pomsee Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Tak to USA. Stały tam dwie obok siebie ausf A i ausf G i całe mnóstwo innego sprzętu, w tym niemieckiego z II wojny.
zyg-zag Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Przecież to Darłowo widzę boćka" na niebie :)
f35jsf Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Pomsee trzeba było jedną do kieszeni schować i zwieść do kraju:)))
pomsee Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Pewnie, że bym chciał :)A w ogóle to ciekawy kraj. Kiedyś jechałem sobie ze znajomymi gdy nagle coś zwróciło moją uwagę. Przy drodze stały trzy działa ppanc, dwa Pak 75mm i jedno 88mm. Wojenne, z waffeamtami stały sobie przy jakimś motelu, z daleka od jakiegokolwiek obiektu militarnego. Jak tam trafiły? Zagadka.Mam nawet gdzieś ich fotki.
akagi Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 ja tam nie wiem Cronos co cie ściska - cały ten niemiecki złom, to moga sobie wywieźć. Ja nie będę przeszkadzał. Za to mnie ściska jak widzę coś polskiego. I zawsze oddam niemiecki złom za polski sprzęt.
pomsee Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Oddałbym każdy niemiecki pojazd za 7tp.Ale 7tp nie ma i jak się zdaje nie będzie (zachowanego calaka):(Najlepiej gdyby w polskich były pojazdy i polskie i niemieckie.
acer Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Machniom"żeby móc coś za coś się zamieniać, np. za niemiecki sprzęt to trzeba jeszcze być tego prawnym właścicielem - taka mała uwaga.
Cronos Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 No to jest oczywiste! Oddał bym dywizjon Koenigtigerów za jednego małego 7tp. Ale trzeba też dbać o to co już mamy, a ze nie mamy zbyt dużo to tym bardziej należało by sie zainteresować tym złomem"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.