latający holender Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 A kiedy ta piecząteczka z alledrogo była na ID bo nie mogę znależć ? Ciekawi mnie tył, a na zdjęciach z alle jest chyba wciśnięta w plastelinę aby ładnie stała do zdjęcia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Przepraszam, nie u nas tylko na PS (wiedziałem, że ją widziałem)http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=56781&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=pieczec+piszczele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Pierwszy rok, często ciężkich bojów;)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Karpik ladna kolekcja, widac ze interesuja Cie mocno pieczecie, (cos o tym wiem, widze tam ja").Ile z nich to zydowskie??Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Mam cztery:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 No, strzeliłem, że tak prawda powiem.... karpia...Fajowe!!!PozdroPs Jak masz fotki odwrotki to możesz zapodać(z opisem co to) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 karpik mogłbyś wrzucić dokładniejsz fotki pieczatki która zaznaczyłem i jeżeli wiesz coś więcej o niej to napisz. będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Pokaże wszystkie jak dojade do 100...więc jak ktoś chce pomóc i ma jakieś ieinicjałowe" proszę na priv:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Sir- zobacz post 2008-06-18 16:33:27.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alibaba84 Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Jest ktoś zainteresowany moją pieczęcią?fotki parę postów wcześniej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yahny Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 To i ja wtrące swoje marne trzy grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yahny Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Wierze, że Jana Potockiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yahny Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 I ja pochwale się swoją jak do tej pory herb niezidentyfikowany :( , a tu odbicie w plastelinie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9dc3793894ea18d.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 atb22,możesz dać lepsze zdjęcia,odcisk w plastelinie jest trochę zamazany,prawdopodobnie przetarty palcem w środkowej części pieczęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Jasne tylko jutro Ok A miał byś jakieś sugestie co do tego Herbu.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Jakiś czas temu wyszedł mi taki sygnet - pieczątka..:)+++Pozdr+++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Narazie żadnych,ale jak będą lepsze zdjęcia być może ktoś wpadnie na jakiś trop,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb1a9fc431084cb0.htmlU góry są inicjały I W L , będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Moje zdanie jest takie:Herb przedstawia LOHENGRINA-Legendarnego syna Perciwala.A pieczęć powstała po 1850r.,czyli po premierze opery Wagnera.być może należała do kogoś o takim nazwisku.Nie zdziwiłbym się gdyby została odkryta na terenach po niemieckich,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hesler26 Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Witam.Może ktoś pokusił by się o rozszyfrowanie.Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hesler26 Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hesler26 Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Pieczęc pochodzi z woj.lubuskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Jak dla mnie to bedzie jakas pieczec cechowa nie jestem w stanie Ci dokladne powiedziec czyja, mysle ze nikt nie jest w stanie tego stwierdzic. Moim zdaniem jakiegos kolesia ktory robil w drewnie (wypadla mi z glowy nazwa takiego kolesia, ciesla??, moze to za sprawa tych piw co wypilem) albo slusaza, poniewaz widac mlotek (mlotki?) i pile. Pomyslisz ze korona wskazuje na jakas wyzsza osobistosc ale to moze byc mylne, jesli to mial by byc ktos wazniejszy mysle ze byl by ten przedmiot lepiej wykonany bardziej dokladne rycia wieksza ilosc ornamentow i tym podobnych i przedewszystkim jakies inicjaly.Ale to tylko moje przypuszczenia.p.s. wybaczcie ze nie uzywam polskich znakow ale nie moge poniewaz pisz na niemieckiej klawiatuze (przebywam tymczasowo w niemczech).Pozdrawiam Domini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Ostatnim razem taki skromny wyszedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.