beamter Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Te drzwiczki od pieca znalazłem mniej więcej na głębokości 50 cm, z tym że leżały na płask - na terenie zburzonego młyna wodnego na potrzeby pruskiego poligonu k.Poznania. Poza tym mnóstwo łusek, guziki, monety plus rozmaite żelastwo kolorowe - wszystko średnio na głębokość sztychu łopaty tj. ok 30 - 35 cm. Na marginesie - będąc ostatnio na Mierzeji Wiślanej w Mikoszewie przeraził mnie widok lasu przy ujściu Wisły - takie doły, że chłop z koniem by się zmieścił, a jednak ludziska kopali... Niemniej coś tam jeszcze z drobnicy wyciągnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Troszke świerzyzny na 150.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 witam, właśnie wróciłem z nad morza, poszukiwania skromne, niestety nie ma złota,ale są inne fanty!plaża to jednak bardzo dobra szkoła dla nowicjuszy takich jak ja, w końcu wiem jak pika piszczałka na monetki i inne fanciki:)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Cześć! zalegała ok 10-15cm pod piachem, dzwięk jak na monetke, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Dzwonek rowerowy o średnicy ok 4 cm. I tu mnie kanarek zaskoczył, ok 25-30 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Niemiecka skrzynka na pociski 7,5cm, dość spora ok 60x30cm. Zalegała gdzieś 60cm pod ziemią.(była pusta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 Świerzynka wyciagnieta ace 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 ja też znalazłem takiego orzełka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 a gdzie panowie chodzicie?macie jakieś miejscówki konkretne, czy tak na oko" gdzie popadnie?w okół czego szukacie? kapliczki,młyny?bo z tego mojego łażenia jak na razie nici:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 Chodzimy gdzie się da pola,lasy,drogi leśne,łąki no i stare mapy pomagają starsi ludzie też znają ciekawe miejsca gdzie coś kiedyś było a już nie istnieje.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 Dokładnie tak jak mówisz mapy pomagają, mimo iż nie mam jeszcze wykrywki mam już kilka ciekawych miejsc, stare już nie istniejące drogi, kilka gospodarstw, miejsce gdzie kiedyś stał wiatrak, i najbardziej obiecujące folwark. Miejsca mam wyznaczone na teranie pól, których właścicielem jest ojciec mojej dziewczyny oraz mój kuzyn więc z chodzeniem nie będzie problemów:) a jest tego kilkadziesiąt hektarów (u dziewczyny)i jakieś 400 u kuzyna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 hehe to troszkę terenu masz do przekopania pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 dokładnie:) mam nadzieję, że za jakieś trzy tygodnie ruszę w plener:) bo szykuje się wykrywka od mojej lubej w prezencie:) będzie to ACE 150 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2008 gniewkos a skąd jesteś?może byś mnie tak zabrał ze sobą?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 jestem z Wielkopolski:) jak dojdzie do kopania to na razie muszę sam teren obczaić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 witam!oto dzisiejsze wykopki!stary scyzoryk, dwie łuski od mausera(zbite spłonki), 13 czubków" i ostrze nie wiadomo od czego bo wygląda jak siekiera ale nie ma otworu na trzonek! zdjęcie na dole, może wiecie od czego to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 oto te ostrze!muszę wrócić w tą miejscówkę bo znalazłem małą grotę i mi tam piszczało że aż miło:) ale przyszli w rejon na libację żule i nie chciałem żeby mnie zobaczyli bo by jeszcze zaczeli tam kopać:)sorki za nie ostre zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icyk Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 lepszy jest midas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Kranik może ci tak polmosy i kluczyki z puszek od piwa piszczały tam ja staram się omijać takie meliny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 grota jest jakieś 8m. powyżej melinki i jest to strome podejście więc chyba nawet gdyby chcieli to by i tak tam nie weszli, na powierzchni nie było widać żadnych kapsli, a ja odkopałem już jakieś 30cm i dalej piszczało więc może coś tam być:) i przysypane to grubym żwirem, zastanawia mnie to bo 15m. po drugiej stronie wzniesienia odkryłem coś na wzór punktu obserwacyjnego które ma dobry punkt widokowy na okolicę i natrzepałem tam od groma kulek" dosłownie 5 kulek na 1m2 więc kloś tam był ostrzeliwany ostro i tylko 2 łuski od Mausera więc wnioskuję że ktoś kto tam siedział mało strzelał. Siedział i trząsł portkami ze strachu!a może udało się mu tam wycofać i coś zamelinować?wrócę tam niebawem bo teraz mam jeszcze inną okolicę do wytrzepania:)obiecującą okolicę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 ostatni wypadzik!srebna broszka wysadzana kamieniami, niestety zachowały się tylko dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 rączka od spadochronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 stary gwizdek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRANIK Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 witam, o ace 150 mogę powiedzieć tyle że co wyjście w teren to jestem z niego coraz bardziej zadowolony, kosi to co mnie interesuje i co wyjście coraz to ciekawsze fanciki.ale to sprawa że co wyjście to coraz lepsze miejscówki:) i większe doświadczenie w ustawieniu tego sprzęcika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.