Skocz do zawartości

Fart" początkującego poszukiwacza!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Czy na początku waszej przygody z wykrywaczem również mieliście szczęście (farta) do odkrycia jakiegoś cennego przedmiotu?
Ja np. po tygodniu przeszukiwań pól i łąk znalazłem srebrną monetke(patrz zdj.)Później wychodziły srebrne jednak nie tak cenne jak moja pierwsza.
Pozdrawiam

Witam wszystkich! Kurde-cos w tym jest.Ja jak zaczynalem,to chodzilem za kumplem po krzakach,ale jeszcze bez swojego sprzeta.Nie bylo mowy,aby dal mi popiszczec.Kiedys nadarzyla sie okazja,bo kumpla przycisnelo i poszedl za potrzeba do okopu.Dal mi sprzeta pod opieke,a ja duzo nie myslac poszedlem czesac teren.Dlugo nie trwalo i wygrzebalem tez srebrniaka.Marka z okresu pierwszej wojny,ale co dziwne na pozycjach drugowojennych.Jakas pamiatka moze?.Nie jest specjalnie wartosciowa,ale jak cieszyla...Moje pierwsze znalezisko.Mam ja do dzisiaj...

Znawcy z Odkrywcy"
Nawet nie wiecie co to za moneta ale już zdążyliście stwierdzic ze skoro to nie od Adolfa to jest bezwartośći.
Ta moneta jest dużo warta. Piękne trafienie jak na początek. Tak trzymać!

Według Ciebie brak patyny jest efektem(...)?i na pewno nie jest ona z ziemi? Obale taką teorie jest to na 100% moneta którą oddała Gaja.Mnie również cieszył i cieszy jej wygląd
Pozdrawiam

Qui quaerit, invenit

kol. cross jeżeli chodzi Ci o mnie to żle zrozumiałeś ja nie umniejszam wartości tej monety i gratuluję znalazcy - chodziło mi raczej o to jak do sprawy podszedł kol. gordon22 - pozdrawiam!
ps. odpowiedni link (w katalogu prezentowana jest moneta stan3 kol. ahins - a jest w wiele ładniejszym)

Było już na forum ale napiszę...
Ja jak zaczynałem znalazłem Jablem skrzynkę z pełną (250) polską parcianą taśmą (świetnie zachowana) do CKM Browning z 1936 (pozostałość po partyzantce). Widziałem, że w muzeach mają biedne kopie z wetkniętymi różnymi kolorystycznie nabojami.
Na razie wróciła do ziemi i czeka na lepsze czasy :(

Troche moneciakow juz nakopalem i smialo moge powiedziec ze w takims tanie moneciaki wychodza;] wiec nie wiem po co te gadanie i oskarzanie kogos o oszustwo...w watku Katowice Oszacht Team jest zdjecie moich 3 marek wykopanych na zwyklym polu a sa w jeszcze leprzym stanie:)

ahins - piękna monetka! GRATULACJE! Chłopaki lubią czasami pomarudzić, więc się nie przejmuj. Moja pierwsza moneta to 2 zł też sreberko - Kobieta z kłosami. Cieszyłem się jak dziecko zwłaszcza, że moneta jest w stanie MALINA. Powodzenia w terenie i pamiętaj - dziury zasypuj ;/ Pzdr.
.
.
.
CirrusCX

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie