Louis Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Witam,od jakiego bagnetu / kordzika może pochodzić ten fragment pochwy?. Wyszedł razem z nabijką. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdr, Louis
Louis Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Dziękuję kolego kopijnik2. Też tak na początku pomyślałem, ale kształt nie do końca mi pasował. Pozdrawiam, Louis. P.s. Od jakiego bagnetu mogą pochodzić te elementy?.
karpik Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Sorka, że wrtące, znalazłem kiedyś coś w podobnym kształcie, ale z uszkiem.
kopijnik2 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 nie wiem...takie półkrople" często znajduję...może od tulejowych...
bruner0 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 łezka to zakończenie rękojeści bagnetu muszkietowego i zakończenie od pochwy tegoż ,okres powstania listopadowego
bruner0 Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Cbndm tu się z tobą nie zgodzę,znalazłem takich skówek i łezek z 7sztuk na obozowisku z pow.list. a na pewno nie było tam żadnych działań w I wś na fotce hak od żabki z tamtego okresuKarpik ciężko mi coś o tym powiedzieć może do oczka był przywiązany jakiś rzemień jak w pałkach MO żeby zapobiec zgubieniu?
karpik Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Ten mój złomik napewno nie ma nic wspólnego z P.L. Znaleziony w okolicach Szczecina.
cbndm Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 I wojenne obozy dla rosjan były i w samych niemczech więc i w Szczecinie mogły się znaleźć elementy z wyposarzenia carskiej armi.Bruner0 mogły tam się znaleźć sporo wcześniej.pozdr.
Louis Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Dziękuję za informację. Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się, że znalezione fragmenty pochodzą z tej epoki. Czy dysponuje kolega zdjęciami ewentualnie rysunkami takiego bagnetu?.PozdrawiamLouis
cbndm Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Choć nie mówię że mam rację takie jest moje zdanie,ekspertem od biełej nie jestem.pozdr.
Louis Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Nawiązując do tego co napisał kolega cbndm: nie chcę niczego sugerować, ale w pobliżu wyszły łuski od Berdana.Pozdr, Louis
kopijnik2 Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 tak wygląda w całości...zdjęcie nieostre ale dopiero przed chwilą podniesiona...
bruner0 Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Louis nie dysponuje fotką takiego bagnetu,ale w MWP chyba widziałemco do mosina to może całkiem możliwe że tak były zakończone z tą różnicą,że bagnet mosin jest kuty w kwadrat,a to zakończenie jest trójkątem
Kiler Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Bagnety mosina tez mialy takie zakonczenia pochwy.
Louis Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Witam,od jakiego bagnetu / kordzika może pochodzić ten fragment pochwy?. Wyszedł razem z nabijką. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdr, Louis
kopijnik2 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 abijka" (błędnie) - element pochwy bagnetu - do zapięcia jej w żabce...
Pytanie
Louis
Witam,
od jakiego bagnetu / kordzika może pochodzić ten fragment pochwy?. Wyszedł razem z nabijką. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdr, Louis
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.