lis123 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Pierwszy wypad do lasu z nowym sprzetem PI tanim ale chyba dobrym. Poprzednio chodzilem z porzyczoną salamandrą ten obecny PI ma lepsze zasiegi i mróz mu nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 fajne znaleziska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 DZisiaj poszczęsciło mi sie lepiej jak w sobotę nastepny madsen do kolekcji mam ich juz 5 poprzednie wyszły w tym samym miejscu latem salamandrą ale tego salamandra już nie siegneła ale dzisiaj PI wyczaił . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Hmm, a co to właściwie jest? Mag do czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 ja dzis bylem w lesie pokopac i znalazlem zamek od mosina 2cm pod ziemia i mase lusek od mosina ale pordzewiale w holere wiec zostawilem w lesiepzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 ja dzis bylem w lesie pokopac i znalazlem zamek od mosina 2cm pod ziemia i mase lusek od mosina ale pordzewiale w holere wiec zostawilem w lesiepzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 @kowalinho astepny madsen do kolekcji"jeśli dalej nie wiesz - zobacz w google :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 @saper132 - stalowe łuski od mosina ?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 ano racja, nie zauważyłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 tak kowalihno-stalowe łuski platerynowane cienką warstwą miedzi albo mosiądzu(nie pamiętam) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2007 Ano madsen tylko skąd on sie tu na mazurach wzioł ma datę prod. 1924 to 1 wojna odpada czy wczasie 2 wojny byli tu duńczycy? czy to sprzęt zdobyczny niemcy na wyposażeniu regulaminowym go nie mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Niemcy mieli wszystko z całej okupowanej Europy i w ten sprzęt pod koniec wyposażali Volksturm. Swoją drogą to stan magazynka super - z piaseczku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2007 tak z piasku około 70 cm na dnie okopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Kolego lis123 to ciekawe co napisałeś. 70 cm to zasięg wykrywacza odpada. Miałeś info czy szczęście na czuja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerard_w Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 hmmm... sam magazynek to nie wiem... ale myślę że jakiś jabel poradziłby sobie z magazynkiem a już na pewno jakby jakiś hełm obok leżał :)mnie też zastanowiły te łuski... no chyba że było ich tam trochę więcej :) albo pod ściółką leżały :DPozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 napisałem około... 70 cm nie nosze ze sobą linijki do lasu a wykrywka to nie jabel jak poprzednio pisalem z tego samego miejsca tylko dalej o jakieś 3m latem salamandrą namierzyłem 4 nad tym też przemiatałem ale go nie złapała boleżał sam. Wkrywka obecna PI była ustawiona wtedy na max czulośc a sygnał był ledwo słyszalny.To pomiary bez sciemy tą wykrywka w powietrzu łuska mauzer 26 cm bagnet 40 cm kanister 10 litr.95cm puszka po lechu 65cm nakretka 8-mka 16 cm ładownik z piecioma łuskami"' od kara 35 cm.czubek od pocisku kara 98.15cm Te łuski na poprzedniej fotce to zupelnie z innego miejsca i nie od tego magazynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 To dołek"z którego wyciagnełem magazynek oczywiście pózniej zasypany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Mi chodzi raczej nie o to, że poddaję w wątpliwość to co napisałeś, tylko o...czy można cos znaleźć na pozycjach gdzie nie ma żadnego sygnału (czytaj-głębiej):))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Ta pozycja to ciekawa sprawa były to okopy ciągnące sie przy brzegu jeziora czoło ich jak sądzę było skierowane do jeziora świadczy o tym wał ziemny przed okopem usypany od strony jeziora i ich położenie .Po przeczesaniu około 0.5 km tych okopów trafiłem tylko jakiś drut i puszkę żadnej łuski ani innego śladu walki.Myślę że to były pozycje zapasowe i walki tam nie było a te puste magazynki to czysty przypadek czsem w najmniej oczekiwanym miejscu można trafić cos ciekawego dlatego warto kopać choć nic nie wskazuje na dobry efekt.Pozdrowionka dla kopaczy.Jak sie utrzyma taka pogoda to w sobotę ruszam w las.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis123 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Duński madsen wz 1903 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 No dzięki i nawzajem. Oczywiście drut i puszka, ale w końcu i magazynek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.