Dobkowski
HGRH 33pp Strzelców Kurpiowskich"
-faktycznie,kolega z Rkm trochę się zagalopował,gumy nikt nie trzymał w buzi podczas salwy."

Podsumowałem:
-Skoro uważacie, że wszystko było ok, to ok."

Dla mnie temat jest wyczerpany i zamknięty. Reszta słownych przepychanek" mnie nie interesuje.

Odnośnie tego całego Sabatonu, dziwi mnie, że robi się z nich bohaterów których wartość w edukacji patriotycznej równa się tej, prezentowanej przez chociażby Muzeum Powstania Warszawskiego. Zespół powermetalowy jakich wiele, w Szwecji jak i w całej Skandynawii takich jest na pęczki. Oczywiście nie każdy pisze teksty o historii Polski, ale moje osobiste zdanie jest takie, że Wizna tylko dobrze konweniowała im z charakterem płyty Art of War". Pewnie sami są zdziwieni efektem swoich poczynań. Szkoda, że w Polsce nikomu (częściowo poza Lao Che) nie chce się podejmować takiej tematyki, a przez patriotyzm w muzyce rozumie się kawałki Honoru czy Konkwisty... A co do zdjęć, nie mam pytań...

Witam!
Nazywam się Piotr Marcinkowski, jestem członkiem Stowarzyszenia Historycznego Cytadela". Jestem na tych zdjęciach.
Oświadczam, że Stowarzyszenie Historyczne Cytadela" jako grupa rekonstrukcji nie ma nic wspólnego z tym wydarzeniem. Żaden z ludzi widzianych na zdjęciach nie wystąpił w imieniu żadnej z grup rekonstrukcyjnych.

Zdjęcia pochodzą z prywatnego aparatu, zrobione zostały za kulisami", w prywatnych pomieszczeniach zespołów. Jest mi niezmiernie przykro, że zostały upublicznione.

Wystąpiłem jako osoba prywatna i w celach komercyjnych. Jako osoba prywatna poniosę wszelkie konsekwencje mojego czynu.

Przepraszam wszystkich zainteresowanych za zaistniałą sytuację.
Piotr Marcinkowski.

Prywatnie, jako znany niektórym z Was Pietyczny, chciałbym dodać kilka słów.
Nie wypiłem ani kropli alkoholu, nie uważając tego za dobry pomysł. Niestety, nie udało mi się zmienić decyzji kolegów występujących tam ze mną.
Przyjęcie za kulisami tak naprawdę niczym nie różniło się od spotkań grup rekonstrukcyjnych a kwaterze", podczas różnych inscenizacji. Tak samo byli tacy, którzy pili i tacy, którzy nie pili. Czy podczas naszych spotkań hańbimy, czy nie hańbimy mundur? Zdań pewnie tyle, ilu rekonstruktorów.

Przykro mi, że cała ta sprawa wynikła. Jeszcze raz wszystkich przepraszam.
Pozdrawiam
Pietyczny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie