ahins Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 WitamCzy na początku waszej przygody z wykrywaczem również mieliście szczęście (farta) do odkrycia jakiegoś cennego przedmiotu?Ja np. po tygodniu przeszukiwań pól i łąk znalazłem srebrną monetke(patrz zdj.)Później wychodziły srebrne jednak nie tak cenne jak moja pierwsza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Też za pierwszym razem znalazłem srebrnego moneciaka :)Także podzielam twoją radość, Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Witam wszystkich! Kurde-cos w tym jest.Ja jak zaczynalem,to chodzilem za kumplem po krzakach,ale jeszcze bez swojego sprzeta.Nie bylo mowy,aby dal mi popiszczec.Kiedys nadarzyla sie okazja,bo kumpla przycisnelo i poszedl za potrzeba do okopu.Dal mi sprzeta pod opieke,a ja duzo nie myslac poszedlem czesac teren.Dlugo nie trwalo i wygrzebalem tez srebrniaka.Marka z okresu pierwszej wojny,ale co dziwne na pozycjach drugowojennych.Jakas pamiatka moze?.Nie jest specjalnie wartosciowa,ale jak cieszyla...Moje pierwsze znalezisko.Mam ja do dzisiaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 He widać że ta monetka jest nawet tak oprawiona jak ze sklepu numizmatycznego czy to naprawdę fart znalezienia tylko gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 to jak cały tydziań łaziłeś i tylko to znalazłeś ... no to kolego kazby by sie nawet z blaszki cynkowej cieszył:)) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Dla mnie ten moniak na pewno na wykopek nie wygląda, coś mi tu śmierdzi...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 patyna na tym sreberku jest wytarta ale napewno nie na skutek czyszczenia wykopka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 odezwali sie znawcy z Odkrywcy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 Moneta znaleziona w okolicach Wołomina schowała" sie w białym piasku.Moneta jest po gradingu i dlatego w plastiku.Ps ColdDemons na pewno?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Ja miałem farta za chyba 3 wypadem znalazłem odznakę pancerną 4 klasy:)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Moje pierwsze wyjście z piszczałką/zabrałem na spacerek żonę/i wyszła mnie w piaseczku pięknie zachowana czarna za rany.POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordon22 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 i co w tym ciekawego normalna monetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 ...normalna - pewnie że normalna pokaż jakąś nie normalną monetę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Znawcy z Odkrywcy"Nawet nie wiecie co to za moneta ale już zdążyliście stwierdzic ze skoro to nie od Adolfa to jest bezwartośći.Ta moneta jest dużo warta. Piękne trafienie jak na początek. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 tak to fakt jest warta pare PLN-ów no i jest zadkim znaleziskiem a tym bardziej w takim stanie. ale chodzi o to ze wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Według Ciebie brak patyny jest efektem(...)?i na pewno nie jest ona z ziemi? Obale taką teorie jest to na 100% moneta którą oddała Gaja.Mnie również cieszył i cieszy jej wygląd PozdrawiamQui quaerit, invenit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 kol. cross jeżeli chodzi Ci o mnie to żle zrozumiałeś ja nie umniejszam wartości tej monety i gratuluję znalazcy - chodziło mi raczej o to jak do sprawy podszedł kol. gordon22 - pozdrawiam!ps. odpowiedni link (w katalogu prezentowana jest moneta stan3 kol. ahins - a jest w wiele ładniejszym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 http://wonsik.pl/?t=mPL&r=34sorki - oto link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker69 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Było już na forum ale napiszę...Ja jak zaczynałem znalazłem Jablem skrzynkę z pełną (250) polską parcianą taśmą (świetnie zachowana) do CKM Browning z 1936 (pozostałość po partyzantce). Widziałem, że w muzeach mają biedne kopie z wetkniętymi różnymi kolorystycznie nabojami.Na razie wróciła do ziemi i czeka na lepsze czasy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Troche moneciakow juz nakopalem i smialo moge powiedziec ze w takims tanie moneciaki wychodza;] wiec nie wiem po co te gadanie i oskarzanie kogos o oszustwo...w watku Katowice Oszacht Team jest zdjecie moich 3 marek wykopanych na zwyklym polu a sa w jeszcze leprzym stanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 ahins - piękna monetka! GRATULACJE! Chłopaki lubią czasami pomarudzić, więc się nie przejmuj. Moja pierwsza moneta to 2 zł też sreberko - Kobieta z kłosami. Cieszyłem się jak dziecko zwłaszcza, że moneta jest w stanie MALINA. Powodzenia w terenie i pamiętaj - dziury zasypuj ;/ Pzdr....CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.