Skocz do zawartości

7 TP, TK/TKS

miłosz39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szanowny kolego Smuga_79 pisz co chcesz mojego zdania i tak nie zmienisz...Nie robie tego zeby byc w centrum uwagi tylko probuje skonsultowac to z kolegami z forum. Ja nie mam bezposrednich dowodow na istnienie tankietki a Ty tez nie masz dowodow ze takowej nie ma. I naprawde nie potrzba szukac az na terenie bylego ZSRR. z tego co wiem weteran nie musial kopac rowu na tankietke bo skozystal juz z gotowego pozatym tankietka jest dosyc mala,a jak wiemy polscy zolnierze z 1939 do konca czekali na swoich sojusznikow i naprawde dosyc czesto przychodzilo im do glowy zeby zakopac sprzet aby nie wpadl w rece hitlerowcow. Puszcza ta jest tak niezmierzona ze jeszcze do tej pory ludzie znajdujalub znajdowali do niedawana szczatki zolnierzy niemieckich czy partyzantów wiszace na drzewach lub zatopione w bagnach na terenie lasow janowskich jak i puszczy solskiej(glównie z operacji sturmwind I i II) Jak wiemy ciezko bylo sie poruszac po takim lesie, dlatego stanowil swietne miejsce do ukrycia nawet zabawek z wrzesnia 1939r. Ta tankietka jest tam napewno i napewno kilka osob cos o tym z forum slyszalo jesli tylko pochodzi z tej okolicy. Co do 7tp nie slyszalem o calym pojezdzie w tych okolicach ale pojedyncze fragmenty sie trafiaja np. ostatnio jedno kolo z wózkiem jezdnym.
Napisano

Jesli chodzi o polskie sprzety przedwojenne które do dzisiaj sie zachowały to mozna dodać jeszcze tego Renault FT17 z muzeum El Goloso koło Madrytu, którego sprzedano Hiszpanom w czasie wojny domowej ...

Napisano
A tak wogóle to polecam wątek, gdzie już próbowano spisać wszystkie polskie sprzęty przedwojenne jakie do dzisiaj się zachowały ...

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=62134
Napisano
... a sowiecki czołg T26 stojacy w Moskwie na Pokłonnej Górze ma kadłub naszego 7TP - informacja z Forum ODKRYWCY - poszukaj a tez znajdziesz zdjecia
Napisano
niie chce mi sie pisać więc w skrócie...
ad Pokłonnej Górze ma kadłub naszego 7TP" - 82 E - czytaj uważnie i nie przekazuj błędnych informacji...

ad pojedyncze fragmenty sie trafiaja np. ostatnio jedno kolo z wózkiem jezdnym" - prosze nie pleść bzdur...to vickers a nie 7tp

ad szczątki zolnierzy niemieckich czy partyzantów wiszace na drzewach " - fajne ....tzw bajki z mchu i paproci.

adTa tankietka jest tam napewno " na pewno to umarł Kopernik

PZDR PATRON - FWP
Napisano
Szczątki partyzantów zawieszone na drzewach faktycznie trafiano w Puszczy, tyle że to było w latach wczesno powojennych i zostało to odnotowane. Teraz to praktycznie niemożliwe.

Bagna natomiast pewnie też zawierają niejednego partyzanta.
Napisano
Jesli to jest przekazywanie niewłaściwych informacji ... No comments. Oczywiście zdaje sobie sprawę,że nikt nie ma patentu na nieomylnośc, prawda PATRON?

http://www.ioh.pl/forum/viewtopic.php?t=8683
Napisano
Kadłub który pokazujesz na zdjęciach jest od C7P - wiec błądzisz.
Ponadto informacja zaostała sprawdzona i rozszywrowana - niektóre elemnety z tego znaleziska zostały użyte do odbudowy T-26.

trza czytać uważnie i rozumieć po rosyjsku.
Napisano
82E - prosze cie ...nie załamuj mnie tym No comments" przeczytaj linka którego wstawiłeś , przeczytaj co napisałeś i zastanów sie czy wiesz co piszesz...

Boże... kolejna rozmowa czy przysranek to to samo co przystanek....

Załamka ...

PATRON FWP
Napisano
Miłosz39 - polecam ci poniższą stronę i tam odesłanie do Polish pre-1945 armoured vehicles" . Lista oczywiście nie jest kompletna a informacje nie zawsze pełne, ale troche tam znajdziesz na interesujący cię temat.

http://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzers.html
Napisano
Szanowny kolego matp7mef

Ja jestem z tych co jak nie zobacza to nie uwierza :) Nie wiadomo co przyniesie jutrzejszy dzien - czlowiek sie tego nie spodziewa w najsmielszych oczekiwaniach. Jestem sceptyczny co do znalezienia calego czolgu zakopanego celowo na terenie Polski.

Znalezienie wanny i budowa T26 w Rosji potwierdza tylko moja teorie o niezbadanych polaciach tego ogromnego kraju.

Pozdrawiam
smuga_79
  • 2 years later...
Napisano
Do Trooper85. Po co tyle złosliwości. Stare przysłowie mówi: Kto pyta, nie błądzi. Jeżeli wszyscy" znaja TKS-a, ktorego mogłem ogladac w Bornem Sulinowie, to dlaczego nikt nie określił o jaki egzemplarz tankietki chodzi. Na koniec, nie odgrzewam kotletów". Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie