bolas Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 Wertuje sobie właśnie niemiecki serwis aukcyjny, a na nim ... takie coś mnie zaskoczyło, co prawda pojedyńcza sztuka, ale o ile ciekawsza od tych paskudnych polskich alu-odlewów:Pistole RADOM P 35 (p) Modellwaffe - sehr selten!Radom ModellpistoleWurde nach der Wende von der Firma WEFOMO aus speziellem Kunststoff hergestellt. Manche Kleinteile wie z.B. Hahn und Abzug sind aus Metall. Es gibt keinerlei bewegliche Teile! Grösse ca. 1:1. Ciekawostka ... z opisu wynika, że to model z jakiegoś plastiku, a wiele małych częsci jest metalowa ... Czy ktoś to widział kiedykolwiek na żywo ? Ja spotykam pierwszy raz, nawet w sieci. Wygląda na fotkach na zrobiony całkiem nieźle ... no tylko niestety znowu te paskudne bicia - jak w naszych odlewach - po niemiecku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 I widok z drugiej strony ... bardzo ciekawie sie prezentuje. Prośba o info jakby ktoś się z tym już spotkał, niewiele widać na fotkach, ciekawe jak takie kopie wyglądają na żywo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Standard Denixa i Parabellum ??Szkoda Radom nie oferuje w sprzedaży trwałych dek wytwarzanych współcześnie na zamówienie Visów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 Dla porównania przykładowy odlew z dostępnych u nas - jakoś bardzo dobrze wyszedł na foto ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 Nie to na pewno nie żaden Denix - w opisie aukcji napisano że nie ma części ruchomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 I to jest w porównaniu do Denixa minus. Szkoda że nie robią ruchomych replik właśnie Visa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Październik 2007 Autor Share Napisano 5 Październik 2007 Eee nie tak do końca ... piekne ruchome repliki wali nada ex-FB Radom ... przeglądałem właśnie sobie stare wątki- tu masz fotkę: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum5/reprodukcja.jpgTyle, że na tą replikę trzeba mieć pozwolenie na broń - kolekcjonerską lub palną :) A to nijakie rozwiązanie dla rekonstruktorów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Myślę, że Acerowi chodziło o repliczki nie będące bronią, tylko ją przypominające- coś jak właśnie Denixy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2007 Wracając do tematu kopii nieruchomych Visów. Czy ktoś mógłby się pochwalić efektami pracy nad takim aluminiowym odlewem ? Czy to w ogóle da się zrobić tak aby wyglądało choć podobnie do oryginału ? Nie wiem, zmienić okładki, udać czymś oksydę i jej przetarcia, pozbyć się niemieckich sygnatur, które mają odlewy. Powrzucajcie fotki swoich odlewów - najlepiej z kaburami i osprzętem - ciekawi mnie bardzo jakie efekty można osiągnąć. W sumie analogicznie sporo ludzi walczyło ze stylizowaniem plastikowych MP-40 za 19,99 zł na oryginalne i niektóre wychodziły całkiem całkiem. Próbował ktoś z odlewem Visa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Chyba trzeba by popracować nad jakością i gładkoscią materiału odlewu. Te nierówności i chropowatości jakoś przepolerować na szklankę a potem profesjonalną oksydę.Na końcu dałbym kopie okładek albo niemieckie oryginały (ale wtedy nie bardzo do września).Denix coś zaspał :/A jakby jeszcze te parabelki z normalnej stali zrobili i zaoksydowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2007 Okładki kopie można na luzie kupić, całkiem nie drogo ... największym wyzwaniem przy tych odlewach jest to, że one są robione zwykle z matrycy", którą był pistolet późnej niemieckiej produkcji - stąd na pierwszy rzut oka z kilometra już widać, że to niemiecki Vis. No ale to się da jakoś przeboleć. Najważniejszy problem to te niemieckie napisy na zamku w odlewie i ogólna chropowatość. Nawet jakby to chcieć jakoś fajnie pomalować, to ciągle widać te nierówności powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Chciałbym zwrócić uwagę na drobny detal w opisie. Grosse ca 1:1. Czyli skala około!! 1:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Myślę że dobra replika Visa to kwestia czasu przynajmniej z ramienia AS wszak w tym świecie pokazuje się wiele ciekawych replik broni co ciekawsza full metal. Ostatnio ciekawostką jest TT która w wersji spring kosztuje na allegro 49zł.Myślę że to mały rarytasik który jednak nie umywa się do Colta nie wspominając o Vis.Myślę że jeżeli wyjdzie Vis za 49zł tak jak wyszła TT to wszyscy będą zapewne zadowoleni bo w przeciwieństwie do marnych odlewów tu są przynajmniej części ruchome i wykonanie jest o niebo lepsze.pozdro Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Małe sprostowanie :D nie 49zł a 42zł !!pozdro Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 To ma być TT? Chyba w nocy, w tunelu i po czarnej kawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 moim zdaniem podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Kupuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Spoko jest jeszcze wersja full plastik firmy Hadson za 550zł Tokarev TT-33http://wmasg.pl/zbrojownia/2/160Na pewno to lepiej wygląda niż ten padalski odlew visa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 TT to nie Vis to raz ... :)Dwa to że w życiu nie dam za kopie 550 zł, skoro jest szansa że niebawem w podobnej cenie masowo zaczną się pojawiać legalne polskie deko TT (i to z okresu wczesnopowojennego) z CLK KGP - dokumentacja już jest, pojedyncze w 100% legalne egzemplarze już też było widać w różnych sklepach, aukcjach itp ... Ale wróćmy do Visa ... kto się pochwali jakimś ładnym tunningiem swojego alu-odlewu ? Zwykle na rekonstrukcjach widać pomalowane na czarno farbą. Nie wygląda to za fajnie ... może komuś udało się uzyskać lepszy efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Blo39!Moim zdaniem dopiero to, do czego dał link Kurt jest PODOBNE do TT... (nawiasem mówiąc wydaje mi się, że stare wersje gazowych polskich TT, są bardziej podobne do oryginału, niż to co pokazałeś).Kurt!Wygląda OK, ciekaw jestem jak tam z jej masą... . Tylko skąd k**** ta cena? Z sufitu, czy kosmosu?Pozdro dla fanów ViSa i TTki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Cena z HK tam jest za 12 baksów bez wysyłki bodajże :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Ta TeTetka z aukcji jest moim skromnym zdaniem po prostu brzydka. Gdyby jeszcze oferowała jakiś efekt dźwiękowy (nie no, nie ratatata" i kolorowe lampeczki, ale choćby kapiszon) to byłaby warta uwagi. Ale już chyba lepiej zostać przy pistoletach startowych i celować w te CLKowskie, bo za tym czymś tylko cena przemawia... chociaż i tak mam wątpliwości :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Aaaa bo nie sprecyzowałem. Mówię o tej taniej, nie Hudsonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 heh chciałem tylko pokazać że producenci AS powoli zabierają się za różne ciekawe repliki broni a że wpadła mi akurat TT więc napisałem o niej z nadzieją że w końcu może zrobią też Visa.Cena Hadsona nie jest z kosmosu tylko z Polskiej chciwości mniemam :D czego nie można powiedzieć o wersji spring.Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Colta firmy KSC którego wykonanie jest jak na najlepszym poziomie no i ma wszystkie oznaczenia. Prawdziwą ocenę można zrobić w momencie gdy ma się daną giwerkę w dłoni.Nie pozostaje nam nic innego jak poczekać na Visa AS lub Denixa czego życzę wszystkim zainteresowanym by nam przyniósł go i wiele innych ciekawych replik nowy rok.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.