Skocz do zawartości

Kancelaria Premiera odmówiła pomocy Rodzinom Katyńskim .

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wstydzę się takiego ..prezia,może to i dobrze że schował sie po wyborach pod dywan. Nie wyłaż stamtąd przez resztę kadencji. ....ojej,przepraszam cię o wielki/mały/podwójny..tak lubisz być przepraszany,nie wiem za co,ale skoro lubisz..
Napisano
Z tego ewsa" nic nie wynika. Kasa w kancelarii Prezydenta, to nie jego prywatna kasa, którą dysponuje jak chce. Może nawet i chciałby wspomóc te osoby, ale brak do tego podstaw. Jest możliwe, że inne istytucje są upoważnione, a może nawet zobowiązane do udzielenia wsparcia finansowego w tej sprawie tym osobą.
Z odmownej odpowiedzi nie wynika zła wola Prezydenta. Napewno jednak widoczna jest ta zła wola u autora artykułu. Taki artykuł może wysmażyć każdy w dwie minuty. Może autor postarałby się dociec dlaczego taka decyzja została wydana i czy są inne instytucje bardziej predestynowane do udzielenia pomocy.
Widzę,że zaczyna się kampania przeciwko Preztydentowi, na którą niektórzy dają się nabierać. Myślcie ludzie samodzielnie i nie dawajcie się manipulować.
Napisano
A tak dodatkowo, to chyba ten Prezydent zrobił wiele więcej dla rodzin Katyńskich i na pewno nie nabawił się urazu goleni gdy odwiedzał groby.
Napisano
Niestety - obrażalskie zachowywanie się braci K. jak starych, niechcianych panien nie jest ani wysmażone w dwie minuty, ani nie jest reżyserowane przez media itp itd. To oni sami tak od siebie. I ja się nie dziwię, że jest 'nagonka' jakaś na prezydenta. Sorry, nie na Prezydenta jako urząd, tylko an chore ambicje i obrażalskość małego człowieczka. Przeciez to siew pale nie mieści co on robi.
Napisano
Sorry, faktycznie się pomyliłem, ale tylko co do podmiotu. Te same podstawy prawne mogą dotyczyć odmowy płynącej z kancelarii premiera. Argumenty moje mogą być nadal aktualne - zmienił się podmiot ale nie teoretyczne powody odmowy.
Kolego huk 100 chyba nieprzypadkowo masz w adresie e-mail słowo Moskwa. Ja nie bronię nikogo a jedynie podaję argumenty. Nie mówiłem o spisku, ani nie odnoszę się do tego czy ktoś czuje się obrażony. Chciałem jedynie skomentować ten artykuł, który jest w rzeczywistości śmieciem dziennikarskim obliczonym na sensacje. Przykro mi, że ktoś się na to łapie i w dodatku wykorzystuje to do swoich propagandowych celów.
Napisano
Kolego huk 100" odsyłając mnie teraz do jakiegoś innego artykułu w Militariach, mimo woli sam przyznajesz, że ten powyżej zamieszczony jest zwykłym śmieciem dziennikarskim.
Mam nadzieję, że ten drugi artykuł jest bardziej rzetelny i dokładnie wyjaśnia całą sprawę. Trzeba było od razu wkleić ten właściwy artykuł a nie tego bubla.
Z tego artykułu wklejonego powyżej nic nie wynika. Jest napisany w stylu a w Afryce biją murzynów".
Co do mojego sformułowania Kolego huk 100 chyba nieprzypadkowo masz w adresie e-mail słowo Moskwa" to cieszę się, że Cię to tak ubawiło, bo taki dokładnie był mój zamiar.
To sformułowanie nie było zamieszczone przypadkowo. Mam nadzieję, że zauważyłeś, że wartość tego sformułowania jest podobna, co do treści, do tego wklejonego artykułu.
Jakiś jeden fakt (bo masz naprawdę w adresie e-mail słowo moskwa) i drugi element - czyli delikatna insynuacja co do tego faktu.
Podobnie jak w powyższym artykule.
Mam nadzieję, że to właśnie zauważyłeś i to Cię tak ubawiło.
Pozdrowienia i życzę staranniejszego doboru prasy.
realista
Napisano

-kolego realisto
1-Nie odsyłam cie do innego artykułu –tylko do tego z którego ten skan pochodzi bo nie chciałem dawać całej reszty mat.bo myślę że to nie istotne .
2-Nie jest to bubel !-jak uważasz .
3-Napisaleś –cytuję „Z tego artykułu wklejonego powyżej nic nie wynika. Jest napisany w stylu a w Afryce biją murzynów". –mimo że wcześniej napisałeś-piszę w skrócie - iż faktycznie tak mogło być –tylko prezydent nie miał kasy na ten cel –cytat „Z tego ewsa" nic nie wynika. Kasa w kancelarii Prezydenta, to nie jego prywatna kasa, którą dysponuje jak chce. Może nawet i chciałby wspomóc te osoby, ale brak do tego podstaw. Jest możliwe, że inne istytucje są upoważnione, a może nawet zobowiązane do udzielenia wsparcia finansowego w tej sprawie tym osobą.
Z odmownej odpowiedzi nie wynika zła wola Prezydenta. Napewno jednak widoczna jest ta zła wola u autora artykułu. Taki artykuł może wysmażyć każdy w dwie minuty. Może autor postarałby się dociec dlaczego taka decyzja została wydana i czy są inne instytucje bardziej predestynowane do udzielenia pomocy.
Widzę,że zaczyna się kampania przeciwko Preztydentowi, na którą niektórzy dają się nabierać. Myślcie ludzie samodzielnie i nie dawajcie się manipulować „.
4-Piszesz- mimo woli sam przyznajesz, że ten powyżej zamieszczony jest zwykłym śmieciem dziennikarskim.-ja nigdzie mimo woli do niczego takiego się nie przyznaję hehehehhe.
5- Cytuję -Co do mojego sformułowania Kolego huk 100 chyba nieprzypadkowo masz w adresie e-mail słowo Moskwa" to cieszę się, że Cię to tak ubawiło, bo taki dokładnie był mój zamiar.
To sformułowanie nie było zamieszczone przypadkowo. Mam nadzieję, że zauważyłeś, że wartość tego sformułowania jest podobna, co do treści, do tego wklejonego artykułu.
Jakiś jeden fakt (bo masz naprawdę w adresie e-mail słowo moskwa) i drugi element - czyli delikatna insynuacja co do tego faktu.
Podobnie jak w powyższym artykule.” -mogę tylko ci współczuć hehehhehehe
6-Pisząc o tym artykule jako śmieciu dziennikarstwa –obrażasz Rodziny Katyńskie które szukały pomocy u swego Premiera !!!!a który im jej odmówił –i o nic więcej nie chodzi w tym wątku !!!! –dlaczego odmówił to już się zapytaj jego !!!!!!!
7-Mam nadzieje że tu na forum nie mam nikogo z rodziny Ojcumiły Wołk żony zamordowanego w KATYNIU por. Wincentego Wołka-bo to między innymi ona wraz z córką złożyła prośbę do byłego już premiera – myślę że podziękowały by ci za nazwanie artykułu o ich życiu i przejściach pośrednio śmieciami i kaczką dziennikarską -nie pozdrawiam pieniaczy .

Napisano
realista chciałem ci jeszcze nawtykać już tak na priva –ale chyba celowo nie podałeś swojego adresu –ale już mi przeszło – dla takich jak ty też jest tu miejsce na forum – ps. dobrze że nie zależy to od emnie heheheh
Napisano
no patrz - a ja mam w mailu 'antofagasta' ergo jestem Tajnym Współpracownikiem reżimu Pinocheta na Polskę!!!!! I'll kill U!

Ups, wydało się!

...
Ja was lubię, Panowie.... kupa śmiechu na tym forum (-:
Napisano
Nie ma żadnych szans - Trybunał nie może rozpatrzyć skargi p-ko państwu przed datą uznania jego jurysdykcji /np.Polska uznała tę jurysdykcję w dacie 1 maja 1993,a Rosja pózniej/.Skarga zostanie więc uznana za niedopuszczalną,co ostatecznie zamyka postępowanie.
Napisano
Dzieki realista za szczegolowe wyjaśnienia. Też czytalem ten artykul w militariach" i mialem watpliwości co do jego rzetelności. Podstawowa zasada w dziennikarstwie to sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Niestety albo jest się dziennikarzem albo pismakiem i ignorantem. A tych drugich w tym kraju niestety wielu.
Napisano
Ja sobie też z tego zdaje sprawę że z Rosją sie nie wygra. Ale niech gość nie pisze że p.Tomasz Szerbicki –produkuje buble i „kaczki” hehheheh dziennikarskie – bo jeżeli pani .Wołk z grupą ludzi –rodzin związanych z Katyniem składa pismo do Premiera to ma takie prawo –ale jeżeli to kogoś boli i pisze że to nie Rodziny Katyńskie tylko jakaś tam grupa –to normalnie co tu gadać i o czym i jeszcze pisze że jego dziadek to tak pięknie walczył że hej –chwała mu za to ale -co to ma wspólnego z tym wątkiem ?Co do decyzji Premiera nie ma podstaw prawnych i już –ale aż się nóż otwiera jak podali w TVN ile Kaczyńscy wydali naszych pieniędzy na gorzałę w pierwszym kwartale tego roku .Realista dał do zrozumienia że ten cały artykuł to kiełbasa wyborcza ! Bardzo dobrze ! Ludzie przejrzeli na oczy i po 2 latach wybrali nowego heheheheh
Napisano
wulfgar- no niestety gdzie dwóch Polaków tam są trzy opinie –ja zdania nie zmienię –mogli chociaż zabrać szczątki naszych do kraju –a jak im było szkoda kasy na to –albo nie mieli to mogli ogłosić zbiórkę -pozdro
Napisano
Popieram starania Huka ktory probuje ukazac jak obecna wladza zaniedbuje lud (czyt. swoich wyborców).. Wiele mozna by wymieniac przykladow. Jednym z nich jest na przykład słynna sprawa obwodnicy m. Augustowa. Chyba tylko głupiec zamienia siekierkę na kijek? Jak więc patrzec na zaniedbywanie przez władzę ludzkich starań, protestów, przeciwko zniszczeniu jednego z najbardziej malowniczych pomników przyrody ?
Żadnego planu awaryjnego, żadnych dodatkowych pomysłów, tylko droga przez park krajobrazowy i basta.. Gdzie więc ta miłośc do ojczyzny, którą każdy polityk pała przed wyborami?? O dziwo sprawa 'Rospudy' przed wyborami nagle ucichła.. przypadek ??

Czemu tak 'czyszczący' z komunizmu Pis, nie potrafił stawic czoła takiej sprawie, jaką dla Polski był i jest Katyń ? Większośc rządząca to chyba wystarczająca siła, która poparta odpowiednimi środkami, może dac efekty..

Spoglądając obu sprawom prosto w oczy i porównując je, dostrzega się pewną prawidłowośc.. Mianowicie jest to brak ingerencji ze strony wszelkich organów władzy. Władza zaniedbuje sprawy Polaków, na rzecz własnego interesu, własnej promocji, woli wspierac budżetem wojny o ropę ( w dodatku nie do konca nasze), zamiast stanąc po stronie ludu, na którym sytuacje takowe, odbijają się agonalnie.
Cóż więc zrobic żeby sprawa Katyńska zaczęła obchodzic władzę? Czy trzeba szukac polityka, którego rodzina zginęła w owych okolicznościach?
Gdzie ta prawdziwa walka z komunistyczną agresją sprzed lat?
Obyśmy doczekali zmian, które pokażą że w demokracji szanuje się Polaków, a nie tylko wymaga szacunku dla władzy.

Nie miałem zamiaru urazic żadnych poglądów politycznych, to tylko moje prywatne zdanie na ten temat.
pozdrawiam!
Napisano
nie wchodząc w dyskusję... ktoś, czegoś, nadużywa...
z ostatniej chwili - ciąg dalszy w linku...

Wt, 2007-11-06 15:00 (aktualizacja: 19:01)

Rodziny Katyńskie nadal nie otrzymały listy awansowanych

Rodziny Katyńskie do tej pory nie otrzymały od Kancelarii Prezydenta listy nazwisk żołnierzy i funkcjonariuszy służb państwowych, ofiar sowieckiej zbrodni w Katyniu, które w weekend zostaną awansowane na wyższe stopnie – dowiedział się reporter RMF FM. Szef Kancelarii Prezydenta, Michał Kamiński jest zdziwiony informacją i obiecuje jej wyjaśnienie.

cd http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=126611

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie