Skocz do zawartości

Czy to was wnerwia!!!!!

arci

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety to standard w niemal wszystkich lasach.Ostatnio napotkałem stertę śmieci pochodzących prawdopodobnie z likwidacji jakiegoś sklepu.Ten kto je wyrzucił był na tyle bezczelny lub głupi,że obok jakiś reklam i kartonów leżały również faktury z kompletnymi danymi delikwenta.Mam nadzieję że znalazły to odpowiednie służby.
Napisano
Za przyjęcie przez wysypisko tony niesegregowanych śmieci (w moim niedużym miasteczku) płaci się 170zł.
Prywaciarza nie obchodzi gdzie pojadą śmieci, zapłaci za wywóz na wysypisko a kierowca...
Napisano
wczoraj widziałem najbardziej zasmiecony las,jaki kiedykolwiek mi było dane widziec..
rowy przy drodze były dosłownie pełne śmieci..
jak bym dorwał takiego S***** to bym go zakopal w tych śmieciach..
ehh..
Napisano
wiadomo że taki widok wnerwia, o tym niema co dyskutować, ale tak się zastanówcie, czy oby żaden z was nigdy choćby jakiegoś papierka, butelki nie wyrzucił?
Napisano
Kiedyś jak byłem młodszy to się zdarzało ale teraz staram się szukać śmietnika lub chociaż zakopać.Zdrów
Napisano
To co pokazujecie to pikuś.
W zeszłym roku byłem pokopać na prywatnym lasie, i to co właściciel miał tam jeszcze od czasu PRL nie mieści się w głowie. Duża skarpa, a teren poniżej usiany oponami, lodówkami i wszelakiej innej maści śmieciami. Miejsce bardzo urokliwe ze względu na ukształtowanie powierzchni, ale sama powierzchnia.....ehhhhhh Fot nie mam, ponieważ tego syfu mój aparat nie chciał przyjąć.
Napisano
Nie zgadzam się z przedmówcami, do 2002 roku istniały po wsiach kontenery do wyrzucania śmieci. Potem je zlikwidowano!!! Samorząd sam sobie strzelił w stopę", niech teraz Wójt z Radnymi zap..la i zbiera śmieci!!
Kol arci to nie polska rzeczywistość; tylko ełkot" naszej waaadzy na którą ochoczo arany" głosują. Z POLSKĄ to nie ma nic wspólnego! Dla mnie POLSKA i kasa to różnica!!!
Pozdrawiam
GW
Napisano
Znam pewne miejsce gdzie było bezpłatne wysypisko smieci utworzone specjalnie przez gminę (ogromny wykopany dół gdzie wwalano wszystko jak leci a następnie zasypywano i kopano obok kolejny. Gdy polska weszła do UE wysypisko przebudowano. Wykopano kolejny dół który wyłożono folią (którą porozrywał det ubijający śmieci, czyli kasa w błoto) wstawiono zbiornik na ścieki które miały spływać z tych śmieci(zbiornik miał wystarczyć na 5 lat a po roku wypłynęła od niego rzeczka ze śmierdzącymi ściekami) I za przywiezienie śmieci POSEGREGOWANYCH płaci się 65ZŁ!! A za niesegregowane 180ZŁ!! Środowisko na tym nie zyska bo zasada składowania jest taka sama, mnóstwo kasy poszło na modernizację wysypiska a w pobliskim lesie i na polach zaczęły się pojawiać sterty śmieci wywalane przez ludzi którym poprostu szkoda kasy.

Więc moim zdaniem wina leży po stronie władz i samorządów a nie nas biednych ludzi
Pozdro
Napisano
Ravfal- piszesz tak jabyś miał pretensje, że musisz po sobie sprzątać.
Ma to zrobić za Ciebie sołtys"?
Ci iedni ludzie" mają kasę, żeby wyprodukować owe śmieci ale na ich pozbycie kasy brak. To na pewno wina władzy.
Napisano
karpik Z całym szacunkiem!! to gdzie ja mam wyrzucić śmieci jak nie ma gdzie!!! I nie pi..prz jak znany DOKTOR z Poznania + prof. Widacki
Serdecznie Pozdrawiam
Napisano
Wcale nie mowie że ma za mnie posprzątać sołtys Ale dlaczego za zwykłe wwalnie smieci do dołu mam dawać prawie 200 zł??? Pozatym czy ja jestem jakąś fabryką że mam je produkować? Śmieci są były i będą produktem ubocznym normalnego zycia A że trzeba ich się pozbyć, jasna sprawa ale dlaczego za taką cenę????
Napisano
 całym szacunkiem!! to gdzie ja mam wyrzucić śmieci jak nie ma gdzie!!! "
Z jeszcze bardziej scalonym szacunkiem.

Nie wiem gdzie mieszkasz(raczej nie w blokowisku).
Nie wiem jak zapatruje się na to Wasz samorząd". Z tego co piszesz nie masz dostępu do podstawowych usług komunalnych takich jak choćby mały kosz, który wywiozą raz/2 razy w tygodniu. I tu może pojawiać się problem- o taki kosz trzeba poprosić i zapłacić miesięcznie parę złotych.

Co do przesadzonej podobno produkcji śmieci"- w ciągu roku wyprodukujesz sam jakieś 0.5 tony. Niech mała wioska to wyrzuci za chałupe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie