8total4 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 Witam.może moneta nie jest zbyt cenna rynkowo, natomiast ma dla mnie wartośc sentymentalną - mianowicie jest to pamiątka po Pradziadku, który walczył w I Wojnie Światowej (Armia rosyjska)Szkoda że nie zdążyłem się urodzic zanim zmarł.. Z opowieści wiem, że w każde święto zakładał galowy mundur, mimo tego że rosyjski, to wcale się nie dziwie - to właśnie w nim przeżył tę wojnę i wrócił cało do domu..pozdrawiam!D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 Rewers - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 teraz weszło.pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 A co się stało z mundurem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 w latach `80, moja ciotka dała obydwa mundury jakimś biednym ludziom których nie było stac na kupno ubrań i żyli bardzo skromnie... Szkoda że się nie uchowały do dzisiaj.. eh..tak widocznie miało byc..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Szkoda, tak niewiele pamiątek pozostaje po naszych przodkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 mam jeszcze zdjęcie z wojska, ale nie jest to frontowy mundur.jak zrobie skan to wrzucę.dzięki za zainteresowanie pomsee :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Koniecznie wrzuć tę fotkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Rubelek kolego to było sporo grosza :)Ten poza tym jest wyjątkowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 tak podejrzewałem pokemon, bo jest b.dużą monetą, sądzę że cięzko było by nosic cały portfel takich pieniążków :)zresztą armia Cara była chyba dośc dobrze opłacana??cieszę się że 'coś' zostało do dzisiaj... znalazłem jeszcze pestkę od mosina z 1913r, na rodzinnej posesji, byc może i ona została przywieziona z frontu.. tego się jednak nie dowiem..pomsee, zdjęcia postaram się wrzucic w poniedziałek, gdyż chwilowo nie mam do nich dostępu.pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Szperałem dzisiaj troszkę w domu no i wyszło coś takiego, myślę sobie ja ją gdzieś widziałem..."No gdzie to mogło by być jak nie na odkrywcy:))) Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2007 witam.pomsee: oto obiecane zdjęcie, wydaje mi się że to jakiś mundur paradny, nie jestem jednak specem od Rosji carskiej.Guziki widac duze, ciemne, gładkie chyba dziurkowane.Zdjęcie jest na 100% wykonane podczas służby, tutaj akurat w Rosji.kol. f35jsf: różnią się tylko rocznikiem ;-)pozdrawiam!D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.