Skocz do zawartości

Joerg Haider nie żyje

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Były przywódca austriackich skrajnie prawicowych nacjonalistów Joerg Haider, który kilka dni temu zginął w katastrofie samochodowej, ostatnie chwile przed śmiercią spędził w gejowskim barze.

Joerg Haider zginął w nocy z piątku na sobotę w wypadku samochodowym. Jego volkswagen phaeton, który po wyprzedzeniu innego pojazdu na całkowicie prostej drodze uderzył w betonowy słup i kilkakrotnie przekoziołkował, uległ całkowitemu zniszczeniu. Jak ustalono Haider w chwili wypadku był pod wpływem alkoholu i dwukrotnie przekroczył dozwolną prędkość przy wyprzedzaniu.

Ujawniono, co Haider robił w ostatnich godzinach przed wypadkiem. Okazuje się bowiem, że polityk spędził ten czas w gejowskim klubie o nazwie Stadtkraemer". Chociaż Haider jest żonaty i ma dwoje dzieci, kilka lat temu w austriackiej i niemieckiej prasie pojawiły się plotki, że jest on homoseksualistą. Jeden z niemieckich dzienników podawał, że polityk często widywany był w towarzystwie młodego mężczyzny znanego w świecie lokalnych gejów.

Członkowie Hosi – największej grupy lobbującej na rzecz homoseksualistów w Austrii, twierdzą, że wiedzieli o homoseksualizmie Haidera od około 10 lat.

58-letni Haider, niedawny lider BZOe i od 1999 roku gubernator Karyntii, był charyzmatycznym politykiem, który symbolizował żywotność prawicowego, ksenofobicznego nacjonalizmu austriackiego i budził w społeczeństwie skrajnie sprzeczne odczucia.

PAP

3.10.Wiedeń (PAP/int.) - Nowy przywódca prawicowej,
nacjonalistycznej partii Sojusz na rzecz Przyszłości Austrii
(BZOe) Stefan Petzner przyznał publicznie, że z Joergiem Haiderem
pozostawał w specjalnym związku" - donosi w czwartek BBC.

Haider, założyciel BZOe, zabił się 11 października, prowadząc po
pijanemu służbowy samochód.

27-letni Petzner powiedział austriackiemu radiu, że Haider, z którym poznał się pięć lat temu, był jego życiowym partnerem".

Łączył nas specjalny związek, daleko wykraczający ponad przyjaźń - cytuje BBC Petznera. - Joerg i ja byliśmy połączeni czymś szczególnym. Był człowiekiem mojego życia".

Petzner twierdzi, że żona Haidera nie sprzeciwiała się ich związkowi. Ona kochała go jak kobieta, on kochał ją jak mężczyzna. Ja kochałem go we własny, zupełnie inny sposób. Ona to rozumiała" - powiedział Petzner w jednym z wywiadów. (PAP)

Któż to wie? Może jakiś Fuckt lub inny SE już gdzieś tam czyha za węgłem? Tyle, że znając nasze realia, nagle się okaże, że to fotomontaż, spisek, walka polityczna, Żydzi, masoni, cykliści, UB'ecy, itp.

Z drugiej strony- patrząc na statystykę, w narodowych czy brunatnych szeregach musi się trafić paru chłopców" :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie