Klaus BOLS Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 koledzy kopacze i niekopacze ogłaszam konkurs na scenariusz filmu o poszukiwaczach.Film miałby przedstawiać szare życie poszukiwacza niepowodzenia i sukcesy, ale musialby mieć też jasną wyrazistą i ciekawą myśl przewodnią.Może ktoś rzuciłby jakiś ciekawy pomysł na fabułę.Myślałem kiedyś nad ekranizacją odyseji ukraińskiej" ale trzeba by znaleźć autorów tej historii ;]pozdrawiam KLAUS BOLS
woytas Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 1- przedstawienie glownego bohatera2- wyjscie do lasu3- 12 godzin lazenia i niczego nie znajdowania4- wypowiedz malzonki(a) o 2 polowe...5- wizyta Policji :>Tak w skrocie :)
yorik Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Woytas napisał:1- przedstawienie glownego bohatera2- wyjscie do lasu3- 12 godzin lazenia i niczego nie znajdowania4- wypowiedz malzonki(a) o 2 polowe...5- wizyta Policji :>Tak w skrocie :)Dodałbym jeszcze:6. Sędzia Anna Maria Wesołowska" :)
draven85 Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 7.Magda M. - obrońca w sądzie się przyda ;)
MrSmith Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Albo może zrób wywiad z poszukiwaczem w stylu ala Świadek koronny"? Nieoświetlony pokój, osobnik siedzi w czapce przodem do okna, kamera na zbilżeniu filmuje plecy, ew. tył głowy. Zmodulowany basowy głos. Opowiada o swoim ałogu kopania" przygodach, kolekcjach i absurdach polskiego prawa.
acer Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Nie, to trochę inaczej..1. Wycieczka do lasu z wykrywką2. Powrót z lasu z owarem żelaznym"3. Niedziela 20.00 Wystawienie aukcji na All...o4. Poniedziałek 06:01 wejście z nakazem przeszukania, zatrzymanie przez organa ścigania5. Prokurator...6. Sąd...7. Wyrok9. Udział w programie Cela nr"
herbstnebel Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Post MrSmith'a mnie natchnął.Ale zrobić film a la Nic Śmiesznego" z Pazurą, z cyklu o Miałczyńskim Adasiu.Przypomnę - Adaś jest tam baaardzo fajtłapowatym filmowcem. Na początku leży w prosektorium i wspomina głównie swoje nieudane projekty filmowe w całym życiu. A na końcu jest ukazana scena jego śmierci i koło się zamyka. I to z jajem jest pokazane wszystko i w dobrym humorystycznie stylu :) Myśle, że za filmowca wstawić kopacza-rekonstruktora i by można było tak z jajem pokazać życie w środowisku, problemy, to jak są postrzegani przez ludzi i pokazać poważną rzecz, że nie jesteście wcale wnukami ssmanów albo kuzynami talibów a policja i tak was goni i w ogóle no.. Dobra, nie musi taki kopacz martwy wcale wspominać swoje wykopki, a na końcu ukazana być scena jak go rozwalił niewypał rozbrajany (np po pijaku albo z kolegami albo na proch czy co tam chcecie)!! Ale strukturę tego filmu typu wspominam swoje zakręcone ale niezbyt udane życie" można jak najbardziej wykorzystać. Typu scena - ostatniego znowuż filmu wyebali mnie przez las" i sru scena z lasem". Wstawić w to może Na kolejną znowuż odsiadkę wjbali mnie przez piękny moździerz kal 90 z mojej kolekcji" no i scena jak mu policja sprząta dom albo garaż bo go leśniczy zakapował - nie wiem, wstawić tu jakiś paradoks z waszego bogatego doświadczenia, ładnie ubrać i będzie! I cały film posklejany z takich wspominek. Albo niech ten bohater będzie jeszcze rekonstruktorem, albo pasjonatem historii - i będą go sąsiadki wyzywały od ssmanów, będzie obsmarowany w fuckcie, albo zgarną go za nadmiar ddws na dysku :P Wszystkie paradoksy prawno-społeczne możecie pokazać jeśli tylko chcecie łamiąc stereotypy o poszukiwaczach.Albo walniecie w jednej scenie wasze opisywane poszukiwania na plaży, jak ludzie wam dawali kasę na chleb - przecież opisujecie tu mnóstwo takich kwiatków!! Jak powstał taki gniot jak Job, czyli ostatnia szara komórka", gdzie reżyser spisał najgorsze kawały i gagiz netu, to co szkodzi nakręcić film o Was?! Szczególnie jak jest tyle materiału na historię! :)Rozpisałem się znowu, wiem. Ale wziąłem sobie apel na poważnie a Smith mnie natchnął :D Zastanówcie się nad tym :)
MrSmith Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 A tak w ogóle to czemu miałby służyć ten film?Poprawieniu wizerunku kopaczy"? Gdzie chciałbyś go prezentować?Wielu weteranów" tego forum uważa, że lepiej nie popularyzować tego hobby.(Bo fantów coraz mniej, hołota dołków nie zasypuje i sto innych powodów...)
pokemon Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Ależ taki film już jest:http://www.youtube.com/watch?v=rTy8Txfq5BE&mode=related&search=#Pewnie jest i wiele wiele więcej takich filmów :)PS. Najlepsze jest to jak wyciąga minę przeciwczołgową i ciska ją pod drzewo... :)))
Anielskooki Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Na zakończenie tego filmu powinien w komórce obok domu przecinać tą mine na krajzedze.
Klaus BOLS Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 haha :D tylko trzeba te kwiatki i historyjki zebrac w scenariusz. A taki film słuzyc by miał własnej przyjemnosci tworzenia czegoś a moze i własnie przelamywania stereotypów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.