DTH Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Utwor szwedzkiej kapeli power metalowej Sabaton pt 40 do 1" o naszych zolnierzach pod Wizna. Ilustracja co prawda z Westerplatte,ale i tak sie milo oglada.http://pl.youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Witam!Żadna armia nie stanie na ziemi bronionej przez Wojsko Polskie (...)"Naprawdę dobry kawałek! Szczególnie podoba mi się ze względu na to, że do Wizny mam niecałą godzinkę drogi.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DTH Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Maja tez drugi o Monte Cassino, ale trudno tu mowic wylacznie o Polakach. Ale obrazek fajnie chlopak podklada.http://pl.youtube.com/watch?v=BSEpkGxhUiQZ tego, co doczytalem, Sabatony przygotowuja tez cos o Powstaniu Warszawskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Wątek o tym utworze ma ponad 1000 wejść na głównym a tu tylko 75. Szkoda że w ten sposób umyka wiele ciekawych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 dlatego wrzuciłem go na główne forum zamiast tutaj :P na głównym dotrze jednak do większej liczby forumowiczów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Może nie skandynawski metal, ale nieco bardziej swojsko:http://pl.youtube.com/watch?v=AuvfNL-PVLI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 choć nie przepadam za metalem to kawałek daje rade, bardzo ciekawa antologia do Spartan pod Termopilami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tm/39 Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Mało już słucham tego rodzaju muzyki , jednak wychowałem się na tym i przyznam że od strony muzycznej zespół nawiązuje do najlepszych klasyków gatunku ( i to na poziomie co najmniej - Dobrym ).Tekst,trzeba to przyznać łapie za serducho ( szczególnie Polskie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Jak na mój gust, troszkę patetyczne. Choć nie powiem, mile łechce ego .No ale Amerykanie w każdym ( nawet gó..nym) filmie dają gwiaździsty sztandar w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Słucham metalu i kopara mi opadła choć przyznam ze mam wszystkie płyty tej kapeli to zostałem mile zaskoczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnemyofGod Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Tak tylko w kwestii formalnej. hando_83nie używaj słów, których znaczenia nie znasz.Antologia - pojedyncza publikacja lub seria wydawnicza wydana drukiem, cykl audycji radiowych, kolekcja nagrań płytowych itp. - będąca wyborem dzieł lub ich fragmentów, jednego lub wielu autorów, dokonana według określonych zasad, opatrzona tytułem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H2HSnake Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 ale numer, ten kawałek z wolnym tłumaczeniem poleciał we Lwowskiej Fali z 29 czerwca lol, fajnie, nie spodziewałem się że Pani Danuta Skalska to puści.http://www.kresowianie.avx.pl/lf.phphehe, muszę gdzieś sobie ściągnąć ta piosenkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.