Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 5

kamdrum

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli mówisz, że buty dają radę, to chyba się skuszę (nowe kosztują 265zł, więc raczej chyba zdecyduję się na używki ;) ).

Co do sprzętu to myślę o X-Terra 70. Ma bardzo dużo pochlebnych opinii i jest dość uniwersalny, więc wydaje się, że to dobry wybór. Na zakopy w miejscach, gdzie kopiemy, i tak nie ma co liczyć, a do tego typu spraw (jak może kiedyś wybierzemy się na Pomorze) zawsze będę miał jeszcze smętka. Chciałbym jednak przed zakupem polatać z 30 minut z Twoją 50tką PG, żeby zobaczyć, jak mi leży w ręce (różnice międzyz 50 a 70 nie są znaczące).

Tak czy siak, trzeba będzie zacisnąć pasa w lutym... :)

• Odpowiedzi 280
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ładnie Kamdrum, widzę że w Vikingu promocje powoli dobiegają końca, więc się śpiesz :) 50-tka już jest bez dodatków i o 100 PLN droższa! 70-tka w promocji 2200 PLN z dodatkową małą cewką i pokrowcem :)

W sprawie postu jastrzębia ( ale nie pijąc do Niego :)) skrobnę przy okazji kilka moich zdań o Pyrce ( Panowie trzeba będzie w końcu ustalić jakiś Regulamin naszego forum ... ).

Na Pyrze zrobiony został przegląd aktywnych użytkowników - całkowicie nieaktywni, opieszali od dłuższego czasu, bądź tacy którzy dostali dostęp na próbę ", a nic nie napisali, zostali lub zostaną zdezaktywowani .

Osobiście jestem za tym, by dostęp dostawały tam osoby jakie poznaliśmy w terenie lub z polecenia ".

Powód jest prosty - podajemy dokładny namiar na miejscówki , na których znalezienie poświęcamy bardzo dużo czasu oraz keszu i za które bierzemy odpowiedzialność, którą nazwę tu ogólnie kulturą poszukiwacza.
W wielu tych miejscach jesteśmy rozpoznawalni i mamy dogadane zasady użytkowania pól i lasów ", których dotrzymujemy, dzięki czemu często dostajemy kolejne namiary.

Nie działamy na zasdzie psa ogrodnika ale dając dostęp do naszych informacji, dzielimy się naszą wiedzą i oczekujemy tego samego od innych.

Jak Ktoś ma inne zdanie / propozycje dotyczące działania Pyry, to zapraszam do dyskusji:)
Sv

Kamdrum butów używek z alledrogo to bym nie polecał,kupiłem kiedyś takie używki co prawda desanty,miały być w super stanie! po otwarciu paczki okazało sie że jeden but jest w całkiem ładnym stanie a drugi to totalny szmelc od innej pary i z dziurą.
Oczywiście sprzedawca zgodził sie wymienić te badziewia na inne,po dwóch tygodniach przyszła paka otwieram oglądam stan możliwy ale dwa numery za duże! ręce mi opadły.W końcu kupiłem nówki i jestem zadowolony.
pozdr.

W sprawie pyry.
Możliwe technicznie jest takie ustawienie Pyry ,żeby nie wszyscy mieli dostęp do pewnych treści. Ale przypominam, że od tego jest Odkrywca, a Pyra powstała tylko dlatego - jak pisał Sv, że nie wszystkie posty są dla każdego użytkownika tego forum.
Dlatego nie należy się obruszać i obrażać jak to bywało kiedyś. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Wszyscy dobrze wiecie jak trudno czasem znaleźć ciekawą miejscówkę. I tak jak pisał Sv ludzie z terenu często z znami rozmawiają i kojarzą nas przez to jak się zachowujemy i nie chcielibyśmy żeby to obruciło się przeciwko nam.
Jastrząb - co do usunięcia to już nie moja działka. Ale pamietaj, że nie robimy nic złośliwie. Sam rozumiem że nie zawsze można mieć czas na nasze hobby ale wystarczy się tylko czasem odezwać na forum i wyjaśnić - sam tak robię.
Poraz kolejny przypomnę, że nie mamy prawa być urażonymi jeśli ktoś ma swoje miejsca i nie chce nas tam zabierać z różnych względów (wielkość miejscówki, spokój, położenie, okoliczne panny :-) itd.) Ważne jest żeby to nie było nagminne. Każdy z nas ma takie miejsca, ale pozostałymi dzielimy się z kolegami - po to są nasze wspólne wyprawy.
Mam tylko nadzieję że nie przeistoczy się to w kłótnię i itp. mam już dość zawiści i pieniactwa w życiu codziennym i nikt mi nie zepsuje mojego hobby.
kaka

Mądre słowa kaczko.
Ja tylko dodam od siebie, że należy rozróżnić zawiść od zazdrości - to dla mnie zawsze były 2 osobne pojęcia. Podczas, gdy zawiść jest uczuciem destrukcyjnym i jednoznacznie negatywnym, zazdrość może być pozytywna i motywować do działania(konstruktywnego).
W naszej grupie jednak zawiści nie ma, prawda :) ?

Kamdrum, w naszej grupie na szczęście nie :)
Kaczka, widzę że design zmieniasz, banerka zostaw - jest sympatyczny :) Jeśli chodzi o wypad będziemy w kontakcie!
Co do Pyrki, zgadzam się w 100% z wypowiedziami kolegów. Jeżeli ktoś niczego nie wnosi, szuka miejsc podanych na tacy, narażając przy tym naszą reputację i mając gdzieś naszą pracę, czas, rozmowy, przebyte km niestety nie ma czego wśród nas raczej szukać. Nie jest to oczywiście żadna złośliwość z naszej strony.
Pozdr.

Romkol - a buty kupiłeś oryginalne BW? Jeżeli tak, to wiela cię kosztowała ta przyjemność ?

Tak w ogóle to mam już w końcu z powrotem mój wypasiony szpadelek, a to znaczy, że można by się wybrać w niedzielę pokopać trochę w glince :D Obawiam się jednak, że znowu będziesz musiał negocjować z szanowną małżonką :) ?

hmmm podobnie jak wy nie mam pomysła gdzie jechac ale nie mozna odpuścić tego weekenda :)mysle ze rzeczywiscie wyjazd bedzie mozliwy tylko w niedziele bo sobota pod wzgledem pogody ma byc niekonkretna ... jeszcze sie zgadamy co i jak w niedziele przez kom. ..moze uda mi sie wykombinowac jakąś miejscówke :)
pozdr

PG-pewnie że spotkanie z żubrem jak najbardziej,tylko że obawiam się że 281 nie będzie moim kierowcą .Właśnie dowiedziałem się że zmarł mu ojciec.Obiecałem sobie że w końcu ruszę dupsko a tu znowu dolina.SV żeby nie trzymać cię w nie cierpliwości to powiem ci że jest to monetka prosto z Kuweitu.pozdror23 .No chyba że wpadnę swoim autkiem,ale to już bez żuberka.

281 Bardzo mi przykro...
Jakoś te chłopaki szybko nam odchodzą... - mój miał 64 lata, akurat tyle, że możnaby było wtedy siąść i pogadać jak mężczyzna z mężczyną, no i nie dało rady...

R23 - ciekaw jestem monetki - chętnie obejrzę:)
Rok temu dostałem fajną monetkę z RPA z okazji rocznicy odyzkania wolności " lub coś w tym stylu. Podobno rzadka ale się nie znam:)

Jutro jedziemy, a w zasadzie idziemy z buta z Benem i PG.
Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie