Skocz do zawartości

Studnia Z cyklu chłop to potrafi !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hahaha co Wy za okolice tam macie:)))) Pancerna stodoła, ogrodzenie przeciwlotnicze, półgąsienicowa studnia opancerzona. U nas niestety już takich perełek nie ma, zostały tylko kapliczki.
Napisano
A swoją drogą to kiedyś słyszałem o jeszzce lepszej rzeczy - gdzieś ktoś wyczaił płot zrobiony z... lanc kawaleryjskich... Zgarniętych z koszar któregoś pułku ułanów.
Napisano
kowalinho -coś ty ! nie znasz chłopskiej mentalności ?heheh -człowieku musiałbyś wykopać nową studnię –a w ogóle dziadek zrobił ,ojciec ciągnął wodę ja ciągnę i wnucki panie bedumm ciągnąć ! gra nie warta świeczki -pozdro
Napisano
Hehe. No tak. U mnie niedaleko stoi betoniarka, w której zamiast pokrętła do spuszczania cementu jest wmontowane koło od Sdkfz 251 ;)
Napisano
tak apropo tematu z cyklu 'chłop potrafi'to na Mazurach widziałem u gościa narzedzia stolarskie wykonane z szabel(ośnik i takie tam):))serce sie kraje..:)przy nastempnej okazji zrobie zdięcia pozd
Napisano
Kopijnik -nie wiem czy jej nie wykasowałem ale powinna być na forum -nie pamiętam czy na identyfikacji czy na odkryciach ?-pozdro
Napisano
leśnik23 jak znajde chwile czasu to pojade do chłopa który ma -miał bo dawno tam nie byłem -całą stolarnie zrobioną z części czołgowych i flaka -to dam fotki heheh -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie