Der Panzerfahrer Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 @AKMS,przemilcze twoja uwage na temat nicka bo nie wnosi to nic konstruktywnego do tej dyskusji. i nie mieszajmy w to ludzi nieobecnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Równie dobrze ktoś może przyjść do cechu jubilerów i stwierdzić ,że on też chce jubilerskie papiery ,bo jego dziadek pracował w złocie ,czyli uderzeniem buta wybijał złote zęby zabitym wcześniej żydom. A nie lepiej pójść i skończyć jakąś szkołę ? Jak dla mnie to taka niesmaczna sprawa.Chce być Niemcem niech sobie i będzie ,ale powoływać się na organizację uznaną za zbrodniczą ???!!! Ciekaw jestem co na to mówią sami niemieccy urzędnicy do których się taki zgłosi ? Oni pełną gębą europejczycy ,a tu im naglę nazistowski pociotek prosto z Polski na łeb spada ? ! :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Jacenty przy calym moim szacunku dla Twojej inteligencji nie widze zwiazku z zawodem, ktory nabywamy w trakcie ksztalcenia a narodowoscia, ktora to mamy od momentu narodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Skoro Niemcy tacy skrupulatni od razu nie stwierdzili ,że to ich chłopak ,to może niech zostanie piłkarzem w undeslidze" i będzie wtedy bardziej niemiecki niż Bismark ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Zresztą Pomsee jak napisałem wcześniej. Chce być Niemcem ,bo się tak czuje proszę bardzo .Ja nawet nie mam nic przeciwko operacjom na zmianę płci ,ale nie tak ...no nie będzie szybciej i lepszym Niemcem ,bo dziadek podpisał volkslistę i wstąpił do NSDAP . Przecież jak w takim niemieckim urzędzie siedzi potomek niemieckiego antyfaszysty, to on prędzej zostanie chińczykiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 10 Luty 2008 Autor Share Napisano 10 Luty 2008 Pomsee napisal : Jeżeli jego wnuk czuje się Niemcem, ma rodzinę w Niemczech to czemu odmawiać mu do tego prawa "Żeby bylo jasne, nikt nikomu nieodmawia prawa do bycia Niemcem, Aborygenem, czy Zulusem. Granice mamy otwarte, Niemcy mają swoje obszerne archiwa i tam nasz potomek folksdojczów niech ubiega się o swoje !A gdyby wyczerpal wszelkie możliwosci, to zawsze może sie zglosić u jacentego2004 po porade prawną ;))pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Ech, Panowie dla mnie to on może być Konikiem Garbuskiem i nie obraża to moich uczuć narodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Z naszymi uczuciami narodowymi to on faktycznie nie ma nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 kindzal niech go ręka Boska broni przed przyjściem do mnie po jakąkolwiek prawną poradę , zwłaszcza w takiej sprawie. Po pierwsze od prawników trzymam się z daleka (chyba ,że mówimy o fajnych prawniczkach) i po drugie Facet chce być Niemcem ,a nie Apaczem Winetou :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.