szczepciu Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 - No widzisz! Warto ze mną jeździć – uśmiechnął się triumfalnie kumpel.- No dobra Janek! Chodź napijemy się po piwku – zaproponował gospodarz - a gościu niech sobie ogląda do woli!Na odchodne jeszcze tylko zapytali, czy mam przy sobie prawo jazdy i się oddalili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 Zostaliśmy sami – ja i mój wymarzony czołg. A właściwie to, co z niego zostało. Powiem szczerze, byłem zadowolony, że sobie poszli, bo musiałem spokojnie to wszystko przemyśleć i oglądnąć. Byłem tak podjarany, że nie wiedziałem, co począć. Wiecie, Panowie, przecież nie co dzień znajdujemy taki skarb. Doszedłem do wniosku, że pierwsze, co zrobię, to dużo zdjęć. Tak więc robiłem i robiłem, ile się tylko dało. Chciałem udokumentować każdy centymetr „mojej maszyny”. Gdy już sesja zdjęciowa dobiegła końca, pozostawało pytanie: - Co dalej. I co ja, bidulo, z tobą pocznę? Jak cię tu zostawię, to niechybnie w końcu skończysz na złomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 - Co robić? – w głowie kłębiły mi się różne myśli i coraz bardziej dochodziłem do wniosku, że sam nie podołam temu zadaniu. I wtedy mnie oświeciło! Lemeryt! Przecież przy wydobyciu RSO zdobył już pewne doświadczenie – jak do tego podejść, jak się tym zająć; no i przecież jest muzeum, w którym można by było maszynę umieścić.„Będzie dobrze! Nie bój się! Nie zostawię cię tak tutaj” – gadałem jak głupi sam ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 - Paweł! Nie chciałbyś zmienić profilu waszego muzeum w bardziej pancerny? - A czemu? – zapytał.- Bo mam coś pancernego i to chyba na 90 % niemieckiego! – krzyczałem podekscytowany do słuchawki.- Nie gadaj! - No mówię ci! Jest czołg! A raczej to, co z niego zostało!Tu nie będę się rozpisywał, jak wyglądała rozmowa dwóch podjaranych ludzi o niemieckiej maszynie, bo się chyba domyślacie……. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 Panowie, wiem, że bardzo się denerwujecie, ale nie jest to moja wina. Tak jak pisałem ostatnio - od trzech tygodni mam cholerne problemy z Internetem - teraz też nie piszę ze swojego komputera. Oczywiście to nie koniec zdjęć i tej historii.Przepraszamszczepciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 No i zagubieni wymiękają :) Mam cichą nadzieję że zrobiłeś zdjęcia całości bo po tych fragmentach nie mogę rozpoznać jaki to czołg :/ Pozdrawiam i życzę powodzenia w sprawie tego cudeńkaNostro91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Acha,jeszcze coś-weź tęgi kij i odganiaj złomiarzy :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 nie no cuda, w którym województwie takie cuda?;)PozdrOPS. Czekamy na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 I co to właściwie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 moze uda sie od chlopow jakies manele od niego jeszcze wyciagnac.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus1957 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 panowie, wcale nie rozumiem waszego podniecenia, ja wiem dokładnie w którym miejscu lezy czołg z pierwszej fazy bitwy pancernej pod warszawą i wcale sie nie podniecam, jednemu z waszych kolegów pokazałem miejsce gdzie w licu 44r rozbił się ruski dwusilnikowy samolot , jak sie dorwał z wykrywaczem to wszystkich elementów nie był w stanie zapakować, tak więc pozdrawiam i panowie nie podniecać się szkoda zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Kurczę, co to jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 tytus, jak niby wiesz to pojedz w to miejsce odkop troszke porob foty to ci kazdy uwierzy a nie wymadrzasz sie tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Do tytus1957: taaa, a ja mam za domem Mausa, odkop porób foty i Ci uwierzymy, a podniecanie się pozostałościami po czołgach to nasze hobby, i nikt tego nie zmieniPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 ja mam ratte i maus, Szczepciu powinien napisać książkę. Też czekam, poprzednie wątki też trzymały w napięciu te zwroty akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 po tych zaokrąglonych wydechach"? to może coś z podwoziem pzkpfw 38? Albo szczepciu zaraz wkroczy i rozwieje spekulacje na rzecz jakiegos siewnika albo pługa":PPozdrawiam i czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubciu93 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Blo39 masz dobry pomysł z tą książką. Gdyby wszystko Szczepciu zebrał do całości powstał by ciekawy tom opowiadań.pozdrawiam hubciu93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 oj to na forum odkrywcy dziś święto ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 W każdym bądź razie, stanęło na tym, że na drugi dzień jest u mnie, aby mnie wspomóc w walce z tym stalowym potworem. Tymczasem dzień chylił się ku końcowi. Gdy wróciłem, smakosze piwa kończyli po drugim.- Pora jechać - oznajmiłem koledze. A na odchodne zapytałem gospodarza, czy mogę jutro przyjechać ze znajomym pracownikiem muzeum, żeby zrobić więcej zdjęć i go pomierzyć.Na co on odpowiedział, że możemy sobie fotografować i mierzyć, ile chcemy.- A słuchaj pan? To jest faktycznie niemiecki czołg, jak ludzie mówią? - zapytał.- Na 90 procent tak, ale puszczę jeszcze zdjęcia na pewnym forum internetowym. Tam są naprawdę łebscy goście. Oni wszystko rozgryzą. Jak będę wiedział pewnie, to panu powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 I muszę Wam powiedzieć, że są tu fachowcy, ale zamiast podzielić się z Wami tą wiedzą, zbombardowali moją skrzynkę e-mailową jakimiś dziwnymi propozycjami. Odpowiadam: NIE. Chciałbym, aby to maleństwo trafiło do muzeum. Jak się niektórzy domyślili już, jest to spory fragment Stuga III. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 Tak jak się umówiliśmy, na drugi dzień wpadł do mnie oczekiwany pracownik muzeum. Szybko spakowaliśmy swoje manele robocze i w drogę! Gdy doprowadziłem go na miejsce spoczynku maszyny, usłyszałem na początek: O! Ja ...........!..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Mi się też chce się tak powiedzieć ;)Wszyscy szukają wraków pojazdów pancernych po moczarach, rzekach i jeziorach a okazuje się, że stoją sobie na naszej sielskiej prowincji.Szczepciu pokaż ile pozostało z tego Stuga i WIELKIE GRATULACJE z odkrycia :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 O JA p.................;))) pokaż Kol.Szczepciu co z niego zostałoPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 szczepciu szacuneczek i gratulacje.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Jak sie domyślam , teraz sie niemała akcja potoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.