akagi Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 W imieniu redaktora Sikorskiego serdecznie zapraszamhttp://www.poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=901 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 W związku z licznymi pytaniami wyjaśniam - mile widziane są wszystkie epoki historyczne, a także rekonstruktorzy zupełnie współcześni. Każdy kto chce pokazać swoją pasję, a także brać udział w wypracowaniu konkretnych rozwiązań prawnych ułatwiających nam życie - np: legalny dostęp do broni salutacyjnej - bedzie bardzo mile widziany. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 no czemu nie ?? Warto przyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 Akagi zakładając wątek poinformował o konkretnym przedsięwzięciu, można w nim wziąć udział albo nie, natomiast panowie pisząc androny postępują wbrew zasadom tego forum. Wypowiedzi bez celu zostały usunięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Nie za wielu widze jest zainteresowanych ?Czyżby sprawy legalizacji broni salutowej czy jakiejś ogólnej listy rekonstrukcji albo innych ciekawych pomysłów nie interesowały kolegów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 GRH Podhle w ogniu" działająca w ramach nowotarskiego oddziału PTH się wybiera. Sprawa jest na tyle poważna że należy się nad nią pochylić. Nie może być tak że jesteśmy ciągle daleko w tej materii za choćby naszymi południowymi sąsiadami. Dlatego warto przyjechać a nawet należy. Dla uzupełnienia posta fotka z naszej ostatniej październikowej inscenizacji w Ochotnicy Górnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 8 Listopad 2007 Share Napisano 8 Listopad 2007 nie no ten Niemiec" na pierwszej focie /pierwszy z lewej/jest rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Fajna reklama grupy (choć mnie też sylwetka Niemca z pierwszej fotografii urzekła) – ale raczej powinna się znaleźć w wątku p.t. „Grupy znane i mniej znane”.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darda Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Czy można prosić MODERATORÓW o szybką reakcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Nie wiem, czy była szybka, ale jedyna w tej sytuacji, posty szanownego pika czy jak by się teraz nie mienił będą usuwane, o ile nie zmieni on swego image'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 kurde, Rysiu zrób coś z zaśmiecaniem wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Spkojnie panowie bo widze ze sie nowa pyskowka szykuje, o ile kolega Mowglyn faktycznie zaistnial" o tyle absolutnie nie zgadzam sie z ocena przedmowcy wyartykulowana zwłaszcza wobec kolegi Hindusa, potrafi krytykowac, ma wiedze ale robi to w cywilizowany sposób i w dobrej wierze, faktycznie, zalozenie wspolczesnych gaci w plamy do bluzy wz 36 nie jest najszczesliwszym pomysłem, juz o niebo lepiej wygladałyby chociaz szwajcary, bo by sie przynajmniej w oczy nie rzucały. Wracajac do meritum inicjatywa bardzo cenna , skoro ktos z ruchem rekonstrucji historycznej chce rozmawiac i udostepniac czas antenowy to moge tylko temu przyklasnac, sam bym sie przejechal na takie spotkanie mimo znacznej odległosci, ale padłem ofiara grypy z powiklaniami i moge sobie co najwyzej pokibicowac z laptopa w łozku ;-(P.S. Kamilo masz pozdrowienia od organizatorow Wegierskiej Gorki,w tym ode mnie ;-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTI123 Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 No jeżeli na sejmiku pojawia się Grupy pokroju tych z fotek na poczatku, to mam nadzieję, ze poziom spotkania będzie wiekszy niż poziom ich REKONSTRUKCJI.pozdrawiam-arti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 jeżeli te spodnie o ktorych pisalem sa zgodne z WH to przepraszam i wiecej nie bede sie wymądrzałbez pozdrowien dla podporucznika nie dla porucznika jak ktos tu napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Już widzę co się będzie działo na tym sejmiku:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppor. Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Ja nie komentuje spodni ,beretów,ani sandałów w tym temacie,bo nie wyglądu rekonstruktorów on dotyczy.Jeśli to was bawi to skopiujcie sobie tę fotkę do tych dziwadeł i tyle.Chodziło mi o to że przez takie komentarze nie na temat czytamy na forum posty dotyczące technicznych szczegółów umundurowania uczestników imprez.Mnie osobiście interesuje temat sejmiku a nie to czy kolega x miał gatki w grochy czy może w kratkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 obserwując to obocznie zastanawiam się dlaczego niektóre grupy się gnoi od początku a niektóre mają protektorat, mówię to ja jako uczestnik - bohater wątku dziwadeł"każdy ewoluuje ale naprawdę teraz jest tyle źródeł tyle informacji szczególnie na odkrywcy", że takie zaistnienie" chluby raczej nie daje 2-3 lata temu delikatnie tak teraz absolutnie nie i nic tego nie usprawiedliwiażyczę wytrwałości w kompletowaniu umundurowania i nie pokazywania się za wszelką cenę do tego czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Byłoby miło gdyby zechcieli uczestnicy pamiętać o tytule wątku i swoimi postami trzymali się go. gość z iekoszernych" spodniach z fotografii zebrał już cięgi... i chwatit. Kilka wypowiedzi wylądowało w koszu, jeżeli się to powtórzy, wujek Dunczyk bedzie zmuszony sięgnąć po środki przymusu bezpośredniego", to dla tych, którzy domagali się szczypty humoru. Jacku, czuwam, jestem, może nie jak batman na każde błyśnięcie reflektorem, ale staram się czytać wszystko co piszecie z uwagąDziś 11 listopada, pozwólmy sobie na chwilę zadumy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Duńczyk masz racje ze moj i Hindusa post nie jest scisle w temacie ale jesli juz wycinasz nasze posty to tez wytnij postyRoch i te fotki bo to tez nie jest na temat kompletnie i wywolalo dyskusje i uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 sory troche sie zapedzilem post jest na temat ale fotki nie wiec powinny byc usuniente Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 Takie drobne przypomnienie - to już jutro !!!Choć biorąc pod uwage ogromne zainteresowanie chyba zupełnie niepotrzebnie o tym wspominam. Spotkanie w niedzielę 18-tego listopada godzina 14 w Studiu TV Lublin ul. Raabego 2Redaktor Sikorski serdecznie zaprasza. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 no widze szykuje się troszkę ludzi nawet XV i XVII wiek jak sejmik to sejmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Listopad 2007 Autor Share Napisano 18 Listopad 2007 Sejmik sie odbył i było ciekawie.http://www.poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.