arci Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 Ja też miałem zawsze dylemat wędki czy piszczała :) w te lato na rybach nie byłem teraz myślę na leszcza i szczupaka się zasadzić.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Na szczupaku zostawiłem już ze 3 gumy, że o blachach już nie wspomnę. Ciężka sprawa z nimi, bo jak zahaczysz już skubańca to instynktownie pruje" w najbliższe krzaczyska a tam jak powszechnie wiadomo warunki niezbyt sprzyjają połowom co prowadzi w moim wypadku do utraty najlepszego sprzętu;( pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 :O!Ja chyba nigdy nie mialem przypadku zeby szczupak mi sie zerwal (no chyba ze jak na trok okonie lapie to utnie). Kup sobie porzadna plecionke i po sprawie, urwac nie urwiesz jak juz to sie wypnie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Matis, plecionka to ostatnia rzecz, którą na szczupaka miałbym polowac, to tak jakbym cumą chciał dorsza wyciągnąc... :) Niestety na spinnning plecionka się nie nadaję, to coś czym można z mułu karpia targac ku brzegowi :) a po za tym Słupia jest tak straszliwie zarośnięta, że nie ma gdzie kija wcisnącl. Gdybym miał plecionkę- stalkę- i do tego gumę z główką jigową nr 4 i jakby się zaczepiło o jakiegoś badyla to pozostałoby mi: albo dac nura i odczepiac, albo się szarpac i zarwac kij, albo usiąśc i płakac czekając na cud :0 pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Zbyniek twoj wybor. Ja sie przyzwyczailem do plecionki i widze duza roznice chociazby w tym jak prowadzi sie przynete i jak sie ja na kiju czuje nie mowiac o braniach (kazde pukniecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Nie ma jak to zimowe dorszowanie:) Z ukłonem dla morskich". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Matis, masz rację jest różnica w prowadzeniu, oczywiście jak się nauczysz tak będziesz łowił, ale spinning ma to do siebie, że nie chodzi o targanie bydlaków tylko przyjemnośc z łowienia. Z opinii starych wyżeraków wiem, że plecionka do spinningowania się nie nadaje. Nie mówię, że robisz źle, każdy orze ja może:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Kto wybiera się w tym roku na troc, łososia o może pstrąga na Słupie lub Łupawę??? w zeszłym roku PZW zarybiło 150000 sztuk łososiowatych więc może ten sezon będzie lepszy. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Dodam jeszcze, że w 2009 brały łososie takie po 8-10kg :) (może kogoś zachęcę) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Dzisiejszy połów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 I w domku.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 To i ja się pochwalę ;)Leszcz 50cm z gruntu na kanapkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 i moje 3 grosze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 14kg. nie łowię od 2 lat na zbiornikach PZW, byłem 2 lata w zarządzie byłem w osr i wiem że nawet tam są hahmenty i układny dla tego sobie odpuściłem płacenie po 160zł za kartę a na zawodach 1 miejsce ma 300g uklei. uczestniczyłem w 12 akcjach zarybianiem przez jeden rok wypuściliśmy do Narwi i okolicznych zbiorników około 600tys szczupaka 300tys sandacza 250kg suma i 130tys klenia. ryb jak nie było tak nie ma bo z obu stron kłusownicy koszą siatami stróżami prądem i czym tylko się da, a państwowa straż rybacka zajeżdżają do delikwenta 2 razy w tygodniu po ryby dając mu w zamian ochronę. takie jest PZW w mojej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 No niezłe sztuki gratulacje, ja tydzień temu byłem na dorszach w Darłówku złowiłem 2 największe sztuki na kutrze w tym dniu 3,5kg i 2,5kg:) szkoda kurde, że nie mam zdjęć.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 1,6 kg, poranną porą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Poranny szczupak 52cm. Do dzisiaj mam bliznę na kciuku bo szczypce gdzieś zapodziałem :) pzozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 zbyniek jakie fajne kamo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Zimno było.... aaaaa przeca flecktarna jeszcze mam tylko nie wiem gdzie!? Bo to kamo dobrałem celowo, ma imitować czyste, błękitne niebo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek30cd Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 To i ja się dorzucę...sandaczyk wiślany :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 No ja zaraz ide na rybki mam nadzieje że będzie tak samo jak wczoraj lub lepiej:)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Arci kłusowniku" brało coś czy nic.:)Coś dawno na GG cie nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Ano wczoraj słabo brało kolega złapał lina ale nie zdążyłem mu fot zrobić bo wysmyknął mu sie z rąk i poszedł do wody szczęśliwy że wolny :)wyobraźcie sobie jego minę jak mu uciekł :)myślałem że pęknę ze śmiechu.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Dzisiejsze wędkowanie:)na kukurydzę dzisiaj brały jak płotki:)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.