Skocz do zawartości

Kolekcja za milion złoty ?!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
artykuł niczego nowego nie wnosi. Jak zwykle dla NIE charakterystyczne jest wyolbrzymianie rzeczywistości. Już widzę tę kolekcję w mieszkanku w bloku na 50 metrach. Aaaa, zapomniałem o bidecie z naczyniami. He, he, he. I sąsiedzi nie są zawistni i złośliwi i nikt na Krzysztofa nie doniósł. Interesujące. Tyle ode mnie
Napisano
Może to być prawda, w Berlinie byłem w takim mieszkaniu, w pokojach były ścieżki tylko do przejścia wszędzie eksponaty o innym klimacie jak te tutaj ale równie cenne. Ja naniósł bym poprawkę na to iż raczej kolekcja konfiskowana nie trafi do muzeum i do niszczenia a po cichutku rozejdzie się do prywatnych kolekcjonerów, którzy nie rzadko noszą na co dzień niebieskie mundury
Napisano
no jak ja gadzinówki nie lubię to muszę przyznać że artykuł bardzo bardzo fajny:)tylko że i tak nic a nic on nie zmieni..ale może ktoś przeczyta i się zastanowi troszkę jak kolejny raz w tv zobaczy reportaż o zatrzymaniu andyty" z zardzewiałym mauserem...
Napisano
zancus- -Już widzę tę kolekcję w mieszkanku w bloku na 50 metrach. Aaaa, zapomniałem o bidecie z naczyniami. He, he, he. " musze ci odpisać że w takim razie jeszcze mało widziałeś -nawet ci sie nie śni co można kolekcjonować na 50m-widocznie nie widziałeś nigdy prawdziwego kolekcjonera i jego zbiorów –życzę wszystkiego dobrego i kolekcji przynajmniej na 2 metry -pozdrawiam jak to ty-„ He,he,he”
Napisano
Sam znam osobiście kilka osób co podobne zbiory maja. Oczywiście większość zbiorów nikt o zdrowym rozsądku nie trzyma w swoim domu.
Jeszcze jedna uwaga twierdze, ze w przypadku konkwiskaty militariów przez policje, bardzo niewielka cześć trafia do muzeów !!!
Napisano
1920]przemo zgadzam sie z tobą - ale sporo ludzi nie ma tego komfortu co inni i wszystko trzymają w domu :):) ale wiemy jakie jest prawo- i wszyscy o podobnych zainteresowaniach -powinni o tym wiedzieć -Dura lex, sed lex -pozdro
Napisano
Do Kolegi huk 100: widziałem więcej niż sądzisz. A w tym gronie jedynie Ja jestem Kolekcjonerem. Wszyscy inni to zbieracze. TYLKO Ja mam zarejestrowane cztery kolekcje (w tym dwie broni) w rejestrze zabytków. TYLKO Ja mogę z czystym sumieniem nawać siebie Kolekcjonerem. Nie ma w naszym pieknym kraju innego Kolekcjonera broni. Jestem ja i moja żona. Gdybyś uważnie przeczytał ten śmieszny artykulik w tej beznadziejnej gazetce, to sam doszedłbyś do moich wniosków. Pozdrawiam
Napisano
a co do kolekcji to ja jestem największym kolekcjonerem w Polsce proszę pana - tak ! Ja i moje córki ! mamy zarejestrowane cztery kolekcje much !!!! tak proszę pana much -w nosie !!! i są one zarejestrowane w Sanepidzie !!!
Napisano
kolekcje much? hmmm... pozazdrościć. Kolego huk 100", różnica pomiędzy nami polega na tym, iż Ty nadal będziesz się trząsł o twoje zbiory, ja nie (chyba tylko o to aby mi ich jakiś gamoniowaty zwiedzający nie zepsuł). Ilu ludziom pokazałeś twoje zabawki"? 50? 100? Nie sądzę. Moje maleństwa" przez dwa lata widziało prawie 10.000 osób zwiedzających moje wystawy. Cóż żeś uczynił - jak mawia Klasyk - dla innych? Dla potomnych? Może twoje zbiory są większe, może. Ale czemu je trzymasz w ukryciu? A, pewnie boisz się, że są nielegalne. A czemu ja się nie boję, bo ja, Panie Kolego, przeszedłem długą i ciernistą drogę aby moje kolekcje były legalne. Ty będziesz nadal cichutko siedział i biadolił na złe" prawo. Ja mogę chodzić z wysoko uniesioną głową. Czemu nie podjąłeś wyzwania i nie przyłączyłeś się do mojej akcji z lipca br.? A, bo Pan Panie Kolego woli utyskiwać na sejm, senat i wszystkich świętych. Czemu nic nie robisz? Jak to ktoś zaśpiewał? Masz to, na co godzisz się". Chcesz skorzystać z moich doświadczeń, zapraszam. Nie chcesz, to nie narzekaj. Dzięki mnie, i tylko mnie, w tym roku zarejestrowane zostaną dwie kolejne kolekcje broni. Udało mi się namówić znajomego. Odwaliliśmy kawał ciężkiej roboty prawno-organizacyjnej, ale było warto. Już będzie nas troje Kolekcjonerów. Chcesz się przyłączyć? Służę pomocą. Nie chcesz? Powtórzę, nie narzekaj. Zacznij działać. Bądź aktywny. Bycie pasywnym do niczego dobrego nie prowadzi. Zapraszam Ciebie i innych oczywiście do współpracy. Jaki będzie odzew? Oby nie taki co zwykle: ..... Czyli zero reakcji. Zapraszam i pozdrawiam
Napisano
w starym o papudze kawale było-...tam z łbem, muszę zaobaczyć ten numer":)więc mimo zagrozenia kartkowego od czujnej administracji nie powstrzymam się i napiszę:piękna symfonia nadęta kolego zancus-oprawię Cię w ramki i powieszę na ścianie z podpisem:wzór jedynego prawdziwego kolekcjonera(tu całować i oddawać hołd:)) każdy coś zbiera czasami, jedni mają wystawy inni nie,jedni rejestruj a kolekcje inni nie...jaka różnica ,po co się tak puszyć ?
Napisano
Tym tekstem kolego o JEDYNYM w Polsce(gowno zreszta prawda) kolekcjonerze i zbieraczach, strzeliles sobie w kolano, a nawet oba. Z pewnoscia cala populacja tych szaraczkow -zbieraczy bedzie teraz radosnie chciala z toba wspolpracowac i na twoje apele odpowie, jak na wezwanie do powstania :))
Napisano
zancus tak żeś się napuszył, że zaraz pękniesz... czy wszyscy kolekcjonerzy siedzą na forach?? nie sądzę... czy wszystkich ty musisz znać bo zbierasz broń?? nie sądzę... czy wszyscy muszą znać ciebie i twoje kolekcje??... nie sądzę... więc się uspokój bo takich jak ty jest na pewno więcej i nie jesteś jedynym wybrańcem narodu...

