Skocz do zawartości

KASA PÓŁKU CHYROWA

jasnowidz1974

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kol jasnowidz.Moze zanim znajdziesz ta kase to najpierw wyłącz capslok.
Pozdrawiam
P.S.
Z taka ksywką Ty sie pytasz gdzie jest ta kasa?To my sie Ciebie o takie rzeczy powinnismy pytac
Napisano
O,Jasiu,już wróciłeś od jasnowidza? Nie byłem.Zapukałem a on spytał zza drzwi-kto tam?
A na kasy pułkowe należy trafiać znienacka,w dzień po nowiu księżyca.
Napisano
Sie czepiacie.Jasnowidz już wie co i jak.Nie utrudniajcie to może zdjęcia zobaczymy?
Pozdrawiam
P.S.
Ten wyimaginowany PÓŁK to moze byc owoc pułku i półkownikowej
Napisano
ja20 i jak było w biesach? :) pomogły rady? :)

a co do tematu to takie legendy są w każdym lesie... Skoro masz opowieści to szukaj bo zawsze jest warto sprawdzić każdą legendę nawet dla samego szukania...
Napisano
Skoro ludzie mówili to sukces gwarantowany. Już nie mogę się doczekać tych zabawnych komentarzy na allegro.....

pozdr.
Napisano
Raz kiedyś dziadek mój własny opowiadał mi że w okolicach Żyrzyna jakiś chłopek za komuny znalazł to, co kilku dezerterów ukradło z kasy carskiej, podobno chałupa i gospodarstwo postawił od razu na nogi, ale kiedyś kobita od niego po pijaku wyciągnęła tajemnicę skąd to ma (powiedział jej podobno że starczy jeszcze dla dzieci) i po jakiejś kłótni doniosła na nieo do UB...finał znany -poszli siedzieć oboje...co dalej nie wiem...Ile w tym prady też nie wiem ale dziadek ukrywał się z rodziną w tamtych okolicach na początku wojny...
Napisano
U mnie w okolicy też pełno jest ych" kas pułkowych, tylko właśnie nilkt nigdy żądnej nie odnalazł, a wielu poszukiwaczy było, oj wielu, mnie też kiedyś to omamiło :-)
Ale oczywiście zgadzam się z kolegą Hitboy64 w każdej legendzie jest ziarenko prawdy - powodzenia w poszukiwaniach.

Ps.
Zbieram takie legendy, spisuję....i szczerze mówiąc niektóre z nich brzmią BARDZO PRAWDZIWIE :-)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie