Skocz do zawartości
  • 0

Fragment okucia pochwy bagnetu i nabijka

Louis

Pytanie

Napisano

Witam,
od jakiego bagnetu / kordzika może pochodzić ten fragment pochwy?. Wyszedł razem z nabijką. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdr, Louis

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję kolego kopijnik2. Też tak na początku pomyślałem, ale kształt nie do końca mi pasował. Pozdrawiam, Louis. P.s. Od jakiego bagnetu mogą pochodzić te elementy?.
Napisano

Cbndm tu się z tobą nie zgodzę,znalazłem takich skówek i łezek z 7sztuk na obozowisku z pow.list. a na pewno nie było tam żadnych działań w I wś
na fotce hak od żabki z tamtego okresu
Karpik ciężko mi coś o tym powiedzieć może do oczka był przywiązany jakiś rzemień jak w pałkach MO żeby zapobiec zgubieniu?

Napisano
I wojenne obozy dla rosjan były i w samych niemczech więc i w Szczecinie mogły się znaleźć elementy z wyposarzenia carskiej armi.Bruner0 mogły tam się znaleźć sporo wcześniej.pozdr.
Napisano
Dziękuję za informację. Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się, że znalezione fragmenty pochodzą z tej epoki. Czy dysponuje kolega zdjęciami ewentualnie rysunkami takiego bagnetu?.

Pozdrawiam
Louis
Napisano
Nawiązując do tego co napisał kolega cbndm: nie chcę niczego sugerować, ale w pobliżu wyszły łuski od Berdana.

Pozdr, Louis
Napisano
Louis nie dysponuje fotką takiego bagnetu,ale w MWP chyba widziałem
co do mosina to może całkiem możliwe że tak były zakończone z tą różnicą,że bagnet mosin jest kuty w kwadrat,a to zakończenie jest trójkątem
Napisano

Witam,
od jakiego bagnetu / kordzika może pochodzić ten fragment pochwy?. Wyszedł razem z nabijką. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdr, Louis

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie