Skocz do zawartości

Co po solarisie?

Dziej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dwa sezony biegam z solarisem mam tyle fantów(ciężko będzie się rozstać) że jak je sprzedam to będzie stać mnie na górną półke z wykrywaczami, co kupić? w końcu trzeba się rozwijać. solarkę opanowałem ale nie do końca (nie kopię gwoździ choć podkowami nie gardzę). nie chcę wykrywacza który będzie potrzebował za dużo czasu żeby go zrozumieć. Liczę na sugestje i propozycje bardziej doświadczonych niż ja.
Pozdrawiam
Dziej
Napisano
z podkowami to chodzi o to ze jak duże żelazo to kopie bo solarka daje dobry sygnał czesto podobny jak lepszy kolor i szkoda ominać. ostatnio lubię monetki ogólnie drobnicę ale na polach przeważnie wiejje i zimno a w lecie słońce pali wtedy lepiej iść do lasu a w lesie wiadomo też by się chciało coś znaleźć głębiej w okopach.
Napisano
przeszedłem dużo wykrywaczy ale jak kupiłem Tesoro Tejona to dopiero sie przekonałem jak powinien działać wykrywacz swietna dyskryminacja, osiągi znakomite jak na standart cewke kolorki monetki nieominie a wieksze metalowe fanty też znakomicie pokazuje ,do tego lekki bardzo mało bierze prądu japońskie AA ,wystarczaja spokojnie na 20 godzin na max ustawieniach polecam go znalazłem nim tyle fantów ze mój głód na znaleziska został narazie zaspokojony
Napisano
np. minelab e se, a minelab e se pro czy warto dołożyć 400zł podobnie jak z xlt a dfx. co zyskuuję za te 400 zł i czy to się kiedykolwiek przyda.
Napisano
Ja mam solarisa i XLT i muszę dać ci małą radę,jeżeli w ciągu dwóch sezonów nie poznałeś solarisa a moim zdaniem jest bardzo prosty, to nie kupuj sobie wykrywki bardziej skomplikowanej bo tylko będziesz tracił czas na ustawienia.XLT to mój piąty wykrywacz i z lepszym nie miałem do czynienia jest uniwersalny i na militarkę i na kolorki ale trzeba poświęcic mu baaaaaaaardzo dużo czasu i cierpliwośći.
Jeżeli wyciągasz fanty solarkiem to poco go zmieniać.
Napisano
dobra a co z ustawieniami fabrycznymi czy na początek nie wystarczą i czy nie dadzą lepszych efektów niż mój obecny wykrywacz? jast moment, że akurat mogę nabyć lepszy sprzęt i chcę to zrobić. potem może się juz nie udać(żona, dzieci itd)
Napisano
siemka, mam prośbę do Platynny, zareklamuj swojego Tejona jakąś fotką fantów, baaaardzo rzadko ktoś pisze, że ma zaspokojony apetyt na fanty :)
Napisano
tesoro de leon lepszy ma zasieg od solarisa chodze z kumplem ma solarisa ja mam sygnal a jego solaris nie dopiero widzi jak sie rozkopie pare centymetrow
  • 2 years later...
Napisano
Odgrzeje kotleta, temat znaczy.
Już ponad dwa lata śmigam z Solarką. Było fajnie, ale chyba czas zmienić sprzęt. Mianowicie chodzi mi o coś na kolorową drobnicę, z dobrym zasięgiem i duuużo lepszą dyskryminacją niż Solaris. Fisher f70, f75? Minelaby? Quattro, Sov GT, X-terra 70? Czy podążam w dobrym kierunku?
Proszę o radę, pozdro!
Napisano
Witam! Każdy oczywiście podąża inną drogą,co nie musi oznaczać,że lepszą lub gorszą....Ja po Solarisie miałem X-70(w sumie nadal mam jako drugi wykrywacz),a obecnie E-traca i jestem zadowolony z tych wykrywek.W sumie to myślę nawet,że nic lepszego i przyjemnego w obsłudze i eksploatacji nie wymyslono jak dotąd.Quattro i Sov GT to już raczej melodia przeszłości.Wymienione Fishery mi nie podchodzą,bo nie lubią maksymalnej czułości.Pozdrawiam!
Napisano
na nasze warunki polecam proximę,w zupełności głęboka wykrywka,ja już śmigam drugi sezon i nie mam zamiaru zamieniać na coś innego,,tym bardziej powiem dla ciekawości że na moim terenie bogaci panowie śmigają ze sprzętem o jakim możemy pomażyć (chodzi o wygląd i cenę),a ja po nich wchodzę z proximą i wymiatam fanty aż im gule skaczą hehe...pozdrawiam..
Napisano
Kol.fidzir ...nie wiem,co Kol.ma na myśli pisząc,że na nasze warunki poleca Kol.Proximę ?! To,że Kol.nie ma zamiaru zmieniać sprzętu jest subiektywnym wyborem Kolegi i brawo...przecież nie każdy musi coś zmieniac w swoim życiu :)) Osobiście,to nawet bym wolał,żeby wszyscy(poza mną)chodzili z Proximami :)))) Dodam,że w sprzęcie nie chodzi o wygląd i o cenę,ale o możliwości...a te niestety idą w parze z ceną i również wyglądem.Kolega wierzy w to,co pisze,czy tylko chce wierzyć ?! Żeby wypowiadać się w takim tonie jak Kol. trzeba popracować również na tych sprzętach,o których Kolega może pomarzyć...Obawiam się,że na marzeniach sie skończy skoro sie posze pomarzyć przez ż" :))).Pozdrawiam Serdecznie i życzę obiektywnego wypowiadania się na forum !
