Skocz do zawartości

Zdjęcia TKS - cz.III

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 409
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dopiero teraz zauważyłem zamek na horyzoncie na fotce dwa posty wyżej, która była znana już wcześniej. Nieco podciągnąłem kontrast ...i zupełnie nie wiem dlaczego, ale przyszła mi do głowy nazwa Nowy Wiśnicz. Efekt na zdjęciu :-)

Napisano
Chwilę się naszukałem tego TKSa ;) Po lewej jest jeszcze C2P. Zdaje się, że na forum było ze dwa inne ujęcia. Na pierwszy rzut oka zabudowa wygląda na rynek małego miasteczka, ale w tle widać wielopiętrową, więc może i Warszawa nawet być. Może Mi.Der potrafi coś więcej powiedzieć na ten temat?
Napisano
Niestety nie wiem, gdzie tamte fotki były zrobione. Kojarzy mi się, że ktoś chyba (tu na forum?) opisywał je jako Warszawę.

Wracając do Nowego Wiśnicza - jeśli identyfikacja jest prawidłowa, czy ktoś ma jakąś koncepcję, skąd ten czołg? Szubański nie pisze o żadnych stratach tankietek w kontekście Nowego Wiśnicza, a jedynie o jednym Vickersie (który, jak tu koledzy wykazali, i tak został zniszczony kilka kilometrów od Wiśnicza).
Napisano
Jotes wg Armes Militaria Magazine to na zdjeciu z 13.1.11 (TK, granatnik, pociski w koszach) Porucznik Amlbing, oficer 4ej kompanii lacznosci nieznanej jednostki oglada zdobycz.

Niewiele to zapewne pomaga niestety :(.
Napisano
Wydawało mi się, że piasta ma sześć szpilek, a na bocznym pancerzu są trzy charakterystyczne żeberka". Ale teraz już nie jestem taki pewien...
Napisano
Z 2011-01-26 20:00:56 Ebay - Polnischer PANZER TANKETTE Paktreffer Verwundeter Pole" - już było - a właśnie takiego ujęcia znanej przykrej scenki nie było ;-/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie