Skocz do zawartości
  • 0

jaki samolot pod wodą

woyta

Pytanie

Napisano

Ostatnio kolega Grzebiuszka zadał nam trochę zagadek i poprawił humory.
Teraz ja chciałem się przyłączyć do zimowej zgaduj-zgaduli.
Nie chodzi gdzie, ale o to co to? :))
Wesołej zabawy.

pzdr woyta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chodzi Ci o dioramę zatopionego wraku Foki i płetwonurka z bukietem kwiatów? Jeśli tak to przypominam sobie to, ho-ho - lata temu :)

A teraz - połączenie tego z faktycznymi wydarzeniami:
Ok. 1991, jako gówniarz co się modelikami interesował (a wtedy rozkwitły pierwsze sklepy na modłę zachodnią, szok!), zawitałem do takiego sklepu w Gdyni na ul. Krasickiego (koło Baltony). Gdy tęsknym wzrokiem wodziłem po półkach, jednocześnie słuchałem rozmowy pana ze sklepu" z jakimś gościem. Rozmawiali... o odkryciu FW-190, bardzo ładnie zachowanego, z pilotem i bodajże pasażerem wciśniętym, gdzieś w morzu pod Kołobrzegiem.

Tak sobie myślę, że ta historia może pasować.

pozdr,M
Napisano
No i proszę - po godzinie szukania wreszcie znalazłem!
Skrzydlata Polska 1/97, strona 49.
Dokładnie o to chodziło, i samolot, i szczątki pilota, i nurek z kwiatami.
Oto skan z czasopisma.
Napisano

Przepraszam, w tajemniczy sposób pod wpływem chyba mocy nadprzyrodzonych Kolektyw Rycerzy Czarnego Zakonu Stowarzyszenie Thule i jego fanka Madamme Bławatski przeszkodzili mi w załadowaniu fotki.
Po długich i zaciętych negocjacjach doszliśmy do consensusu i w zamian za mleczny wafelek Super Przysmak Dziadka Zenobiusza" zgodzili się na umieszczenie tego zdjęcia w sieci.
Mam nadzieję, że mnie za to nie aresztują??? (Polska Policja, nie ci z Thule).

Ciekawe co się z tym fantem stało, czy nadal tam leży zapomniany czy też może jest ozdobą jakiejś kolekcji w Niemczech?
Pozdrawiam
Ciekawy Ja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie