Adr Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Tak sa. Ale to znaki tozsamosci z okresu I WS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 I moje 5 groszy co do niskich numerów...3/G.R.31/LH 3Służby pomocnicze 3 Kompania 31 Pułku GrenadierówDo MK: Byłbym zainteresowany tym rosyjskim pdf'em. Mail na odkrywcy. Pozdrawiam.H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 a ja trafiłem ostatnio połówkę blaszki1./Kw.Transp.Abt.Zbv 579 rozwinięcie skrótu znam, ale nie mogę tej jednostki ni jak przypasować :( kiedyś trafiłem blaszkę Kraftfahren Kp.579 ..czy te dwie blaszki mogą mieć ze sobą jakąś zbieżność? niby numer jednostki ten sam ale kierowca nie miał dobite ZBV..z góry dziękuję za podpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 Nie-wykluczone, ze mogla nastapic pomylka podczas bicia blaszki w epoce. Sam mam polowke z biciami SS-Gren. Ausb. u. Ers. Abt. 15" - w literaturze nic pod tym pojeciem nie wystepuje. Jak sie pozniej okazalo, wszystkie blaszki z tej jednostki zostaly w epoce wybite z bledem - nie Abteilung, lecz Bataillon winien znajdowac sie na koncu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perys Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Witam,okolice Kostrzyna n/O,jeszcze nie sprawdzałem czyje były. pozdrawiam.foto1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perys Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 foto2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 tu macie moje pruskie nieśmiertelniki jeden niemiecki i jeden stalagowy wszystkie wykopki http://www.odkrywca.pl/kilka-blaszek-do-id,645700.html#645700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Freiwilli Krankenpflege Wehrkreis VI No 8114Wolontariat wojskowych powiat pielęgniarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Błękitna Dywizja" i mały artykulik o niej http://www.ojczyzna-suwalszczyzna.pl/blekitnadyw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Świetny artykół bardzo ciekawy temat pozdro... z Olecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Jedyny jaki się trafił i to w dodatku mojego brata.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afgan251 Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Cowboys(...)jaki był rejon trafienia twojej blachy saperów ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yolek76 Napisano 30 Kwiecień 2018 Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Nigdy nie udało mi się trafić nieśmiertelnika, może dlatego że ich nie szukałem. Aż do wczoraj. Sam mnie trafił :-)I wojna. Moje okolice, nawet bardzo bliskie. Bisztynek kiedyś Bischofstein powiat Reszelski. Nazwisko najprawdopodobniej Zimmermann, zginął 1914 (co upamiętniała tablica na pomniku). To co udało się rozszyfrować z kawałka to: Zimmerman...Bischofstein Kreis Roessel... Co oznacza 88 i BATTR. Może macie jakieś z tych okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 Na pewno nie zginął w 1914 r., bo blaszka późniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 5 Maj 2018 Share Napisano 5 Maj 2018 BATTR zapewne skrót od Batterie czyli bateria (oczywiście artylerii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 10 Maj 2018 Share Napisano 10 Maj 2018 88 rok urodzeniaBlaszka 1916 i później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.