Skocz do zawartości

Car Rusi uznał Zbrodnię Katynską !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Czytam i nie mogę uwierzyć co spowodowało że Car Rusi uznał Zbrodnię Katyńską jako mord stalinowski!
Po tylu latach na tronie, dziwactwach wypisywanych w carskiej prasie, posądzani o nią sąsiadów za Odry.
Robi to wielkie ważenie tylko co za tym się kryje naprawdę?
Ale uważam że jak na dotychczasową politykę i zapatrywania Cara to wielki przełom !

PS.
Historia to argument be końca.
Napisano
Za ONET PL dla kolegów niedowiarków :0)
Putin uznał Katyń za zbrodnię stalinowską"
Władimir Putin
Podczas niedawnej wizyty premiera Donalda Tuska w Moskwie prezydent Rosji Władimir Putin uznał, że Katyń to zbrodnia stalinowska - poinformował minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski w TVN24.
Donald Tusk potwierdził tę informację
- W rozmowie Tuska z Putinem padło słowo Katyń, ale nie z inicjatywy Tuska - powiedział Sikorski. - Przez pewien czas moja rozmowa z prezydentem Putinem dotyczył tzw. problemów trudnych w historii polsko - rosyjskiej - wyjaśnił Tusk.

PS. Link do w/w tematu :
http://wiadomosci.onet.pl/1696191,12,item.html
Napisano
U311 deklaracje polityków równają się ZERU jesli nie idą za nimi stosowne i ratyfikowane umowy międzypaństwowe.
Nie ma się czym podniecać.
Napisano
A ja uwazam, ze to wazne wydarzenie, symboliczne w pewnym sensie. Przez tyle lat (i jeszcze niedawno nawet) Rosja negowala fakt, ze zbrodni dokonalo NKWD na polecenie Stalina. Usilowali zrzucac wine na hitlerowcow. Az tu nagle prosze - jaka zmiana...
  • 1 month later...
Napisano
rosja dawno uznala zbrodnie katynska, przyznala sie do niej.
kontrowersje sa co do terminologii prawnej czy jest to zbrodnia ludobojstwa czy taka o sobie zwykla zbrodnia (wielka mi roznica)
I nasi powinni to docenic zamiast robic zadyme jakby ruscy wogole wszystko negowali ( tak to podaja nasze media )

Porownajcie sobie z Jedwabnem, ile bylo szumu u nas i wielkiego oburzenia.
Wiadomo ze nikt nie bedzie co miesiac od nowa przepraszal, bo traci przez to punkty u siebie
Napisano
Rosja przyznała się do zbrodni katyńskiej w czasach Jelcyna, jeśli mnie pamięć nie myli. Obecnie Moskwa, wykorzystując indolencję nowego polskiego rządu (Miedwiediew powiedział po wyborach w Polsce: wybory w Polsce wygrała Rosja!") lansuje tezę, że incydent katyński" był pospolitym przestępstwem, popełnionym przez grupkę stalinowskich funkcjonariuszy. Teraz Putin kolejny raz zakpił sobie z Tuska i Radzia Sikorskiego, wystawiając Polskę na pośmiewisko całego cywilizowanego świata. Wcześniej zrobił to, wykręcając przesławny numer z mięsem. Nigdy nie zapomnę miny naszego podwórkowego premiera w momencie, gdy dowiedział się od Angeli Merkel o zniesieniu rosyjskiego embarga na polskie mięso! Tak dalej, panowie libertyni- niedługo Putin powie nam, że w Katyniu polscy kontrrewolucjoniści zmarli na hiszpankę- to nie żart, czytałem już coś takiego w prokremlowskiej prasie!!!
Napisano
Ale o sso chodzi ??? Papiery nt kłamstwa atyńskiego przekazał Jelcyn , Putin przyklepał sprawę... O co ten szum po 15 latach?
Napisano
Ponieważ moje pytanie jak i kolejne posty w tajemniczy sposób znikają z tego tematu ponawiam i będę ponawiał do skutku moje pytanie do musamman2. Czy te prokremlowska prasa jest polsko, rosyjsko czy też żydowsko języczna?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie