Kurt Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Hm śmiem stwierdzić :D że ładny jak na Małego Chińczyka
aslv Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 To mi nic nie daje ...Potrzebuje to co na obrazku...
perkun82 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam!To ja też dodam swoje fotki repliki BOYI ale już w oryginalnym drewnie.Robiłem ją pół dnia i musiałem mocno namęczyć się z wnętrzem kolby żeby dostosować ją do repliki.Ściąłem też szynę pod optykę i zdjąłem osłonę muszki.Z kompletną oryginalną kolbą w rękach czuć ciężar.Wszystko wyszło mnie 650 zł (nie wytrzymałem i kupiłem w Polsce wiadomo gdzie :)) + kolba na All.... 300 zł + własny wkład pracy = 950 zł.Mimo obecnej ceny naprawdę replika warta zakupu ale koniecznie wg mnie trzeba zmienić kolbę na drewnianą.PozdrawiamPerkun82
meleskul Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Wygląda na oko znakomicie, gratulacje :)) jak wyglądała sprawa ze zdjęciem osłony muszki? jakoś ingerencyjnie, czy bez problemu? Można się o fotkę muszki jeszcze przymówić?
Hindus Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Tak, w oryginalnym drewnie prezentuje się rewelacyjnie – ale jeżeli już ingerowałeś w szynę pod optykę to musisz ją dalej dociąć (z brzegiem szczerbiny) – bo teraz to tak trochę ni w oko ni w ucho wyszło – no i maźnij oksydą na zimno powierzchnie cięcia. I czemu wywaliłeś osłonę muszki?Dużo musiałeś wyciąć z drewna kolby żeby go dopasować do niej? (mam nadzieję, że to nie oryginalne niemieckie drewno z wojny?)PozdrawiamHindus
irade Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Też mnie kusi ta zabawka:)Jak będzie na MWB to go łykne:)
aslv Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Witam no to własnie chcę zrobić ze swoimi mausikiem :)ale do rzeczy szyny pod optykę nie zetnę zostawiam tak na w razie W a co do osłony muszki to sprawa wygląda tak samo jak w oryginalnym mauserku jedynie szyna pod bagnet z bączkiem przednim to jednolita całość.pozdro.P.S. Perkum 82 srawdzałeś czy łuski od mausa pasują bez problemu (tylko do przeładowania )
Kurt Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 no może nie wymiękłem ale giwerka śliczna, gratuluję !!!!
persecutor Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Pewnie za pół roku, no góra rok, będą te mausy na allegro po 300-350 zł. Tak jak było MP na kulki, na początku po 200 chodziły plastiki Double Eagle hehe - teraz po 15 zeta, elektryki metalowe były za 600 teraz 450 a sprężyny metalowe latają po 200.
Kurt Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Jak to mówią cierpliwych czeka nagroda i osobiście dziękuję bogu że przegapiłem te springi MP40 po 200zł
perkun82 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Tak jak kolega aslv wspomniał...pozbycie się osłony muszki jest banalne, nawet nie trzeba jej niszczyć i ponownie można z powrotem ją założyć. Ściąga się ją używając lekko siły lub delikatnie pukając młotkiem.Co do ściętej szyny...wiem że nie wygląda to zadowalająco, ale na razie na tyle starczyło mi czasu :) w sumie zastanawiam się jeszcze czy dalej rzeźbić szlifierką czy poczernić i zostawić. W sumie obecna postać już aż tak bardzo mi nie razi oka. Chociaż może jak się zawezmę i jak czas pozwoli...Do Aslv: jeszcze nie zdążyłem sprawdzić.Zapewne jak kolega persecutor napisał cena stanieje za pół roku, może później ale ja już nie mogłem wytrzymać hehehe :))), odłożyłem trochę zarobionych pieniędzy i zaszalałem ;)Zaraz rozmontuję replikę z oryginalnego drewna i wrzucę na forum fotki ile musiałem zmodyfikować wnętrza kolby bo opisując raczej nie wiele wyjaśnię.Perkun82
dect Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 Panowie, a przymierzaliscie jak bagnecik pasuje na ta chinska szyne?
perkun82 Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 wygląd mechanizmu spustowego, pierwsza konieczność modyfikacji kolby drewnianej, ta osłona jest stała nie da się jej zdemontować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.