woyta Napisano 3 Luty 2004 Autor Napisano 3 Luty 2004 Ostatnio kolega Grzebiuszka zadał nam trochę zagadek i poprawił humory.Teraz ja chciałem się przyłączyć do zimowej zgaduj-zgaduli.Nie chodzi gdzie, ale o to co to? :))Wesołej zabawy.pzdr woyta
beaviso Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 Chodzi Ci o dioramę zatopionego wraku Foki i płetwonurka z bukietem kwiatów? Jeśli tak to przypominam sobie to, ho-ho - lata temu :)A teraz - połączenie tego z faktycznymi wydarzeniami:Ok. 1991, jako gówniarz co się modelikami interesował (a wtedy rozkwitły pierwsze sklepy na modłę zachodnią, szok!), zawitałem do takiego sklepu w Gdyni na ul. Krasickiego (koło Baltony). Gdy tęsknym wzrokiem wodziłem po półkach, jednocześnie słuchałem rozmowy pana ze sklepu" z jakimś gościem. Rozmawiali... o odkryciu FW-190, bardzo ładnie zachowanego, z pilotem i bodajże pasażerem wciśniętym, gdzieś w morzu pod Kołobrzegiem.Tak sobie myślę, że ta historia może pasować.pozdr,M
MK Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 No i proszę - po godzinie szukania wreszcie znalazłem!Skrzydlata Polska 1/97, strona 49.Dokładnie o to chodziło, i samolot, i szczątki pilota, i nurek z kwiatami.Oto skan z czasopisma.
MK Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 Przepraszam, w tajemniczy sposób pod wpływem chyba mocy nadprzyrodzonych Kolektyw Rycerzy Czarnego Zakonu Stowarzyszenie Thule i jego fanka Madamme Bławatski przeszkodzili mi w załadowaniu fotki.Po długich i zaciętych negocjacjach doszliśmy do consensusu i w zamian za mleczny wafelek Super Przysmak Dziadka Zenobiusza" zgodzili się na umieszczenie tego zdjęcia w sieci.Mam nadzieję, że mnie za to nie aresztują??? (Polska Policja, nie ci z Thule).Ciekawe co się z tym fantem stało, czy nadal tam leży zapomniany czy też może jest ozdobą jakiejś kolekcji w Niemczech?PozdrawiamCiekawy Ja
Pytanie
woyta
Ostatnio kolega Grzebiuszka zadał nam trochę zagadek i poprawił humory.
Teraz ja chciałem się przyłączyć do zimowej zgaduj-zgaduli.
Nie chodzi gdzie, ale o to co to? :))
Wesołej zabawy.
pzdr woyta
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.