Napisano
kolego samgnus--pod pojęciem nasze warunki rozumie zasoby finansowe większości polaków no i jakość i ilość fantów znajdujących się na polach i lasach polskiej ziemi,,po pierwsze w większości przypadków osoby które pytają o radę jaki wykrywacz kupić? to osoby w przedziale wiekowym 15-25 lat a wiadomo iż tacy mlodzi ludzie w naszym kraju nie należą do elity bogoli i nie wszyscy mają bogatych rodzicow których stać na kupno wykrywki za 2500-3500 zł...po drugie są to osoby początkujące i dla czerpania przyjemnośći z nowego hobby,czyli kopania guziczków,drobnych monetek i innych blaszek w zupelności wystarczy garret ace 150 a jestem świadkiem że i te potrafią wyłowić niezłego fanta z ziemi(chyba że odrazu ten początkujący ustawia się na wykopanie z ziemi zlota faraonów albo bursztynowej komnaty a w tym przypadku nawet twoj sprzęt za 3000 nie pomoże,a po trzecie śledzę forum odkrywcy od kilku lat i w dziale nasze odkrycia widze cóż takiego wielkiego ludzie wykopują,,i muszę powiedzieć że fanty kopane tymi super wykrywkami nie robią na mnie żadnego wrażenia,bo można powiedzieć że kopiemy wszyscy to samo,nieliczni mają trochę więcej szczęścia i trafiają coś lepszego...a może kolega samgnus pochwali się cóż za wielkich odkryć dokonal za pomocą swojego sprzętu a wtedy ja pokażę co wykopalem za pomocą tej mizernej proximy...pozdrawiam..
Napisano
fidzir widzę cały czas ta sama śpiewka. Robisz jakieś analizy ciekawe skąd wiesz ile pytający ma lat, czym się zajmuje i ile ma kasy. Nie przykładaj swojej miary do każdego. To , że Ciebie nie stać nie znaczy że innych również. Jeżeli ktoś nastawia się na kolorek wykrywacz ma duże znaczenie i nie wciskaj kitu, że to samo wykopiesz wykrywaczem za 1 tys co tym za 5 tys. Ciągle powtarzasz również względem osób z którymi prowadzisz dyskusję aby chwalili się swoimi trafieniami a wtedy Ty pokażesz swoje, takie zachowania to pamiętam z przedszkola ;)No i na koniec , myślisz że jak ktoś wykopuje coś rzeczywiście cennego i rzadkiego pokazuje to na forum? Albo jesteś naiwny albo..
Napisano
a skąd draven85 wiesz że mnie nie stać?? poprostu nie widzę sensu inwestowania w drogi sprzęt skoro rutus trafia fanty na sporych głębokościach,a jak wszyscy dobrze wiemy drobnica zalega na 10 góra 20 cm... i kitu to ty nie wciskaj że sprzętem za 1000 zł nie można wwykopywać dobrych fantów,,a wykrywką za 5000 kopiesz ich ogromne ilości,,otóż można,i to wiele bo najwazniejsza jest znajomość sprzętu,dobra miejscówka no i trochę szczęścia ,a jak na polu jest bezrybie to czy to bedzie wykrywka za 1000 czy za 5000 zł to i tak możesz sobie tylko z nią pospacerować.mój kumpel chodzi z ace 150 za 400 zł zakupionym na allegro i co niektórym by spadła szczęka jakie fajowe fanty wykopuje tą zabawką,...i następna sprawa ja rozumie że na forum nikt nie będzie pokazywał swoich drogocennych trafien z wiadomych powodów,ale skoro negujesz tak bardzo możliwości rutusa,to odnoszę wrażenie że ty nic innego nie kopiesz tylko same złoto,, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tych niesamowitych fantów kopanych wykrywkami za 5000 zł...
Napisano
utus trafia fanty na sporych głębokościach,a jak wszyscy dobrze wiemy drobnica zalega na 10 góra 20 cm.."

My wiemy? Znaczy użytkownicy proxi, czy ja też? Gdzie te boratynki z 30cm fidzirku? Rozpłynęły się w Twojej wyobraźni czy czekają na następny sen?
Napisano
Czy ja gdzieś zanegowałem możliwości rutusa? Jedyne co zanegowałem to Twoje porady, które są subiektywnym wyrazem Twojego myślenia i podejścia do życia zapewne. Jeżeli polecam sprzęt obojętnie jaki to nie piszę kup to i to bo po co Ci droższy. Każdy ma swój rozum, swój portfel i decyduje ile chce wydać. A co do głębokości jeśli rzeczywiście uważasz , że kolorki są w przedziale 10-20 cm to powodzenia :)
Dalsza dyskusja i tak widzę , że będzie jałowa dlatego pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie