pomsee Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Tak to USA. Stały tam dwie obok siebie ausf A i ausf G i całe mnóstwo innego sprzętu, w tym niemieckiego z II wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Przecież to Darłowo widzę boćka" na niebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Pomsee trzeba było jedną do kieszeni schować i zwieść do kraju:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Pewnie, że bym chciał :)A w ogóle to ciekawy kraj. Kiedyś jechałem sobie ze znajomymi gdy nagle coś zwróciło moją uwagę. Przy drodze stały trzy działa ppanc, dwa Pak 75mm i jedno 88mm. Wojenne, z waffeamtami stały sobie przy jakimś motelu, z daleka od jakiegokolwiek obiektu militarnego. Jak tam trafiły? Zagadka.Mam nawet gdzieś ich fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 A na pustyni leżą złoża" MG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Aberdeen... eeeehhh :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 ja tam nie wiem Cronos co cie ściska - cały ten niemiecki złom, to moga sobie wywieźć. Ja nie będę przeszkadzał. Za to mnie ściska jak widzę coś polskiego. I zawsze oddam niemiecki złom za polski sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Oddałbym każdy niemiecki pojazd za 7tp.Ale 7tp nie ma i jak się zdaje nie będzie (zachowanego calaka):(Najlepiej gdyby w polskich były pojazdy i polskie i niemieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Machniom"żeby móc coś za coś się zamieniać, np. za niemiecki sprzęt to trzeba jeszcze być tego prawnym właścicielem - taka mała uwaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 No to jest oczywiste! Oddał bym dywizjon Koenigtigerów za jednego małego 7tp. Ale trzeba też dbać o to co już mamy, a ze nie mamy zbyt dużo to tym bardziej należało by sie zainteresować tym złomem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.