ArturSz Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Kondor44, czy Yanik poprawił mankiety? Na fotkach na znanym serwisie aukcyjnym mankiety mają jakieś zaskakujące,niespotykane wykończenie... zastanawiam się dlaczego takie? Wszywając haki zadbaj o wszycie taśmy wzmacniającej obsadzenie haka wewnątrz kurtki - bez tego wzmocnienia opisanego w WT haki będą szybko sprawiać problemy pod cieżarem ekwipunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 A za cóż te stosy miałyby zapłonąć? :-) Konkretne i rzetelne podejście do tematu prezentujesz.Mam tylko jedną uwagę, właściwie spostrzeżenie - Piskorz (vel Lancier) robi umundurowanie sukienne z takiego sukna, jakie po prostu ma dostępne. Jakiś czas temu robiąc u niego spodnie, otrzymałem spodnie z sukna w barwie, jak to piszesz, ceglanobrązowej, a teraz zamówiłem takie same spodnie, a sukno jest już inne - bardziej zielone i podobne kolorem do wyrobów Yanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Ponieważ juz nie współpracuję z pismem Do Broni", wrzucam fotki tutaj.Moja 19". Uszyta u lokalnego krawca. Sukno wełniane z fabryki Mazovia" w Tomaszowie Mazowieckim, gramatury 600-coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Podszewka z surówki lnianej w kolorze naturalnym.Na upały, jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Ładny.Na podszewki lepiej chyba jednak używać bawełny - tak jak mialo to miejsce w oryginałach, bawełna barwy naturalnej jest także tańsza od lnu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondor44 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 @ ArturSz:Masz na myśli to prostokątne przeszycie wokół guzika (widoczne na fotce), zamiast standardowego wyraźnego odcięcia" szwem mankietu od rękawa? Masz rację, w mojej kurtce jest to samo. Nie zwróciłem uwagi na ten szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Co o tym myslicie?Obecnie mozna dostać na allegro te letnie mundury i nie tylko.http://www.kawaleriaczarnecki.pl/mundury_letnie_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 26 Listopad 2010 Share Napisano 26 Listopad 2010 Niektóre rzeczy mają całkiem tanio, z tego co się orientuję (poprawcie prosze jesli mam nieaktualne informacje) tylko oni robią drelichy szeregowych http://www.kawaleriaczarnecki.pl/mundury_letnie,kurtka_letnia_dla_szeregowych-54.htmlSporo fajnych rzeczy związanych z kawalerią, które trudno dostać (np. wiadro). Ciekawy jestem jakości ich kurtek (zwłaszcza wz.19), ktoś się podzieli wiesciami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Niektóre rzeczy to mają nieswoje. Cena płaszcza WP jest powalająca. Nie tylko oni szyją drelichy. Może za tą koszulę to tanio jest? sorry stary ale nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 W piątek oglądałem najnowsze produkcje producenta z Bydgoszczy, o którym tu była mowa. Dla zainteresowanych informacja, że bluzy są szyte całkowicie zgodnie z WT. Szczegół mankietu, z fotki wygląda już poprawnie, czyli ścieg wyraźnie odcina" mankiet od reszty rękawa, o ile dobrze się wyraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Dunczyk mam pytanie oglądałeś mundur z Bydgoszczy. Otóż Czy kołnierz jest odpowiedniego kształtu? Mój znajomy kupił pod koniec zeszłego roku mundur właśnie z Bydgod]szczy i nie mógł do niego dopasować patek na kołnierza kształt się nie zgadzał z kształtem patek. Czy teraz wszystko gra? Chodzi o mundur wz 36. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Nirven nie tylko oni robią drelichy ostatnio yanik oferował swój drelich na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Nirven nie tylko oni robią drelichy ostatnio yanik oferował swój drelich na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlomiej Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Ja kupowałem mundur od Yanika w sierpniu tego roku, i bynajmniej mój ma haki mundurowe i odpowiedni kształt kołnierza, co więcej, powiem wskroś wielbicielom, ma kołnierz o niebo lepszy od Lanciera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Słusznie, przyznaje się - mój błąd. Przepraszam jesli kogoś wprowadziłem w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Też mam mundur od Yanika. Kupiłem go jakoś rok temu i ja również mam ten sam problem z kołnierzem. Haków brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 No właśnie Yanik na swojej stronie oferuje te mundury w dowolnych obszyciach. Ma on również patki w ofercie(kształtu wydaje sie odpowiedniego -ze zdjęc na allegro tak wynika), wiec czy gdybym zamówił już mundur z naszytymi patkami to czy Yanik poprawiłby kołnierz? Nie wiem czy ten producent na to forum zagląda, ale mozę ktoś kto ma u niego już zamawiał wie coś więcej na temat tych kołnierzy czy obecnie są one ok czy nie i co tu zrobić żeby się kolnierz z patkami od niego nie gryzł. Zaznaczam iż nie mam ochoty czekać rok albo dłuzej na mundur od Laciera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 przecież są inni sprzedawcy którzy uszyją szybciej ci ten mundur zgodnie z WT. Cenowo też będzie dobrze zapewniam. Jeśli chcesz namiar kopsnij na priv , nie chcę robić reklamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Widzisz bo chcemy mieć nową grupę niektórzy koledzy kupili kilka mundurów od yanika i chciałem sie zgrac razem z nimi, oni sa dosc zadowoleni gdyby nie kołnierze własnie i zastanawiaja sie nad wymiana munduru. Chętnie wezme namiary do kogos innego najlepiej z Wielkopolski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Z tym zgraniem się też może być problem. My zamawialiśmy hurtem mundury w liczbie pięciu, a po pół roku doszedł do nas nowy członek, który również zamówił sobie mundur. Widać różnicę, zwłaszcza, gdy stoimy obok siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Niestety oglądając bluzę zwracałem uwagę na szczegół, który został wskazany w jednym z poprzednich postów, mundury szyte są zgodnie z WT, to po pierwsze, po drugie producent z Bydgoszczy reaguje na sugestie, to dwa, patki wykonuje na podstawie oryginalnych, skopiowanych to trzy. Podziwiałem mundur pułku strzelców podhalańskich, kompletnie obszyty i patki pasowały do kołnierza, to cztery. Jeśli chcecie to mogę o ten szczegół spytac i jeszcze raz pod tym kątem dokonac oględzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Jesli nie bylby to problem. Tamte mundury byly kupione jesienia zeszlego roku wiec moze je poprawiono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Jesli nie bylby to problem. Tamte mundury byly kupione jesienia zeszlego roku wiec moze je poprawiono. Zdjecie tez bz sie przydalo jak wygladaja patki na mundurze czy poprawnie sie schodza moglbym wtedy sobie porownac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlomiej Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Ja wyraźnie zaznaczyłem że chce mieć haki mundurowe w mundurze, i bez problemu takowe otrzymałem, już wszyte. Tutaj patki na mundurze, dodam od siebie, że kołnierz nieco lepiej układa się kiedy mundur jest ubrany. Druga fotka to naszycie patki, kształt pasuje, lekkie przesunięcie to wina mojej nieudolności podczas przyszywania na ostatnią chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlomiej Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 fotka z naszytą patką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.