widzę że tobie puszenie się pewnie podbija ego więc potraktujmy to koledzy jako terapię... tego jegomościa

pozdrawiam wszystkich zbieraczy
Napisano
zancus - po pierwsze nie trzęsę sie ze strachu o moje zbiory -po drugie nic do mnie nie wystosowywałeś -po trzecie jak chcesz pomóc podobnym jak ty to napisz tu na forum co mają zrobić i gdzie sie zgłosić -po trzecie uważając sie za jednego kolekcjonera z trójki tylko słusznych kolekcjonerów co to 10.000 itd. to tym sobie splendoru nie dorobisz .Po czwarte od kolegów z forum dostałem wiadomość że to może prowokacja :) ludzie zgłaszajcie sie ze swoimi zbiorami -ciężko będzie ale będzie .Po piąte - w drugim twoim linku tego wątku przekreśliłeś jakąkolwiek współprace z tobą po pokazaniu co to ty nie jesteś -klękajcie narody przed tobą i twoją żona -sory zapomniałem o czterech kolekcjach !.Po szóste - wielu ludzi nie chce pokazywać swoich kolekcji i tego nie zmienisz ! Natomiast ja na koniec chciałem cie przeprosić za zamieszczenie artykułu z gazety której tak nie na widzisz –pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie