Skocz do zawartości

Włocławek i okolice

ebramus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 195
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam wszystkich z Włocławka i okolic i cieszę się, że tylu ludzi się zajmuje siępszukiwaniami:)Jeżeli chodzi oposzukiwania z I wś to napewno zostało jeszcze trochę owaru" po lasach, szczegolnie, że to była niezła bitewka ta od 10-14 listopada. Właśnie gromadzę materiały o tych starciach i poległych w niej żołnierzch. Mam nawet fachowe źrodło opracowane przez gościa z Wojskowego Archiwum Historycznego przed II w.ś. Warto tez poszukać starych map naszego terenu, miejsc gzie były leśniczowki, młyny i nieistniejące już linie kolejowe i tam poszperać zawsze ktoś mogł coś zgubić lub zakopać........Pozdrawiam i życzę obfityc łowow, ja dopiero wyjde na wiosnę jak trawa jeszcze nie wzejdzie:)
P.S. Do czerwca z Lipna: jadąc z Włocławka do Lipna po prawej stronie za lub przed Radomicami trochę w polu stoi albo może stał w polu opuszczony dom na pewno ma ok 80-100lat moze warto był by go przejrzeć i jego okolice.
  • 2 weeks later...
Napisano
właśnie dowiedziałem się dzisiaj że w pewnej miejscowości (g.Tłuchowo)ludzie znajdowali amunicje,broń, dziadek mojego kolegi to nawet znalazł miskę granatów i ją zakopał ale nie wiem czy ten pan jeszcze żyje jak będę wiedział coś konkretnego to dam znać a i jeszcze tam jest (był) cmentarz choleryczny ale w takim miejscu to lepiej nie kopać ale może na sąsiednich polach by coś było
jak coś to gg 9849688
  • 2 weeks later...
Napisano
Kłiiitam, wrócimy w ostatnie miejsce. Po Tomali blaszkę :)
Tylko w piasek, bo w ostatnim lasku kopać w mróz...kilofy i jazda :D
Napisano
tomala życzę Ci tych blaszek,mam nadzieję że pogoda dopisze i wybierzemy się ponownie w tym składzie,narazie wtawiam coś takiego z naszego wypadu.pozdrawiam
Napisano

Papierośnicy nie zamieszczam, bo jest w innym dziale. Trochę guzików jeszcze było, ale nie wiem gdzie je posiałem:D

Napisano
Z zamieszczonych zdjęć widać że wcale nie trzeba rozkopywać jakiegoś grobu w poszukiwaniu fantów żeby nakopać różnych drobiazgów w czasie jednego wyjazdu. Pozdrawiam serdecznie kolegów, pozostaje tylko poczekać na odwilż żeby ruszyć znowu na wykopki.
Napisano
hehe, spoko, pojedziemy.
Tomala, jak będziemy tam, to to żelastwo z okolic mostku też wykopię do końca, bo to cholerstwo duże i dość dawno tam leży skoro drzewo go obrosło. Jak redan mówi- czekamy na odwilż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie