mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 A co wyrabiano w Centralnym Archiwum Wojskowym w latach 50tych? Ktoś może słyszał?
acer Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Idź i truj innym gdzie indziej swoją wojenkę ideologiczną
mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Witam, Acer, witam!To nie jest moja wojenka ideologiczna! TAKIE są fakty!
mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 OORP Burza", Sęp"... . Mało? Co zostało z PZL-37 Łoś"? Co? Wszystkie doszczętnie spłonęły w 1939 r.? KTO zaprzepaścił możliwość rewindykacji? Może rząd w Londynie?! Co się stało z Mosquitem znalezionym podczas budowy Portu Północnego? Takie przykłady można by mnożyć! Pozdro!PS. O sprzęcie niemieckim nawet nie wspominam. Na terenie obecnej Polski było praktycznie wszystko!
zalman Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 jakoś inni potrafili coś zachowć dla potomnych (np. uraki" z Kubianki)...ale nie do wszystkich to dociera (Acer ty hutnik jesteś?). co może nie tak... takie są niestety fakty...szkoda
acer Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Tej andy" dawno już nie ma, po 89 roku też niewiele robiono, a nawet przymykano oczy na znikanie pamiątek wojny.A co było to się nie odstanie. Smutne ale prawdziwe.
acer Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 (Acer ty hutnik jesteś?)Nie nie jestem, natomiast kto ty jesteś, pytać nie muszę, wpisy wystarczą
zalman Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Była wieża jak znalazł do projektu 7TP (choć Vikersa ..duża) ale jakiś szaman" z palnikiem zrobił sobie instalację dobrze że sierpa i móta nie wyciął na niej....polecam droga do Kasiny Wielkiej między Limanową a Mszaną Dolną....
wulfgar Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 czyzby po 89 niewiele robiono? akurt dopiero teraz usiłuje sie coś robić bo i niewiele zostało. A za to co gdzieś jest trzeba słono płacić.
herbstnebel Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 ja tu gorę kurdeeee takie fanty poszłyyyy...... co jest w Kasinie Wielkiej ??
mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Acer!Masz całkowitą rację! Tej andy" już nie ma, to fakt. Ale pozostawiła po sobie coś znacznie gorszego. Spustoszenie w ludzkich UMYSŁACH i MENTALNOŚCI!Dziś, mogli by do nas przyjeżdżać ludzie z całej Europy, by oglądać przedwojenny francuski kontrtorpedowiec, takiż podwodny stawiacz min, holenderski oceaniczny okręt podwodny... . A tak, gawiedź jedzie do Szwecji oglądać sowieckiego Whiskeya (czy coś tam).Pozdro!PS. Takie są FAKTY!
mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Idę w zaparte! Były jeszcze dwa pociski prosto z powstańczej Warszawy. Odsyłam do starego artykułu w Nowej Technice Wojskowej...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.