pokemon Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Mam właśnie takie pytanie do grup jak też pojedynczych miłośników rekonstrukcji z Lublina i okolic. Od czasu do czasu trafiają się różne uroczystości. Wiele Szkół i innych placówek organizuje różne festyny i imprezy towarzyskie. Nie ma co ukrywać, iż ludzie szukają atrakcji, a nawet samo umundurowanie czy wyposażenie taką atrakcją jest. Bractwo rycerskie żąda sobie 3.500 zł za taką przyjemność (przynajmniej tak było ostatnio). Czy znaleźliby się chętni z naszego terenu (bo oczywiście inni też mile widziani-ale nie oszukujmy się-koszty dojazdu..) do wsparcia i uatrakcyjnienia obchodów ww. uroczystości w wolnym dla siebie czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 hmmmmm. to daje do myslenia... moze tez trzeba brac kase... a my jak te barany nieraz za friko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 W sumie z Lublina nie jestem, tym bardziej okolic, znajomych wielu tam nie mam ale pytanie wydaje mi się co najmniej prowokacyjne, bowiem nie słyszałem o płatnych pokazach w szkołach. W zasadzie, znajome grupy rekonstrukcyjne dokonują pokazów bezpłatnie w celu autopromocji, ewentualnie w zamian za usługi typu bezpłatny nocleg dla zaprzyjaźnionych grup na czas rekonstrukcji. Osobiście o płatnych pokazach nigdy nie słyszałem, ale jeśli masz jakiś art. prasowy to chętnie przeczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Pokemon robie pokazy w szkołach od 2 lat i nie wziałem za to jeszcze ani grosza :)a jeżdziłem już nawet 100 km od lublina .jak chcesz to zgłoś się na priw najlepiej gg - 3495918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Dzięki kamilo! Zbieraj ekipę i zamawiaj dla mnie na przyszły rok! Jedna Szkoła o historycznej przeszłości i takosamej nazwie będzie obchodziła 50-cio lecie swojego powstania, a w zasadzie budowy nowego budynku, bo historia jej powstania to uchu chu...co najmniej carat, bo w średniowieczu nauczał Ksiądz Pleban przy Kościele :)Co jak co, ale dobry poczęstunek dla grupy się znajdzie, więc kamilo dzięki za akces twój i grupy :)PS. Jak widdzisz kolego TomHagen to nie prowokacja. A Rycerze? Chodziło z kolei o obchody ileśtam lecia dzielnicy Kośminek i takie warunki zapodali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Pytanie do okaul: czy na ww. imprezie byłaby możliwość polatania trochę nad naszymi głowami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Widzisz ja to robię najczęściejsam albo jest nas 2-3 a resztę na gg pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Byłaby, a dlaczegóż miałbym Wam odmawiać skoro w zasadzie wszystkie imprezy z moim udziałem były organizowane na telefon i dla zupełnie obcych mi ludzi? W większości przypadków for free dla organizatorów? (Raz dostałem paliwo, i teraz mam dostać drugi raz... to się nachapię - co? :)Nie jestem bractwem rycerskim i nie łupię bezlitośnie biedaków ;-), Dobrze wiem ile kosztuje, takich jak Wy zapaleńców, zorganizowanie czegoś własnymi siłami i jak cięzko jest załatwić marne kilka tyś z gminy czy od sponsorów -na piro czy cokolwiek.Poza tym.. mi naprawdę idzie o uświadomienie elektoratowi" własnej historii. I o jakiś hołd złożony Tym dzieki Którym możemy się teraz tak ładnie zabawiać.Acha, i żaden ze mnie rekostruktor... ja po prostu lubię latać. A realny koszt godziny lotu i tak ponoszę, niezależnie od tego czy cel szczytny (reko) czy tzw WDPN*pzdrwKuba* WDPN - dla niezorientowanych: Wożenie Dupy (własnej) Po Niebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Oczywiście, jeśli zamierzasz nawiedzić rejon Lublina, EPLR czeka i zaprasza.Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Dzięki kolego okaul. Na okrasę dodam, że Szkoła nosi imię Lotników Polskich i było tam pierwsze powojenne lotnisko polowe, choć lądowały też w 39 roku samoloty warszawskiej Brygady Pościgowej :)Dobra chłopaki- liczę na was! :)Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Koledzy znam datę- 14 WRZEŚNIA 2008 (czyli b.r. ;)Mam nadzieję,że nie zawiedziecie?Kiedy mam się przypomnieć?Są jeszcze chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 pokemon gdzie to ma być dokładnie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 Witam kamilo i dzięki za odpowiedź. Rozumiem że nr GG aktualny? Niebawem się odezwę :)Proszę o kontakt (odpowiedź) kolegę okaul- to byłaby atrakcja he,he i wszystkich ewentualnych chętnych aby można ułożyć jakiś scenariusz występu zacnych formacji militarnych :)Trzeba też policzyć, aby grochówki dla każdego starczyło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 kolego mogę ci wystawić 1 wojnę , legiony , policję państwową (punkt werbunkowy ) , oraz mundury września 1939 jak co kontakt przez gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 W tym terminie jest Bzura 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Raczej konkurencją dla siebie nie będziemy, choć może to być problem np. jeśli wybiera się tam kamilo albo okaul itp. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 W Lublinie jest jeszcze Lubelska Grupa Historyczna pod wodzą Krzysztofa Silkowskiego ze sklepu modelarskiego Hegemon". Jeśli cię intersują bliższe dane do gg 9141994 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 to jest oczewiście mój numer gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 pokemon daj znac resztę obgadamy na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 Nie mogę pocelować kiedy jesteś kamilo. Spróbuj może ty późnym popołudniem na gg 4735149. Ja też jeszcze będę próbował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.