remerk Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 przejrzałem kilkadzięsiąt stron i nie mogę dociec skąd litera F, dlaczego gwiazdka jest na belkach i z jakiej formacji jest ten mundur z góry dziękuje.
rych26 Napisano 22 Listopad 2018 Napisano 22 Listopad 2018 Nie miałem nadziei, że na tak stary post ktoś jeszcze odpowie.... Dziękuję. Załączam miniaturę odznaki, jednej z dwóch niższych; druga to chyba odznaka 5 Samodzielnego Batalionu Łączności - przynajmniej ta jedyna, znaleziona w necie ma podobny kształt. Fascynuje mnie jednak zdjęcie munduru z początku tego wątku. Otóż - mam je w moim rodzinnym albumie. Najstarsi z rodziny nie kojarzą tego człowieka; podejrzewamy, że to kolega dziadka, który w IDENTYCZNYM mundurze ma zdjęcie. Podkreśliłem - identycznym, bo wydaje się nawet, że w tym samym! Różnica jest jedna - dziadek ma odznakę Federacji z postu abcd". Ciekawe to....Jeszcze raz dziękuję za informacje!
Tyr Napisano 21 Listopad 2018 Napisano 21 Listopad 2018 górny od prawej to Krzyż Waleczności Armii Ochotniczej gen. Bałachowicza
Sedco Express Napisano 21 Listopad 2018 Napisano 21 Listopad 2018 Od lewej patrząc na zdj.:- Odznaka Strzelecka (OS) klasa ? (były cztery)- Państwowa Odznaka Sportowa (POS)- Medal 10-lecia Odzyskania Niepodległości- Krzyż Waleczności Armii Ochotniczej gen. Bałachowicza (?)poniżej - dwie pamiątkowe odznaki pułkowe (jakość zdj. nie pozwala określić jakie)
Sedco Express Napisano 21 Listopad 2018 Napisano 21 Listopad 2018 Pisałem jak widać w trakcie Twojego pisania.Czyli jest to wspomniany Krzyż Waleczności.
abcd Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 F-ka,gość mógł należeć do Federacji Polskich Związków Obrońców Ojczyzny,była to organizacja paramilitarna i mieli zapewne swoje uniformy.
Luftlander Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Na patkach jest jak by ryj dzika, to aby nie leśnik albo myśliwy?
rych26 Napisano 20 Listopad 2018 Napisano 20 Listopad 2018 Na mundurze widnieje taka odznaka, jak na zdjęciu. Czy ktoś wie, co to za medal / odznaka?
Tyr Napisano 20 Listopad 2018 Napisano 20 Listopad 2018 Z Józefem t 10-cio lecia odzyskania niepodległości.. reszta postaram się znaleźć
Pytanie
remerk
przejrzałem kilkadzięsiąt stron i nie mogę dociec skąd litera F, dlaczego gwiazdka jest na belkach i z jakiej formacji jest ten mundur z góry dziękuje.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.