skolcio Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Witam!Proszę kolegów o pomoc w zidentyfikowaniu z jakiego okresu pochodzi ten mundur, czy taki wzór był używany w czasie II wojny? Czy może jest to wzór wcześniejszy? Proszę o pomoc!Guziki są sygnowane - ALPACCA MASYWNY Pozdrawiam!
skolcio Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Już wiem jest to mundur porucznika wz.24 niestety nie wojna :/
8total4 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 witam.czy guziki są mosiężne ? słabo widac na fotce..z przekazów słyszałem ze oficerowie i ułani częściej posiadali takowe.pozdrawiam!
skolcio Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 Wiem ze jest to mundur ułański od poprzedniego właścieciela.Guziki są chyba mosiężne i pokryte są patyną.Ja wiem ze jest to oryginał tylko nie wiem z jakiego okresu: czy z II wojny?
marek123 Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 odezwij sie na dambek7@wp.plmoze sie machniemy
SZZ Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Witam,może jest to kurtka oficera ułanów, ale niekoniecznie białych ułanów grochowskich, nie te barwy na kołnierzu.Pozdrawiam
skolcio Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Napisano 25 Grudzień 2007 Jeśli ktoś chce to się mogę zamienić na oryginalną kurtkę oficerską wz.36
skolcio Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Witam!Proszę kolegów o pomoc w zidentyfikowaniu z jakiego okresu pochodzi ten mundur, czy taki wzór był używany w czasie II wojny? Czy może jest to wzór wcześniejszy? Proszę o pomoc!Guziki są sygnowane - ALPACCA MASYWNY Pozdrawiam!
SZZ Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Witam,a dlaczego uważasz, że jest to kurtka mundurowa oficera białych ułanów?Pozdrawiam
8total4 Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 guziki mozna przeszyc, ale jeżeli mają orła w koronie to są wrześniowe.od mundurów specem nie jestem.mosiężne guziki występowały wśród kawalerii i oficerów. to wiem.pozdro!
dudzin Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Barwy na kołnierzu są ogólnokawaleryjskie.
Pytanie
skolcio
Witam!
Proszę kolegów o pomoc w zidentyfikowaniu z jakiego okresu pochodzi ten mundur, czy taki wzór był używany w czasie II wojny? Czy może jest to wzór wcześniejszy? Proszę o pomoc!
Guziki są sygnowane - ALPACCA MASYWNY
Pozdrawiam!
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.