Piotr4415 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Tradytor - kopałem koło Uniszki Ceglane jest tam około 5-6 bunkrów w wakacje rok temu i były same odłamki i ślady po innych poszukiwaczach,jakiś zbieracz tez tam chodził w tym samym czasie i on znalazł koło lasu kubek aluminiowy wojaka jakiegoś chyba,mówił chyba że też tu jet zarejestrowany na odkrywca jeśli czyta to i kojarzy mnie to go pozdrawiam,z opinii mojego wujka poszukiwacza militaria z Mławy - to rejon koło Mławy jest mocno przeszukany już nadaje się tylko do zwiedzania,osobiście sam wykopałem na moim podwórku pół bagnetu i łuskę - ciekawe skąd to się wzięło tam .CIEKAWOSTKA W Mławie jest taki pan co jest w podeszłym wieku i zbiera militaria całe życie podobno, ma na 100 % NA podwórku czołg t-34 .działo Polskie małego kalibru,2 lufy od czołgów lub dział - to widać przed domem,a w domu cały dom w militariach ściany w bagnetach nawet w kuchni- półki itp. ,ma tego pełno mix rzeczy,ciekawe co zrobi z tym po śmierci ????. warto też zwiedzić Muzeum Ziemi Zawkrzeńskiej w Mławie .Przed ucieczko Niemców z Mławy rostrzelano ponad 350 niewinnych osób cywili,pomnik tego mordu jest na terenie Kalkuwki jak i miejsce zbrodni .
Tradytor Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 A w muzeum bylem fajne fanty syszalem też że w ilowie można ewentualnie poszukać
Piotr4415 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Ja w tym roku namówię wuja poszukiwacza i pojedziemy w wakacje na poszukiwania on zna fajne miejsca to się Mi kolekcja powiększy o parę kilogramów !!
Tradytor Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 A nie znajdzie się jakieś jedno wolne miejsce ?:)
Piotr4415 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 jeszcze nie wiem czy będzie miał czas ??? bo ma 2 pracę ....:-((((((
suchy84 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Aż krew człwieka zalewa, bandyctwo!!!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 12:46 29-03-2009
suchy84 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Niestety nie znalazłem właściciela" tych śmieci. Zero czegokolwiek po czym można to dziadostwo śmiecące namierzyć...
herman1984 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Ale...Szkoda słów na takie!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 12:47 29-03-2009
herman1984 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Pokazywać publicznie ich ryje,niech się wstydzą brudasy! ...szkodniki...
adamusek2009 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Ta to tylko w polsce ja zrobie zdjecia mojej okolicy miastowi jezdza do mnie na wies i wyrzucają worki ze smieciami a to jeszcze mało.Nawet psy podczas jazdy ehhhhhhhhhhhhhhhh
Stizek Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Widzialem juz takie śmieciarstwo w tv...W takich przypadkach robi się tak: Zgłasza do policji,strazy miejskiej,lub leśnej i sie mowi jezeli sie ma dowody oni sie ucieszą...a winowajcą każą to posprzątać no i oczywiscie kara pienięzna...pozdrawiam nie zos
stg1971 Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 od czego jest policja i straż miejska,po to aby po 15 latach iść na emeryturę i nic nie robić,zgłoś to na 997.
PS Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Witam,Miałem podobny problem. Zadzwoniłem na policję, potem na straż miejską, a oni pytają czy złapałem sprawcę na gorącym uczynku -bo jak nie to trudno będzie udowodnić że to on wyrzucił śmieci (nawet jeśli są tam jego dane - może powiedzieć że nie ma zielonego pojęcia skąd się tam to wzięło). Poszedłem za radą znajomego i zadzwoniłem do lokalnej gazety i oni zgodzili się dalej sprawę pociągnąć". Ukazała się wzmianka o nielegalnym wysypisku na tej i na tej ulicy i że właściwe organy" odmówiły interwencji... Śmieci znikły w ciągu kilku dni. Podobno sprawą zajęła się zachęcona" straż miejska.PozdrawiamPiotrek
Marek94 Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 stg1971 ma racje albo szantaż że nie zadzwonisz jak posprzątają ale lepsza jest pierwsza pierwszą alternatywa.
anton1984 Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Policja odeśle nas z kwitkiem mówiąc że jest to teren Leśnictwa. Przynajmniej spodziewam się że u mnie tak by było.A jak by się za to wzięli" to zgłaszający byłby pierwszym podejrzanym.Może jakaś gazeta by się tym zainteresowała skoro są jakieś kwity z nazwiskami?Pozdrawiam
grba Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Surrealista Luis Bunuel twierdził, że najwyższym aktem surrealizmu jest zastrzelenie przypadkowej osoby na ulicy. Jesteś w lesie bukowym, kilka kilometrów od osiedli ludzkich, 400-500 m od najbliższej drogi na dodatek gruntowej, w pobliżu jest tylko wąska ścieżka wydeptana przez sarny i w takim miejscu ktoś porzuca starą wersalkę.Czysty surrealizm, bo ile wysiłku wymagało, by zatargać mebel na takie odludzie...
suchy84 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Tym razem wraz z kolegą trafiliśmy na coś takiego...Jednak sytuacja była troszkę inna. A to dlatego że panowie którzy to zrzucali zostali zaskoczeni podczas swej pracy". Szybko uciekali tak że po drodze troszkę pogubili. Rejestracja spisana:-)Policja zawiadomiona:-)
mariusz30 Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Witam postawa jak najbardziej właściwa , popieram i pochwalam.pozdro
vis1939 Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Wreszcie ktoś zainteresował się brudasami...http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=smieciprecz
Szaman0408 Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 trzeba cos z tym zrobic nie mozemy pozwolic zeby w lasach powstawały smietniska ....Popieram decyzje.,...Pozdro ;]
Lindenhof Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 dzisiaj lataliśmy po lesie i prócz paru łusek ( cóż, nie zawsze jest niedziela ) trafiliśmy tylko taką stertę pozostałości po remoncie. poszperaliśmy i w nasze ręce wpadła tuba po fototapecie z naklejką kurierską, adresową oraz wizytówka :) z jakiegoś salonu fryzjersko-kosmetycznego. walały się w tej stercie elementy wystroju takiego przybytku więc wszystko pasowało.prawdopodobnie panowie majstrowie sami wykazali się inicjatywą i zwieżli ten syf do lasu zamiast na wysypisko. coś mi się wydaje że nie zaoszczędzili w tym przypadku. w każdym razie straż leśna baaaardzo się ucieszyła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.