Skocz do zawartości
  • 0

Wykopki :)

FalkenBurg

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przepraszam na łusce jest napis SL błąd wynikł z tego że porostu to nie mój fant i nie jest u mnie a może powie ktoś z jakiego okresu ten dzwoneczek ??
Napisano
kolego ten dzwonek to nic niezwyklego a tylko tak zwany #Janczar#jak kolega wyzej napisal od uprzezy konskiej i o ile wiem to byly stosowane do san zimowych.niekorzy wieszali to rowniez owca czy barana jak kto woli.pozdrawiam
Napisano
Pokrywka" jest to górna część dzwonka rowerowego niemieckiej firmy Riemann,produkującej przed IIwś osprzęt do rowerów i motocykli typu dzwonki,oświetlenie karbidowe i elektryczne,dynama.
Dzwoneczek Victoria" No.26 pochodzi z końskiej uprzęży.Takie dzwoneczki mocowane były do chomąta.Przypuszczam,że nie tylko do uprzęży zimowej.
Napisano
kolega wyrzej pisał zeby niepasc na temat spłonki jak urwie palce to i tak niejemu bo to niejgo więc czym sie przejmujecie :D;p co do dwonka to niewiem coto za dwonek al podoba mi sie ja mam dzwonek miedizany z okresy 2WŚ i jest warty ok 30 zł wiem bo hciałem sprzedac a ten mi wyglada na wartosc ok 50-60zł moze wiecej pozdro for all wszyskich poszukiwaczy!!!!
Pozdrawia Kempus-Ejni;p
Napisano
P.S. sorki za błędy ale mam dyslekcje im pisze zbyt szybko i plącza sie mnie palce :D z jakiego stopu jest dzwonek ?? napisz na gg domnie 9010657 to pogadamy wszycy niech pisza chetnie pomoge :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie