nomyss Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Witam. Świeży wykopek z dzisiaj. Okolice Wiśniówki więc i powstanie i wrzesień. Ciężkawe,dość grube, napisy wklęsłe, metal - kolor wielkości 50 gr.
nomyss Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Puściłem mu maila zobaczymy czy coś ma.
danieloff Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 A nie jest to przypadkiem pieczęć do lakowania beczek lub butelek z winem?
nomyss Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Witam. Świeży wykopek z dzisiaj. Okolice Wiśniówki więc i powstanie i wrzesień. Ciężkawe,dość grube, napisy wklęsłe, metal - kolor wielkości 50 gr.
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Dla tych co nie dostrzegają - WINGRON KIELCE, powodzenia w poszukiwaniu!
mmland Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 ciekaw e którym to miejscu ja tam sporo chodziłem ale nic nie znalazłem a ta twoja pieczęc mi wygląda na starszą niż wrzesień. Mnie to wygląda na początek XIX w.
Kiler Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Zapytaj biara1, on ma chyba spis firm kieleckich.
dzikiosiol Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 To wygląda bardziej na referentkę niż pieczęć, choć zastosowanie takie same, np. do pląbowania, lakowania. Lecz to tylko moje zdanie.
nomyss Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Napisano 12 Kwiecień 2008 OK Dzięki wszystkim za posty co nieco się wyjaśniło. Pozdrawiam.
bjar_1 Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 W 1936 r. nie było w Kielcach firmy o tej nazwie... Albo pieczęć jest wcześniejsza, albo Wingron" to telegraficzny skrót/adres jakiegoś innego kileckiego składu win.
Pytanie
nomyss
Witam.
Świeży wykopek z dzisiaj. Okolice Wiśniówki więc i powstanie i wrzesień. Ciężkawe,dość grube, napisy wklęsłe, metal - kolor wielkości 50 gr.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.