Skocz do zawartości

Moja pierwsza klamra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo ładny austriaczek!!! Gratulacje!
Był tu taki osobnik na Forum, który pisał, że zostawia takie pod drzewem, bo są mało warte na e-bay'u, ale nie przejmuj sie takimi tekstami - pierwszą klamrę w ramkę i nie pozbywać się do końca kolekcjonerskiej przygody.
Napisano
Z pierwszą klamra jak z inicjacją, radość i przyjemność nieopisana. Gratulacje, doczyścić szczoteczka mosiężną, przetrzeć , podpisać i tablica.

pozdr.
Napisano

Dzięki za komentarze. Ciesze się, że jednak trafiłem coś niedaleko od domu i nie skrzynkę z amunicją :)
Przed wypadem analizowałem mapy, były niedokładne ale namierzyłem mniej więcej miejsce. Było niepozorne (brak okopów, brak śladów wojny). Zrobiłem kilka kroków i Jabel piszczy. Kopię, a tu z jednego dołka 10 łódek i ok. 50 łusek mosina. Wiedziałem, że jednak trafiłem w dobre miejsce. Godzina szukania i trochę dalej klamra.

pomsee - ziemia tarnowska też nie jest chyba zbyt nośna ;) potykasz się tylko dołki po innych i myślisz jaki będzie finezyjny kształtem kolejny odłamek :D
danieloff - dobry handlarz nie gardzi nawet drobnym (nie drogim) towarem, ani to handel ani poszukiwanie :)

Pozdrawiam

Napisano
Walker69 odezwij sie na 660103193 moze pokopiemy razem ja jutro sie wybieram na calodniowe wykopki ( mimo beznadziejnej pogody ) do lowczowka i lowczowa z k3 :) jak chcesz to dolaczaj :) jedziemy o 7,48rano do oporu :) pzdR!

B.ladna klamerka
Napisano
Gratuluję klamerki, coś pięknego podnieść własnoręcznie znalezioną. Ale stonowałbym wypowiedzi co do stanu, lekko wytarta, dałbym 4 w pięciostopniowej skali, więc nie taki świetny ten stan ;) Życzę kolejnej! pozdro, czas zaraz w teren ;)
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam!
Przepraszam, że odświeżam temat.
Zgodnie z dobrą radą cisa kupiłem szczoteczkę mosiężną i efekt jest taki jak widać.
Na wiosnę trzeba poszukać carskiej do kompletu ;)
Pozdrawiam !

Napisano
pomsee - chyba mieszkasz niedaleko, bo u mnie ta sama ziemia - klamer ani widu, ani słychu... Ehhhhh :///// Gratulejszyn dla
kolegi. Piękna klamereczka :)
.
.
.
CirrusCX

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie