Grzebiuszka Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 7. Dlatego model" ze zdjęcia dostał ksywkę 7P7"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:45 26-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Gdzie znajduje się to wejście 7P7"?.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 7p7 to plyta ;)swoja droga kiedys bylem swiadkiem jak przez cos podobnego przeciskal sie vel Bigos",w pewnym momencie utknal i bylo troche problemow by go wyciagnac:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Strzelnicę z płytą 7P7 miało bardzo wiele obiektów na MRU, w tym kilkanaście na Odcinku Centralnym. Przez wiele z nich da się wejść do wnętrza- jak widać. Ale radzę potrenować wcześniej w domu, żeby na MRU nie było niespodzianek.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 13:15 26-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Nieźle, ja bym do połowy nie wszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 ee ale to mlody Grzebiucha jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyna Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Pamiętam czasy jak miałem 15 lat to całe wakacje na emerze spędziłem z przyjacielem. Rok pózniej było to samo, ale jak tego spróbowałem w wieku 17 lat to się porządnie strachu najadłem! Barki przeszły, miednica nie chciała... Po kilku próbach mówię: koniec tego, odwrót... No i barki z powrotem ni chu chu... Panika, szybki oddech robi się coraz ciaśniej, a ja wiszę od pasa w górę już w 721. Nogi oparte na zewnątrz. Gdyby nie kolega który był mniejszy i już był w środku nie wiem jak by się skończyło... Dał mi oparcie i uspokoił. Odpocząłem i udało się wyjść...Wtedy nauczyłem się czegoś o panowaniu nad emocjami...Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valjean Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Młody Mrówa się przeciśnie, a z nami gorzej będzie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:10 27-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Jak młody się przeciśnie, to stary już nie musi-wystarczy że młody weźmie aparat;). Tak powstały te unikalne zdjęcia: 7P7 wszedł z aparatem do obiektu przez minimalnie odkopaną strzelnicę. Gdyby nie syn nie wiedziałbym co kryje wnętrze tego obiektu.Na zdjęciu: po lewej stolik pod MG przylegający do płyty 7P7, centralnie stół i dwie ławeczki, po prawej fragment drzwi hermetycznychDla tych mniej zorientowanych - całkiem niezłe resztki wentylatora HessGrzebiuszkaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:20 27-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 Rozumiem że te fotki to juz mocno archiwalne? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Grzebiuszka, A w jakim obiekcie te fotki zostaly zrobione przez juniora?Czy to aby napewno na MRU? Czyzby cos wolnostojacego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Akurat nie na MRU tylko na Linii Odry. To tak apropos wchodzenia przez 7P7. Zdjęcie archiwalne, bo podobno już w tym obiekcie nic nie ma. Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necroskop Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Witam.Hej Grzebiuszka!Moja fotka powstała w 2004 r i różni się z lekka od Twej. Pytanko brzmi kiedy wyknano zdjęcie? Nie chce dodawać kolejnych fotek ale też mam jeszcze korbe od Hesa". Pytanie brzmi - kto przestawił butelkę na stoliku? :-)PozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Panowie czy byście mogli powklejac jeszcze jakies fotki z tego obiektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 wg posiadanych przezemnie informacji w tej chwili dostepne jest (na 27 grudnia ) przynajmniej jedno wejscie do kompleksu :)Wiec jesli ktos sie pospieszy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Ogólnie wejść jest kilka, ale zejścia przy pomocy długich lin szybami i jedno z ok 5 metrową liną, ale dla szczupłych. No i jedno wejście normalnie schodami - ale tylko na południową część (przypominam ,że dworzec Heinrich jest odcięty" od reszty zamkniętymi kratami).Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ment200 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Mam takie pytanie a nie chce zostać posądzony o off-topic ani wyszydzony, ale chciałbym sie dowiedzieć o co chodzi wlaściwie z MRU bo tak w temacie zabardzo nie jestem bo raczej poruszam sie po bunkrach Linii Mołotowa i po autro-wegierskich fortach Twierdzy Przemyskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 do ment200Odsylam do stronki: (pewnie juz ja znasz)www.bunkrowiec.com.pltam powinnienes znalesc roszke" informacji na temat MRU i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 http://www.vokrugsveta.ru/vs/article/1131/ ---- cos o MRU po rosyjsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kilka najciekawszych linków do stron o MRU:interaktywna mapa MRUhttp://www.ostwall-reisen.de/html/plan_und_bilder.htmlSUPER Galeria MRU http://www.gamma.art.pl/mru/Ostwall (język niemiecki) http://www.ostwall.com/ostwall_start.htmhttp://www.team-delta.de/ tu wybieramy w zakładce z lewej OWBDlaczego akurat te linki? Bo najwięcej na wyobraźnię działają fotografie. Resztę (historia ,teraźniejszość) znajdziesz łatwo w Google.Acha i dla malkontentów: świadomie umieszczam te linki tutaj ,w wątku a nie w dziale linki, bo tak i już. GrzebiuszkaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 01:18 24-01-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.