Skocz do zawartości

rennactorzy WYłączcie się...

zelig

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
... bo po dwóch dniach to forum zamieniło się w jakiś gigantyczny, niemiecki dom mody. Najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich byłoby poprosić admina, żeby Wam zrobił wydzielony plac zabaw (tak jak identyfikacja, gry woj. itp.). Tam nikt nie będzie się Was czepiał i będziecie mogli do woli utwierdzać się w przekonaniu, że zabawa w Niemców jest okej :)

[ i wreszcie sprawdźcie jak prawidłowo nazywa się uprawiana przez Was dyscyplina. Bo, póki co, to cały czas mówicie o aktorach" jakiegoś, bliżej nieokreślonego, enn-u"]
pozdr.
(tylko bez temperatury, proszę)
Napisano
I tak nie uchroni to rekonstruktorow od odpowiadania na ataki zwiazane z przebieraniem sie za waffen SS czy inne formacje niemiecki z II w. św.
Napisano
Panowie z biegania w mundurku i bawienia się w wojnę może sam już wyrosłem, ale żeby nawet kóryś z Was przebrał się nawet za szarika i szczekał machając ogonem to i tak chwała wam za to co robicie. Rozwijajcie się i oby tak dalej! Trzymam za was kciuki Jacenty
Napisano
WITAM
Jako osoba postronna w tym temacie, jednak z wielkim zainteresowaniem śledząca w/w temat, występuję z taką propozycją:
Czy możliwe byłoby zastąpienie trudnego słówka: Reenacting", jakimś polskim odpowiednikiem, zadawalającym wszystkich? ( no prawie wszystkich...)? pozdrawiam Jarek
Napisano
Polacy nie gęsi, swój język mają..... czy jakośtakoś to szło... ale propozycje są super !!! i nie milej dla ucha brzmią? niż jakiś reec.. tfu....coś tam coś tam..... pozdrowionka Jarek
Napisano
Polskie grupy historyczne awiące się " w wojsko jak jeden mąż nazywają sie rekonstrukcją historyczną. Po cholerę więc uzywać obcych nazw dalibóg nie wiem, chyba tylko dla szpanu.........

Jacek akagi" Haber
Zarząd Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej Polski Wrzesień"
Napisano
Owszem, tylko słowo ekonstrukcja", czy odtwarzanie" - szczególnie w przypadku zabawy w niemców - niesie nieciekawe skojarzenia... - Za chwilę cały Pruszków/Wołomin zacznie się tłumaczyć, że, owszem, może nawet i skasowali paru klientów - ale oni tylko rekonstruowali likwidację spiskowców z 20-stego lipca".

Tak na słuch, to blisko brzmi eaktorstwo" (uczestnik=reaktor). -Szczególnie gdy ktoś będzie chciał rekonstruować załogę atomowej łodzi podw., to eaktorstwo" będzie jak ulał.

Rozmawiają dwie baby przed sklepem:
- Widziałaś Halinka? Co to tak śmignęło przed chwilą w mundurze Leibstandarte? Zupełnie jak w 39-tym..

- Nie przejmuj się Gienia. To tylko mój wnusio - Reaktorek. Odtwarza historię. Nawet mu zrobiłam na szydełku stahlhelmik z antenką, żeby z gołą głową nie latał..

koniec żartów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie