wojciu Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 liczę na życzliwą i fachową pomoc gdyż zabieram się za naukowe opracowanie pojazdu, każda informacja będzie dla mnie przydatna i może wpłynąc na sposób postrzegania naszego hobby przez historyków profesjonalistów (staram się i walczę o to na łamach stowarzyszenia studentów miłośników wojskowości) z góry dziękuję za kązdą okazaną pomoc pozdrawiam wszystkich Odkrywców" i pasjonatów Wojciech W.
fanatyk6 Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Hej, wojciu a gdzie działa takie zaszczytne stowarzyszenie?
wojciu Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 na uniwesytecie wrocławskim, wydział historii http://www.knhw.marcin-lewandowski.xip.pl/forum/
maus Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 A jeśli mogę wtrącic słowo , Był jakies 2 lata temu opracowany model kartonowy FAMO w skali 1:25 przez wydawnictwo ANSWER a model wydany pod nazwą ANGRAF MODEL. Może jak bys udeżył do nich to by ci podali autora a on jakies materiały .PS . model był cholernie szczegółowy
maus Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 http://vincesgallery.smugmug.com/gallery/1398314 zdięcia
szym Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Tak sobie kiedyś narysowałem. Jeden wydobyty w 1989 r. z Pilicy stoi dziś (a właściwie rdzewiwje) na Forcie Czerniakowskim w MWP i jest w gorszym stanie niż zaraz po wydobyciu z wody.
Mirosław Jastrzebski Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Die Halbkettenfahrzeuge des deutschen Heeres 1909-1945"- Walter Spielberger wyd.Motorbuch Verlag.Zeszyt Waffen Arsenal" poświęcony temu ciagnikowi- wyd. Podzun Pallas.Te pozycje pokazują się w ofercie allegro.
wojciu Napisano 5 Marzec 2008 Autor Napisano 5 Marzec 2008 dziękuję waffen arsenal już posiadam a mógłbym prosic o link do książki Spielbergera, bo dzisiaj ją otrzymałem na gwizdku ale kopia posiada błąd i nie mogę jej otworzyć dziękuję za pomoc
Mirosław Jastrzebski Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 I tu niestety będzie kłopot, mam na myśli odnośnik do formy elektroniczznej. Mam książkę Spielbergera jako taką. Pytanie jakie informacje dotyczące ciągnika są Ci potrzebne?
Woodhaven Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 wojciu napisz do mnie mam dla Ciebie Die Halbkettenfahrzeuge des deutschen Heeres 1909-1945
Woodhaven Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Polecam Nuts & Bolts vol 12 Shwerer Zugkraftwagen 18 to and Variants Famo Bulle " ( Sd.Kfz.9 )
MK Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 wojciu, napisz do mnie na maila a dostaniesz zwrotnego z Nuts&Bolts No 12 i z taką inną publikacją.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.