Skocz do zawartości

ODKRYWCA - archiwum

Gość coldboy_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie wiem czy ten temat byl kiedykolwiek poruszany, ale mysle ze powinien zaciekawic grono eksploratorow

co myslicie o tym zeby archiwalne artykuly Odkrywcy byly dostepne w formie elektonicznej (np. PDF), mnie interesuja tylko nieliczne artykuly, a jak juz mam placic to wole zaplacic Odkrywcy... i za to co chce, a nie za caly numer, w ktorym interesuje mnie jeden artykul...
Napisano
krzysiek niektóre artykuły z ODKRYWCY trafiają prawie co miesiąc na stronke http://kiosk.onet.pl już nawet sporo się ich tam zebrało sprubuj tam poszukać a jak nie znajdziesz to daj znać to ci zeskanuje pozdrawiam marecki
Napisano
zresztą pomysł z archiwalnymi numerami ODKRYWCY nie jest zły może redakcja powinna zamiescić na tych stronach wszystkie dotychczas wydane numery i dostęp do nich mieli by wszyscy którzy wykupili by klucz dostępu na przykład przez sms'a zwracam się tu z prośbą do BOCIANA by zasięgnął języka w tej sprawie w redakcji i jeśli by było to możliwe to po małych prośbach by nam taki portalik tu otwarł pozdrawiam marecki
Napisano
dzieki Marku za cynk na onet... pomysl wzial sie dlatego, ze niektore wydawnictwa oferuja okreslone rozdzialy ksiazek w formie elektonicznej, a mnie jako klienta interesuje to czego jeszcze nie znam, a nie cala ksiazka, forma platnosci sms'ami jest jak najbardziej dobra, wiem ze moga rodzic sie watpliwosci redakcji, ze jeden wysle sms'a a 10 innych bedzie mialo dany artykul, ale mimo wszystko lepiej zeby redacja dostala kase od tego jednego, niz tych 10 ma sobie zrobic ksero... poza tym jezeli cena nie bedzie wygorowana to wydaje mi sie ze kazdy bedzie chcial jakos wspomoc Odkrywce...
tak sobie mysle, ze jezeli chodzi o czas przygotowania takich artykulow to przeciez mozna to podzielic pomiedzy nas, ja sie pisze, moge zeskanowac czesc numerow i przeslac do redakcji i gdyby kazdy z nas tak zrobil ze swoimi zbiorami, to w krotkim czasie mozna skompletowac wszystkie numery...
jednym slowem pomysl jest, zobaczymy co na to szefowie Odkrywcy...
Napisano
Witam.
Sam miałem zaproponować aby redakcja czesc numerow udostępniła w firmie elektronicznej .SMS to jest fajna sprawa,. Pan marecki mnie ubiegł ale to bardzo dobrze że mamy podobne pomysły.W moim miescie kioskarze nawet nie wiedzą co to za czasopismo,aby je kupić musze pojechać 40km co nie zawsze jest możliwe.
Tak wiec goraco popieram tem pomysł.
Pozdrawiam amigo
Napisano
Od kilku już lat,aby wydrukować jakis periodyk dostarcza się do drukarni jego wersję elektroniczną.Podejrzewam, że z Odkrywcą jest podobnie-każdy numer istnieje w wersji elektronicznej.Natomiast sprawa udostępniania takich wersji za opłatą ,to już zupełnie inna sprawa.
Napisano
Witam,
do AMIGO: równie dobrze morzesz prenumerować czasopismo, albo dogadaj się z kioskarzem, żeby dla Ciebie ściągał co miesiąc Odkrywcę. Nie będziesz musiał wtedy dymać 40 kilosów po to, ażeby czasami się dowiedzieć, że jeszcze aktualnego numeru nie ma:(Skucha. Ja tak zrobiłem w Toruniu, zagadałem z babeczką z kiosku, koło którego codziennie przechodzę w drodze do pracy i mam problem z głowy, tzn. nie muszę np. latać do EMPIK ' u i sprawdzać czy już jest ten nowy numer O, czy jeszcze nie dotarł.

Co do archiwalnych numerów Odkrywcy w pliku PDF, to jestem za. Opłata z sms-a 2,44 i będzie na pewno masę chętnych.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
SMS odpada gdyz po pierwsze dzielic sie trzeba z operatorami systemu (koszmarne prowizje), po drugie osoby spoza Polski nie maja czesto mozliwosci dokonania platnosci w ten sposob.
oza tym by to uruchomic (zgdoa operatora) nalezy generowac dosc spore zyski.

Jedyna sensowana forma korzystania z archiwum jest przelew bankowy lub wpłata na konto bankowe.
Dobrze gdy Odkrywca" zamiesci dane do przelewu, numer rachunku oraz ewentualnie gotowy druczek ktory wystarczy wypelnic i pobiec z nim na poczte lub do banku.

Dostep do archiwum nastapi po otrzymaniu pieniedzy przez O" o czym mozna poinformowac np. e-mailem.

Dla wplacajacych z zagranicy jest to takze dobra metoda korzystania z archiwum - tytlko tutaj dla ulatwienia nalezy podac kod SWIFT oraz przeniesc na siebie wszelkiego rodzaju prowizje jakie polykaja banki:-)

Napisano
Witam,
ms mogą przecież użyć dwóch wariantów: w kraju SMS a za granicami, np. w USA takowa opłata o której wspomniałeś i sprawa rozwiązana. Po co mamy utrudniać sobie życie?:)

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
jasne, tez jestem za tym by nie komplikowac sobie zycia ale chociazby ze wzgledu na prowizje jaka trzeba oddac operatorowi systemu SMS jest to sprawa nieoplacalna dla O".
Poza tym jak juz wspomnialem by uruchomic takie rozwiazanie trzeba zadeklarowac (tak przynamniej bylo) okreslony ruch = zyski.

pozdrawiam
Napisano
panowie form platnosci jest wiele, moze to byc SMS, zwykly przelew, platnosci przez PAYBACK, PayU, abonament, cokolwiek, najwazniejsze zeby takie archiwum powstalo :) co bedziemy gadac o kasie skoro ten pomysl redakcji O" moze nie interesowac? a nam pozostanie to co kazdy robi do tej pory... kupic albo nie kupic o to jest pytanie...
Napisano
Witam!
tak to byłby dobry pomysł żeby zrobić prenumerate tych archiwalnych numerów, ponieważ są trudno dostępne a nie każdemu się uśmiecha wydawać pieniądze i to czasami spore na jakichs giełdach staroci za sfatygowane" numery.
Nic innego nie pomoże jak prośby do redakcji aby je udostępnili,wtedy może będziemy mieli.

pozdrawiam

Esthar
  • 2 months later...
Napisano
noi doczekaliśmy się !!
jak narazie jest dostępne w wersji elektronicznej 34 pierwsze numery ale z biegiem czasu bedą wszystkie
dodstęp jest po wysłaniu smsa
po szczegóły odsyłam do redakcji tel 071 - 3297185
pzdr
Napisano
Kolego Marecki , może kolega powie coś więcej odnośnie tego archiwum bo jakosik do redakcji dodzwonić się niemożna :((
pozdr.
Napisano
hmm proszę spojrzeć na datę to był tylko mój żart prymaaprilisowy
natomiast co do archiwum starszych numerów odkrywcy to po przeprowadzonej rozmowie z redakcją w styczniu raczej nigdy takie coś nie powstanie - choć może byc inaczej proszę prubowac się dodzwonic i dowiedzieć numer podany przezemnie wyżej jest aktualny w redakcji otrzyma pan wszystkie informacje na ten temat
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie