czerwiec Napisano 8 Listopad 2009 Share Napisano 8 Listopad 2009 witam czy jest tam ktos z lipna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 8 Listopad 2009 Share Napisano 8 Listopad 2009 Cześć czerwiec... Ja jestem z okolic Lipna. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzywy Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 Witam wszystkich z Włocławka i okolic i cieszę się, że tylu ludzi się zajmuje siępszukiwaniami:)Jeżeli chodzi oposzukiwania z I wś to napewno zostało jeszcze trochę owaru" po lasach, szczegolnie, że to była niezła bitewka ta od 10-14 listopada. Właśnie gromadzę materiały o tych starciach i poległych w niej żołnierzch. Mam nawet fachowe źrodło opracowane przez gościa z Wojskowego Archiwum Historycznego przed II w.ś. Warto tez poszukać starych map naszego terenu, miejsc gzie były leśniczowki, młyny i nieistniejące już linie kolejowe i tam poszperać zawsze ktoś mogł coś zgubić lub zakopać........Pozdrawiam i życzę obfityc łowow, ja dopiero wyjde na wiosnę jak trawa jeszcze nie wzejdzie:) P.S. Do czerwca z Lipna: jadąc z Włocławka do Lipna po prawej stronie za lub przed Radomicami trochę w polu stoi albo może stał w polu opuszczony dom na pewno ma ok 80-100lat moze warto był by go przejrzeć i jego okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista-rajdowiec Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 a szukaliście w okolicach Dobrzynia nad Wisłą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista-rajdowiec Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 właśnie dowiedziałem się dzisiaj że w pewnej miejscowości (g.Tłuchowo)ludzie znajdowali amunicje,broń, dziadek mojego kolegi to nawet znalazł miskę granatów i ją zakopał ale nie wiem czy ten pan jeszcze żyje jak będę wiedział coś konkretnego to dam znać a i jeszcze tam jest (był) cmentarz choleryczny ale w takim miejscu to lepiej nie kopać ale może na sąsiednich polach by coś było jak coś to gg 9849688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Witam. Na życzenie kolegi bandera zegareczek;) Niemiecki posrebrzany szablonowy lata 1900-1920 około. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Dzięki Tomala to był fajny i trafiony wypadzik , mam nadzieję że jeszcze coś fajnego tam wyjdzie.pozdrawiam bandera4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Wstaw te kopiejki co Ci tam wyszły;) Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Kłiiitam, wrócimy w ostatnie miejsce. Po Tomali blaszkę :)Tylko w piasek, bo w ostatnim lasku kopać w mróz...kilofy i jazda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 No po ta blaszkę SS to na 100% jedziem:) Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 tomala życzę Ci tych blaszek,mam nadzieję że pogoda dopisze i wybierzemy się ponownie w tym składzie,narazie wtawiam coś takiego z naszego wypadu.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 tomala jeszcze raz, teraz weszło pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Bandera, to nie sreberko? Szkoda, ze lusterko stłukłeś :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Ładne pudełeczko.... Bardzo ładne. Gratki i pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 witam tomala reszta fantów z naszej wyprawy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 witaj mjut czy możesz cos wstawić od siebie, na fotkach są moje fanciki z super wyprawy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redan64 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Bandera wstaw te monety które ostatnio znalazłeś a i Ty Tomala mógłbyś wstawić fotę swoich monet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Moniaki stany jak widać :( Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Okucia celty, kalesoniaki i inne ... Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Papierośnicy nie zamieszczam, bo jest w innym dziale. Trochę guzików jeszcze było, ale nie wiem gdzie je posiałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Ja niestety łusek nie wstawiałem;) Za duża kupa by była:P ( te kalesoniaki i okucia od celty leżały w jednym miejscu... Ciekawe co jeszcze tam wyjdzie...?) Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redan64 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Z zamieszczonych zdjęć widać że wcale nie trzeba rozkopywać jakiegoś grobu w poszukiwaniu fantów żeby nakopać różnych drobiazgów w czasie jednego wyjazdu. Pozdrawiam serdecznie kolegów, pozostaje tylko poczekać na odwilż żeby ruszyć znowu na wykopki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 hehe, spoko, pojedziemy. Tomala, jak będziemy tam, to to żelastwo z okolic mostku też wykopię do końca, bo to cholerstwo duże i dość dawno tam leży skoro drzewo go obrosło. Jak redan mówi- czekamy na odwilż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Nie da się ukryć redan, że fajnie się ekipa kopie:) A poza tym Tobie się nie nudzi bo zawsze mam 2 piszczałki;) (Tak to byś musiał banderze dołki kopać:P) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 redan sprawdź poczte @.. Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.