latający holender Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Ten kamień w broszce ( z 12 lutego )to skarabeusz.Obecnie w Egipcie przy zakupach, miejscowi dają je turystom,są produkowane z gipsu( kredy?)i pomalowane,typowa masówka,wielkości 1 cm.Jeśli masz ten fancik z ziemi to musi być wykonany z innego materiału,ciekawe z czego ?.I ciekawe jak się tutaj znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 turkus... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Ten wisior z robalem to raczej nic starego. Jest srebrzony, i jak widać większość srebrzenia się zachowała.Dobra ziemia, w ostateczności jakaś niemka nosiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 W drodze do lasu na przydrożnym polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 A w lesie taki szrocik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Witam po 3 tygodniach przerwy, niestety nie miałem dostepu do komputerka :( Jade kopać na okoliczne oranki bo sie wczoraj troche nakręciłęm :)Fotki ze skarbami wstawie za jakies 3-4h.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 kol. Szwecja.. Pochwal się tymi obiecanymi fotami?? Czyzby bylo tego az tyle:)+++++++++Pozdrawiam+++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 OK ładuje fotki :) Kopałem od 9:00 do 12:20 i oto efekty :) Szczególnie zadowolony jestem z 20 groszówki po oczyszczeniu jest idealna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Na koniec Ja i moje ukochane pola :)Jutro też jade w pola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Szybki wypad w teren po pracy na niemieckie pozycje.I oto efekt w postaci Infanterie-Sturmabzeichen:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 i druga strona.Teraz moczy sie w oliwce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Dzisiaj w lesie piękna wiosna, a nie zima, ale niech jeszcze będzie w zimowym wątku - efekt dzisiejszego borsuczenia pod Warszawą - przepiękna prawosławna ikonka podróżna i carski krzyż opołczeński. P.S. - Jaki to święty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 I widok z tyłu. Ikona i krzyżyk po 90 latach w glebie zażywają obecnie kąpieli w oliwce:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 oby więcej takich niespodzianek ;-) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Gratuluje panowie :) Ja dzisiaj też kopałem ale na niesprawdzonej miejscówe tak w ciemno... Srednie efekty. W Radomsku 18 stopni było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 A mnie dziś taki ptaszek wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 zborap mozesz pokazac ogulna po oczyszczeniu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 I już jest oczyszczony i zakonserwowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 I jeszcze tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Kapral82- tak wygląda ostatnia ogólna po oczyszczeniu. Niestety mocno dostała na polu od nawozów. Twoja jest chyba wytłaczana z mosiądzu? Piękna będzie. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 I kolejne cudne fanciory gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 dzieki zborap,gratuluje dzisiejszego trafienia i pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Danieloff, trafiłeś św. Mikołaja - http://www.cerkiew.pl/swieci.php?id=859 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.