Skocz do zawartości

Zaczynam

Mikiodkrywca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W taki razie zamiar wprowadź w czyn i zacznij kolekcjonować rzeczy z II wojny światowej, to Ty masz podjąć decyzję co chcesz zbierać, nikt inny. Zbieraj to, co Ci się podoba i co Cię interesuje, zanim się ukierunkujesz kilka razy będziesz zapewne zmieniał front ;) Pozdrawiam i mądrego wyboru życzę
Napisano
A ja narazie jeszcze się nie ukierunkowałem i zbieran co ciekawego wpadnie mi w ręce. Jak zacznie brakować mi miejsca (co może długo potrwać) to zacznę się ukierunkowywać.
MK dobrze napisał że dobrze jest zacząć od literatury.
Pozdrawiam
Napisano
Zdeaktywowane łuski-jest to bardzo,bardzo szeroki motyw.Tyle tego jest,że można naprawdę wykazać się.
Jest tyle ciekawostek w tym temacie że można całe życie poświęcić tej pasji.Pzdr.
Napisano
Aż tak długo to ci to nie potrwa, mi zapełnienie całego (!) pokoju zajęło rok, radzę ci od militari zacząć: łuseczki, manierki, bagnety itp. rzeczy jak się dobrze przy odpowiednich osobach zakręcisz to ci powpadają, ja w tym czasie zakupiłem juz dwa wykrywacze, jeden na militaria(HS-3) a ostatnio i garretta ace 250 - ten drugi głownie na drobnice I-wszo wojenną, ale także na monetki, życzę ci powodzenia, napisz mi na maila co Cię interesuje, to ci poprzesyłam dane tytuły

Pozdrawiam
Napisano
zła wiadomość jest taka, że w rejonie warszawy to chyba nie będziesz pierwszy...
dobra taka że jest tak wiele miejscówek że dla wszystkich starczy:-)
Napisano
Z wykrywaczem to na razie bym odradził, do tego zainteresowania trzeba miec nie małe doświadczenie żeby nie paśc ofiarą mundurowych lub co gorsze niewybuchów,zacznij od mniejszych rzeczy typu, medale, ordery, guziki i łuski a po jakimś czasie hełerki i kosy(bagnety).pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie