hOOpOe Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 II wojna światowa w fotografiachAutor: David Boyle czy warto ją kupić za to 59,99zł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Mam ją.Z nieznanych fotek znalazłem ok 45 (przynajmniej dla mnie) w dobie netu, to czy ja wiem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 jak na moje oko taka sobie. Połowa ksiązki to zdjęcia Amerykanów w Japonii. Ale jak ktoś lubi te fronty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Dostałem pod choinkę, nawet fajna, ale ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Lpesza jest I wojna światowa w fotografiach" - polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 W książce I wojna światowa w fotografiach" jest jedna rozbrajająca fotka - tytuł Rosyjska kawaleria przeprawia się przez rzekę", a na fotce żołnierze w furażkach i z mosinami wz.44 :-) Reszta bez uwag, cena niewielka, warto mieć. Szkoda tylko, że przeważa front zachodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Niestety I wojna..." też ma sporo błedów. Zakupiłem ją, chwila nadziei i rozczarowanie. Jest o tym mowa na innym forum. Przewertowałem ją z dużą dozą nieufności i słusznie. Zdjęcia są wstawiane do opisów raczej luźno. Jak brakuje zdjęć z danego terenu to myk jakieś zdjęcie z przypadku. Np. Gąbin 1914 a zdjęcia z Salonik. Część frontu francuskiego a zdjęcia martwych zołnierzy angielskich, których tam jeszcze nie było z podpisem, że francuzi. Opis maszerujących Rosjan w Prusach Wschodnich a zdjęcie z Azji mniejszej. itd. Niestety po raz kolejny okazuje się, że autorzy książek popularno-naukowych to miernej klasy historycy. Szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Zancus!Głowa do góry! Skoro udało Ci się zgromadzić taką kolekcję broni palnej (deko) i przełamać wszystkie związane z tym trudności na pewno przy proporcjonalnie włożonym wysiłku uda Ci się dopaść dobrą literaturę przedmiotu dotyczącą I w.ś.Niestety, książek w języku polskim zawierających dobre ilustracje z tego okresu praktycznie nie ma. Na dzień dobry" polecam Centralna Bibliotekę Wojskową z jej przepastnymi wprost zbiorami (szczególnie niemieckie wydawnictwa albumowe sprzed II w.ś.!). Warto wpadać do księgarni P**** w Warszawie. Ponadto przez internet namierzysz masę współczesnej literatury niemieckiej i brytyjskiej. W kwestii rosyjskiej tez coś drgnęło (choć cholernie drogo).Big pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Niważne podpisy - ważne zdjęcia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Bjar_1!A zeszyty Tamiya-News pamiętasz? To było czytanie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.