coriolan Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 To artykuł z zeszłego roku /22.06.2007/http://nvo.ng/notes/2007-6-22/8_ww2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coriolan Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 tfu http://nvo.ng.ru/notes/2007-6-22/8_ww2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 grba - przetłumaczyć ten artykuł owszem można ale po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Zaraz, to teza, że Niemcy wraz z Sowietami wkroczyli do Polski, aby ratować Żydów mordowanych w polskich obozach koncentracyjnych, jest już nieaktualna? :-/PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Szirokorad to nie jest jak mówią Rosjanie marginałka (margines). Szirokorad nie publikuje w niskonakładowym biuletynie, tylko w dużej rosyjskiej gazecie. Szirokorad jest autorem nie biuletyników z pod lady, tylko książek wydawanych w dużych nakładach i sprzedawanych w dużych księgarniach w całym kraju. Szirokorad mieni się historykiem... W Polsce powinniśmy wiedzieć czym faszeruje się głowy Rosjan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 A ja wychodzę z takiego założenia jak Stefan Kisielewski (Kisiel), który w latach 80-tych XX w. w drugoobiegowym czasopiśmie zapis stwierdził: Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby". Popieram też Juliusza Cezara, który w Pamiętnikach o wojnie galijskiej" zapisał m.in.: Fere liberenter homines id, quod volunt, credunt" (Ludzie chętnie wierzą w to, czego pragną"). Jeśli Ruscy chcą wierzyć, że Polacy są beee, to będą w to wierzyli i bez lektury takich artykułów, a jak chcą się dowiedzieć jak było naprawdę, to choćby w każdej rosyjskiej gazecie pisali podobne co opisane wyżej bzdury, to do tego dojdą. I tyle w tym temacie z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Nie mam zamiaru polemizować, wyjaśniać, oświecać. Uważam, że w Polsce powinniśmy wiedzieć czym faszeruje się głowy Rosjan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 O tym to chyba wiadomo od dość dawna. Swoją drogą, wczoraj na ścianie Cinema City" w Krakowie przy zakopiance" widziałem baner reklamujący film 1612" - a więc jednak znalazł się w Polsce dystrybutor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.