michal16 Napisano 16 Październik 2008 Autor Napisano 16 Październik 2008 Witam. Wiele osób na forum pisze że możesz się spodziewać gości o 6:00" chodzi tu o policję i tzw. przeszukanie co o tym sądzicie czy jest to właśnie 6 rano, a może ktoś miał taką wizytę .Z góry dzięki i pozdrawiam
cobrasaper Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 ja niemiałem i niechce miec:) ale kiedys napewno zapukaja podczas gdy mi sie bendą snić wykopki
Swiety82 Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 Policja o 6 rano? Coś ty, skąd te podejrzenia? :D
michal16 Napisano 16 Październik 2008 Autor Napisano 16 Październik 2008 witam.Do kolegi swiety82 sam tego niedoświadczyłem i niechce , ale na forum krarzą legendy że ktos co posiada kolekcje militariów może sie spodziewac wizyty policji o 6 rano nie naprzykład o 8,00 tylko 0 6.00 , osobiście nie słyszałem ze o 6,00.Pozdrawiam
karpik Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 Pani od polskiego przychodzi w porze zimowej o 8. W czasie letnim o 6. Pani od polskiego nie wie, że różnica powinna wynosić godzinkę bo jest słaba z matematyki.
bastus0 Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 hehh....oj przychodza o 6 rano przychodza.....nawet 1go czerwca hehe....
Pas Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Nie wnikając w szczegóły, mieszkanko prywatne: w godz. 06.00 do 22.00. Równie dobrze mogą zacząć 21.59 i skończyć o 06.00 ;) ... czego oczywiście nikomu nie życzę.Pzdr - P.
zdziss15 Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 bywają przypadki że nawet po 8:00 xD
feld Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Przeciez wszyscy jestesmy czysci jak łza.Wiec po co maja pukac?Pieniadze podatników mozna przeciez wydac na inne zbozne cele.Pozdro.
szajka Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 6:00 z rana dla niegrzecznych łobuziaków co ozrywki" po lasach szukają i moździerzami" ugniatają pestki" strojąc przy tym głupie miny" :) a policja przyjedzie na pewno jak sie dowiedzą że masz broń na podorędziu lub inne ciekawe bojowe rzeczy lub jeśli jesteś super sprzedawcą na allegro
Ravfal Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Mnie policjanci odwiedzili o 8.00 pare dni po tym jak ogłosiłem gdzies w necie nabój od URa na sprzedaz. Nakaz był wydany na podstawie podejzenia że posiadam czyjśtam telefon (takiego modelu nokii nigdy w rękach nie miałem) ale panów policjantów nie zabardzo obchodziły moje telefony lecz najbardziej zabolała ich nie zbita spłonka w naboju od URa. Na szczeście okazali się wyrozumiali i zostawili moją kolekcje w spokoju...
michal16 Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 Witam. Osobiscie nic nieposiadam zakazanego ,ale często kupuje na allego ,a o co koledze szjka chodzi że jestes super sprzedawcą bo z bytnio nie rozumiem.Pozdrawiam
Kurt Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Znajomy miał koło 6:00 obudzili mu całą rodzinę, przekopali mieszkanie i zaprosili na kawę na komendę gdzie spędził parę ładnych godzin.
bubbers Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 nie przychodzą dokładnie o 6:00 z rana, poprostu przychodzą w godzinach rannych wtedy kiedy jeszcze wrzyscy śpią i łatwiej zastać osobe poszukiwaną bo puźniej to już każdy idzie do pracy albo do szkoły,a co do nalotów nocnych to należy to do rzadkości...wieczorem to wpadają panowie ubrani na czarno i w kominiarkach ;)pozdro
TAZXXL Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 dokładnie 06.00 doświadczyłem tego jakiś czas temu zresztą wpadli potem też ok 22.00 odwiedzają odwiedzają tych co sprzedają i kupuja na alegro oraz tych których sąsiedzi nie lubja i jest wtedy uprzejmie donosze Nie życze takich odwiedzin
bubbers Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 ja miałem 3razy wjazd na chate i nie była równo 6:00 i też nie życze nikomu takiego czegoś
michal16 Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 Witam. a mam jeszce takie pytanie do tych których odwiedzili, muszą mieć jakiś nakaz , czy szukali w domu czy też np. w garażu itp. co mówili i ilu ich było .Z góry dziękuje i pozdrawiam
Ravfal Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Przeszukiwali pomieszczenia uzytkowane przezemnie czyli przez osobę do której skierowany był nakaz
stedke Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 przychodza o 6.03przeszukuja: mieszkanie lacznie ze spluczka od wc i lodowka,piwnice,garaz.w jednym czasie pukaja takze do rodzicow jesli jestes zameldowany u nich a nie na zajmowanym mieszkaniu i robia to samo.nic nie znajduja,zabieraja ci kompa(ktory byl kupiony 2 czy 3 dni wczesniej) do analizy bieglego po czym dostajesz wyrok pol roku w zawiasach na 2lata jesli miales nielegalnego windowsa.bez poinformowania cie o toczacej sie sprawie przeciw tobie bo sąd myli adresy dwukrotnie na listach poleconych i nawet nie jestes swiadomy ze jestes skazanym .po czym automatycznie tracisz prace na czas trwania wyroku i mozliwosc zarobku na chleb jesli pracujesz w formacjach uzbrojonych.Pozdrawiam i nie zycze nikomu wizyt policmajsterow!
dominik.zd Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Mam do kolegów z forum pytanie: w jaki sposób można się uchronić od takich nalotów? Czy np. sąsiedzi lub inni ludzie mogą donieść na policję, że ktoś łazi z wykrywaczem i wykopuje skarby?Czy na forum nie można wrzucać żadnych fotek (monety, łuski itp.)?Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
michal16 Napisano 18 Październik 2008 Autor Napisano 18 Październik 2008 Witam. Osobiście niemiałemtakiego nalotu, ale wydaje mi sie żeby niechwalic sie jakimiś zakazanymi przedmiotami, słyszalem od kolegi że jakiś wcipski sąsiad doniusł na policje, wydaje mi się ze monety i łuski(jesli maja zbite spłonki)można kolekcjonować .Pozdrawiam
acer Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 A kto powiedział że mają pukać - równie dobrze może być odstrzelenie zamka i zawiasów z MosbergaNie wspominając o brutalnym wyciągnięciu z betów i tonfą o po czterech literach....
DJ MHz Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Wszystko można kolekcjonować byle było legalne i zgodne z ustawą... A czy wykopane, czy kupione, czy znalezione na strychu niech już udowadniają, moje to nie mają prawa zabierać...
dominik.zd Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Aha no to już wszystko rozumię.Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.