Skocz do zawartości

Fanty z Pola !!

pustkow115

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Generalnie to glupie pytanie ale tak jak ktos powiedzial przed chwila zalezy od pola. Na jednym bylo pobojowisko i wychodza fanty od monet po oporzadzenie wojskowe itp .. inne pola kiedys mogly byc wioska i znajdziesz tam praktycznie wszystko z czym na codzien mogl miec doczynienia mieszkaniec owej wioski. itd.. itp.. masa przykladow.. Najlepiej zanim wejdziesz na pole i stracisz sporo czasu dowiedz sie cos o danym regionie popytaj miejscowych , przegladnij mapy i porownaj to co bylo do tego co zostalo i wtedy sam stwierdzisz co moze w takim miejscu wystepowac .. ludzie zawsze cos gubili i gubia wiec na kazdym nawet zwyczajnym ornym polu mozna cos wydlubac :)
Napisano
Idź i się przekonaj.
Możesz znaleźć: tubke po paście do zębów, druciki, jakieś blaszki, gwoździe, podkowę, kapsle po wódce,
albo 5 krajcarów z 1800 r.
Napisano
Kiedyś na polu miałem sygnał jakby namierzył skrzynię ze złotem, kopię na ponad metr a tam zbrojony słupek:)

ps. popatrz na głównym, ostatnio był identyczny wątek z polami, poczytasz trochę.
Napisano
Kolega MOLKE podał ci wyczerpującą odpowiedź i chwała mu za to...
Jak mi napiszesz co mogę znaleść w lesie to napiszę ci co możesz znaleść na polu!
Napisano
witam
na polach - monetki , guziki , ozdoby i kolorowa drobnica
( koledzy ! pustkow115 zapytał się konkretnie a wy jaja sobie robicie ciekawe jak wy zaczynaliście ( 1-sza boratynka , guzik -jaka była adrenalin i podjarka !!! )
pozdrawiam-arti
Napisano
ARTI123 masz całkowitą rację z tymi jajami koledzy trochę przesadzają ale to pewnie przez te grzyby bo nic im chyba ostatnio porządnego nie wychodzi z ziemi(panowie bez obrazy)Zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie