Skocz do zawartości

I co ja mam z nimi zrobic!?

piotr777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tradytor - kopałem koło Uniszki Ceglane jest tam około 5-6 bunkrów w wakacje rok temu i były same odłamki i ślady po innych poszukiwaczach,jakiś zbieracz tez tam chodził w tym samym czasie i on znalazł
koło lasu kubek aluminiowy wojaka jakiegoś chyba,mówił chyba że też tu jet zarejestrowany na odkrywca jeśli czyta to i kojarzy mnie to go pozdrawiam,z opinii mojego wujka poszukiwacza militaria z Mławy - to rejon koło Mławy jest mocno przeszukany już nadaje się tylko do zwiedzania,osobiście
sam wykopałem na moim podwórku pół bagnetu i łuskę - ciekawe skąd to się wzięło tam .
CIEKAWOSTKA
W Mławie jest taki pan co jest w podeszłym wieku i zbiera militaria całe życie podobno, ma na 100 % NA podwórku czołg t-34 .działo Polskie małego kalibru,2 lufy od czołgów lub dział - to widać przed domem,a w domu cały dom w militariach
ściany w bagnetach nawet w kuchni- półki itp. ,ma tego pełno
mix rzeczy,ciekawe co zrobi z tym po śmierci ????. warto też zwiedzić Muzeum Ziemi Zawkrzeńskiej w Mławie .
Przed ucieczko Niemców z Mławy rostrzelano ponad 350 niewinnych osób cywili,pomnik tego mordu jest na terenie Kalkuwki jak i miejsce zbrodni .
  • Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja w tym roku namówię wuja poszukiwacza i pojedziemy w wakacje na poszukiwania on zna fajne miejsca to się Mi kolekcja powiększy o parę kilogramów !!
  • 2 months later...
Napisano
Ta to tylko w polsce ja zrobie zdjecia mojej okolicy miastowi jezdza do mnie na wies i wyrzucają worki ze smieciami a to jeszcze mało.Nawet psy podczas jazdy ehhhhhhhhhhhhhhhh
Napisano
Widzialem juz takie śmieciarstwo w tv...W takich przypadkach robi się tak: Zgłasza do policji,strazy miejskiej,lub leśnej i sie mowi jezeli sie ma dowody oni sie ucieszą...a winowajcą każą to posprzątać no i oczywiscie kara pienięzna...pozdrawiam nie zos
Napisano
Witam,

Miałem podobny problem. Zadzwoniłem na policję, potem na straż miejską, a oni pytają czy złapałem sprawcę na gorącym uczynku -bo jak nie to trudno będzie udowodnić że to on wyrzucił śmieci (nawet jeśli są tam jego dane - może powiedzieć że nie ma zielonego pojęcia skąd się tam to wzięło). Poszedłem za radą znajomego i zadzwoniłem do lokalnej gazety i oni zgodzili się dalej sprawę pociągnąć". Ukazała się wzmianka o nielegalnym wysypisku na tej i na tej ulicy i że właściwe organy" odmówiły interwencji... Śmieci znikły w ciągu kilku dni. Podobno sprawą zajęła się zachęcona" straż miejska.

Pozdrawiam

Piotrek
Napisano
Policja odeśle nas z kwitkiem mówiąc że jest to teren Leśnictwa. Przynajmniej spodziewam się że u mnie tak by było.
A jak by się za to wzięli" to zgłaszający byłby pierwszym podejrzanym.
Może jakaś gazeta by się tym zainteresowała skoro są jakieś kwity z nazwiskami?
Pozdrawiam
Napisano
Surrealista Luis Bunuel twierdził, że najwyższym aktem surrealizmu jest zastrzelenie przypadkowej osoby na ulicy.

Jesteś w lesie bukowym, kilka kilometrów od osiedli ludzkich, 400-500 m od najbliższej drogi na dodatek gruntowej, w pobliżu jest tylko wąska ścieżka wydeptana przez sarny i w takim miejscu ktoś porzuca starą wersalkę.

Czysty surrealizm, bo ile wysiłku wymagało, by zatargać mebel na takie odludzie...
  • 2 weeks later...
Napisano

Tym razem wraz z kolegą trafiliśmy na coś takiego...
Jednak sytuacja była troszkę inna. A to dlatego że panowie którzy to zrzucali zostali zaskoczeni podczas swej pracy". Szybko uciekali tak że po drodze troszkę pogubili.
Rejestracja spisana:-)
Policja zawiadomiona:-)

• 4 weeks later...
Napisano

dzisiaj lataliśmy po lesie i prócz paru łusek ( cóż, nie zawsze jest niedziela ) trafiliśmy tylko taką stertę pozostałości po remoncie. poszperaliśmy i w nasze ręce wpadła tuba po fototapecie z naklejką kurierską, adresową oraz wizytówka :) z jakiegoś salonu fryzjersko-kosmetycznego. walały się w tej stercie elementy wystroju takiego przybytku więc wszystko pasowało.prawdopodobnie panowie majstrowie sami wykazali się inicjatywą i zwieżli ten syf do lasu zamiast na wysypisko. coś mi się wydaje że nie zaoszczędzili w tym przypadku. w każdym razie straż leśna baaaardzo się ucieszyła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie